Ik word steeds beter in het weerstaan van zoete snacks. Hoewel ik moet toegeven dat ik net een stukje chocoladetaart heb gegeten… We zijn in Frankrijk, het land van gebakjes, croissants en pain au chocolat dus dan kan ik een bezoekje aan de patisserie toch niet afslaan?! 🙂  Maar over het algemeen gaat het heel erg goed en heb ik niet meer die mega behoefte aan zoet na het eten of later op de avond.
Bij de borrel hoort chips!
Ik hou wel echt heel erg van borrelen met een rood wijntje, nootje en chipje erbij. Vorige week heb ik een gezonde variatie op de tortilla chips uitgeprobeerd. Het resultaat, lekker knapperige zelfgemaakte tortilla chips. Extra lekker met guacamole, chillisaus of als hoofdgerecht kun je het samen met een bonenschotel serveren.
Deze tortilla chips is helemaal zonder olie, plantaardig, glutenvrij en klaargemaakt in de oven.
Het recept voor deze crunchy chips staat samen met 22 andere makkelijke en lekkere recepten in ons Gezonde Tussendoortjes Kookboek! Healthy en zonder schuldgevoel snacken is nu echt heel makkelijk geworden, kijk voor meer uitleg op de gezonde tussendoortjes pagina.
Miranda zegt
Hoi, ik heb zojuist deze chips gemaakt maar het kon mij niet bekoren! Ik vond het alles behalve chips (niet knapperig maar eerder taai: ik kon het eindresultaat scheuren en het was echt lang in de oven geweest, bepaalde andere delen waren al te bruin om te eten, kennelijk niet overal even dun uitgerold). Bij mij was het ook geen deeg maar meer een beslag geworden dus ik vroeg mij ook af of de verhouding meel/vocht wel juist is of dat ik wellicht iets anders verkeerd heb gedaan. Dank!
Myriam zegt
Hee Miranda, Wat jammer. Het deeg is wel erg plakkerig daarom kun je het het beste tussen twee bakpapiertjes uitrollen. Op deze manier kun je het ook makkelijk dun uitrollen. Wanneer het te dik is blijft het taai en te dun wordt het snel bruin en dan is de smaak niet lekker. Hoop dat je hier iets aan hebt.
Groetjes,
Myriam
Miranda zegt
Ik had het precies zo gedaan inderdaad, maar wellicht is mijn plaat te klein? Ik moet het noodgedwongen doen met een combi-oven, misschien dat dat scheelt qua plaatmaat 🙂 Ik denk dat ik het nog eens probeer binnenkort en gewoon het halve recept maak (heb ik namelijk nog precies genoeg meel voor)!
De avond werd gelukkig gered door jullie heerlijke pizzabodem-recept. Die maak ik echt vaak!!
Myriam zegt
Oh gelukkig nog wel een lekkere pizza gegeten :).
Ja ik denk dat het dan toch echt aan de dikte gelegen heeft. Het halve recept maken is een goed idee. Goed dun uitrollen en als ze in de oven zitten in de gaten houden dat ze niet bruin worden.
Ik hoop dat het lukt. Succes
Karin zegt
Deze pannekoekjes zijn heerlijk! We hebben ze met zn tweeën opgegeten als ontbijt. Deze ga ik vaker maken. Mijn complimenten voor jullie site vol prachtige gerechten!
Karin zegt
O, het gaat over de havermout pannekoekjes waar ik over schrijf. 😉
Myriam zegt
Hi Karin, Bedankt voor je leuke reactie :).. Groetjes, Myriam