Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Zelfgemaakte tortilla chips zonder olie

Door Myriam 8 Reacties

Zelfgemaakte taco chips uit de oven

Anders, maar wel lekker: taco chips uit de oven

 

Ik word steeds beter in het weerstaan van zoete snacks. Hoewel ik moet toegeven dat ik net een stukje chocoladetaart heb gegeten… We zijn in Frankrijk, het land van gebakjes, croissants en pain au chocolat dus dan kan ik een bezoekje aan de patisserie toch niet afslaan?! 🙂  Maar over het algemeen gaat het heel erg goed en heb ik niet meer die mega behoefte aan zoet na het eten of later op de avond.

Bij de borrel hoort chips!

Ik hou wel echt heel erg van borrelen met een rood wijntje, nootje en chipje erbij. Vorige week heb ik een gezonde variatie op de tortilla chips uitgeprobeerd. Het resultaat, lekker knapperige zelfgemaakte tortilla chips. Extra lekker met guacamole, chillisaus of als hoofdgerecht kun je het samen met een bonenschotel serveren.

Deze tortilla chips is helemaal zonder olie, plantaardig, glutenvrij en klaargemaakt in de oven.

Het recept voor deze crunchy chips staat samen met 22 andere makkelijke en lekkere recepten in ons Gezonde Tussendoortjes Kookboek! Healthy en zonder schuldgevoel snacken is nu echt heel makkelijk geworden, kijk voor meer uitleg op de gezonde tussendoortjes pagina.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Snack, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Healthy veganistisch fastfood: MOB Parijs
Broodbuik na een broodweek »

Reacties

  1. Miranda zegt

    12/01/2014 om 18:50

    Hoi, ik heb zojuist deze chips gemaakt maar het kon mij niet bekoren! Ik vond het alles behalve chips (niet knapperig maar eerder taai: ik kon het eindresultaat scheuren en het was echt lang in de oven geweest, bepaalde andere delen waren al te bruin om te eten, kennelijk niet overal even dun uitgerold). Bij mij was het ook geen deeg maar meer een beslag geworden dus ik vroeg mij ook af of de verhouding meel/vocht wel juist is of dat ik wellicht iets anders verkeerd heb gedaan. Dank!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      12/01/2014 om 22:06

      Hee Miranda, Wat jammer. Het deeg is wel erg plakkerig daarom kun je het het beste tussen twee bakpapiertjes uitrollen. Op deze manier kun je het ook makkelijk dun uitrollen. Wanneer het te dik is blijft het taai en te dun wordt het snel bruin en dan is de smaak niet lekker. Hoop dat je hier iets aan hebt.
      Groetjes,
      Myriam

      Beantwoorden
      • Miranda zegt

        13/01/2014 om 10:51

        Ik had het precies zo gedaan inderdaad, maar wellicht is mijn plaat te klein? Ik moet het noodgedwongen doen met een combi-oven, misschien dat dat scheelt qua plaatmaat 🙂 Ik denk dat ik het nog eens probeer binnenkort en gewoon het halve recept maak (heb ik namelijk nog precies genoeg meel voor)!

        De avond werd gelukkig gered door jullie heerlijke pizzabodem-recept. Die maak ik echt vaak!!

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          13/01/2014 om 11:10

          Oh gelukkig nog wel een lekkere pizza gegeten :).
          Ja ik denk dat het dan toch echt aan de dikte gelegen heeft. Het halve recept maken is een goed idee. Goed dun uitrollen en als ze in de oven zitten in de gaten houden dat ze niet bruin worden.

          Ik hoop dat het lukt. Succes

          Beantwoorden
  2. Karin zegt

    23/10/2014 om 08:13

    Deze pannekoekjes zijn heerlijk! We hebben ze met zn tweeën opgegeten als ontbijt. Deze ga ik vaker maken. Mijn complimenten voor jullie site vol prachtige gerechten!

    Beantwoorden
    • Karin zegt

      23/10/2014 om 08:18

      O, het gaat over de havermout pannekoekjes waar ik over schrijf. 😉

      Beantwoorden
    • Myriam zegt

      23/10/2014 om 09:20

      Hi Karin, Bedankt voor je leuke reactie :).. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....