Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Zuivelvrije vanille frosting

Door Myriam 5 Reacties

Vegan vanille frosting

Frosting ideaal voor cupcakes, carrotcake of gingerbread

 

Een frosting maakt je cake of taart een stuk feestelijker. Een frosting wordt vaak gemaakt van boter, suiker en melk. Dit is een zuivelvrije frosting zonder geraffineerde suiker. Ik heb sojamelk gebruikt en heb het zelf nog niet met een andere plantaardige melk geprobeerd. Dus wanneer je dit doet vind ik het natuurlijk leuk om te horen hoe dit beviel.:)

Smelt op de tong

Het is belangrijk dat je heel geleidelijk (om en om) de gesmolten kokosolie en citroensap toevoegt. Wanneer je dit te snel doet kan het gaan schiften.

Laat het mengsel minimaal 6 uur in de koelkast zodat de kokosolie weer goed hard kan worden. Besmeer je cupcakes of taart pas met de zuivelvrije vanille frosting wanneer je het gaat serveren, dit om te voorkomen dat de kokosolie al gaat smelten. Deze frosting heeft trouwens een bijzonder lekker mondgevoel, dat komt omdat de kokosolie direct in je mond begint te smelten.

 

Zuivelvrije vanille frosting
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
6 uren
Totaal
6 uren 15 minuten
 
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • 185 ml sojamelk
  • 20 gram sojameel
  • ½ eetlepel gemalen kokos
  • 30 ml maple siroop
  • ½ eetlepel vanille extract
  • 110 gram kokosolie (met of zonder kokossmaak)
  • 1 eetlepel citroensap
Instructies
  1. Doe sojamelk, sojameel, gemalen kokos, maple siroop en vanille in een blender en zet aan voor circa 2 minuten.
  2. Terwijl de blender aan staat voeg je langzaam om de beurt een beetje kokosolie en citroensap toe tot het volledig vermengt is. (doe dit heel rustig aan anders mengt het niet goed)
  3. Zet het mengsel minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven
  4. De frosting is een maand te bewaren in een goed afgesloten bakje
  5. Spatel voorzichtig met een mes de frosting op de cake op het moment dat je deze serveert.
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Taart

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Maak zelf glutenvrij meel
Glutenvrije cake met gember »

Reacties

  1. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    06/06/2014 om 14:11

    Ik maak ook wel eens frosting van kokosolie, wat zoetmiddel en jam (leuk voor de kleur) voor op cakejes maar het zakt altijd een beetje in (niet stevig genoeg, waarschijnlijk door de jam en/of te weinig kokosolie) waardoor het een klodder wordt en het eindresultaat niet mooi (smaak wel!). Deze frosting oogt mooi stevig! Zou ik dit recept ook kunnen maken met bijv. amadelmelk en amandelmeel (of een ander soort (glutenvrij) meel, of komt dat de stevigheid niet toen goede?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      06/06/2014 om 19:08

      Hi Miranda, Ik heb het zelf niet geprobeerd maar denk dat een andere melk ook wel moet lukken. Wanneer je een ander meelsoort gebruikt zoals amandelmeel krijg het natuurlijk wel een heel andere smaak. Maar ben benieuwd, dus mocht je het proberen dan hoor ik het graag.

      Beantwoorden
  2. Wendy SpieardWendy Spieard zegt

    06/06/2014 om 14:28

    Rosanne Verboom 🙂

    Beantwoorden
  3. Anneke McmeekinAnneke Mcmeekin zegt

    06/06/2014 om 18:55

    Wat een goed idee!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....