Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

recept: Glutenvrije en vegan kokosmakronen

Door Myriam 16 Reacties

Vegan kokosmakronen

Vegan kokosmakronen met citroen smaak

Haat- liefde verhouding

Op de middelbare school was er een periode dat ik samen met een vriendin bijna door het leven ging als een wandelende kokosnoot. Ons haar zat vol met kokoswax (de wetlook was toen in) en we waren superblij met ons kokosluchtje. Hierna kon ik een tijd geen kokos meer ruiken maar inmiddels is mijn liefde voor kokos terug en dus ook voor vegan kokosmakronen. De wax en het luchtje zijn de deur uit maar ik bak wel in kokosolie, de olie gaat door mijn smoothie en ik gebruik het zelfs als make-up remover.

Kokosmelk, meel, rasp, chips etc.

Je kunt bij dit recept niet echt om de kokos heen. Er zit kokosrasp, kokosmeel en kokosmelk in.
Kokosmakronen zijn lekker maar wanneer je ze in de winkel koopt zitten ze vol met suiker. Zelf kokosmakronen maken is heel makkelijk met kokosrasp, ei en een beetje mapple syrup maar dan is je koekje niet vegan. Ik ben verder gaan zoeken en experimenteren en dit is het resultaat geworden. Ik heb er citroenrasp door gemengd voor een extra touch maar dit hoeft niet. Wanneer je gek bent op vanille kun je ook een beetje vanille-extract toevoegen.

Vegan kokosmakronen
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
25 minuten
 
Aantal personen: 8 kleine kokosmakronen
Ingrediënten
  • 50 gram kokos
  • ½ eetlepel kokosmeel
  • 2 eetlepels maple syrup
  • beetje zout
  • 1 eetlepel rasp van een (bio) citroen
  • 60 ml kokosmelk
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle ingredienten in een kom
  3. Maak er kleine hoopjes van en leg deze op de bakplaat
  4. Bak de kokosmakronen in circa 15 tot 20 minuten goudbruin
  5. Ze zijn het lekkerst op de dag dat je ze hebt gebakken, ze worden namelijk wat zachter wanneer je ze bewaart
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Koek, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Zuivelvrije carrot cake / muffins met speltmeel
Help ik kan er niet (meer) tegen: Voedselallergie en intolerantie »

Reacties

  1. Miranda zegt

    24/06/2014 om 10:15

    Ik vind ze er echt superlekker uitzien! Recept meteen geprint.
    Kokos vind ik ook echt een geweldig product, vooral kokosolie ben ik fan van. Gebruik het soms wel meer buiten dan in de keuken! Met kokosmelk kun je trouwens ook heerlijk, romig ijs maken, aanrader!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/06/2014 om 13:06

      Ijs! Klinkt goed. Met of zonder ijsmachine?

      Beantwoorden
  2. Marjolein zegt

    24/06/2014 om 12:49

    Is het ook mogelijk om de maple syrup te vervangen door honing?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/06/2014 om 13:07

      Hi Marjolein, Ja dat kan zeker. Ik heb voor mapple syrup gekozen omdat het recept dat helemaal vegan is. Maar een andere ongeraffineerde zoetstof zoals honing of rijststroop kan ook prima gebruikt worden

      Beantwoorden
  3. Anneke McmeekinAnneke Mcmeekin zegt

    24/06/2014 om 15:48

    Hantzen Meijer wanneer gaan we weer voor elkaar bakken?

    Beantwoorden
  4. Moniek van GeemMoniek van Geem zegt

    24/06/2014 om 19:51

    Ow dit moet ik proberen!

    Beantwoorden
  5. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    24/06/2014 om 21:15

    Ze gaan meteen bij zoonlief in het lunchtrommeltje!

    Beantwoorden
  6. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    25/06/2014 om 10:01

    (Ze zijn goedgekeurd door het altijd kritische testpanel)

    Beantwoorden
  7. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    25/06/2014 om 10:39

    Miranda Boon leuk om te horen 🙂 ze zien er ook lekker uit..

    Beantwoorden
    • Miranda BoonMiranda Boon zegt

      25/06/2014 om 11:03

      Ze hadden in mijn oven overigens wel tot bijna een half uur nodig. Ik ga ze snel nog eens maken. Heb altijd wel wat kokosmelk over

      Beantwoorden
  8. marije zegt

    28/06/2014 om 18:28

    Waardoor kun je de kokosmelk evt vervangen…? Heb t nie in huis en wil ze wel nu bakken…

    En is de halve el kokosmeel ook vervangbaar door boekweit of spelt?

    Marije

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      29/06/2014 om 11:49

      Hi Marije, Je zou een andere plantaardige melk kunnen proberen. De kokosmelk geeft natuurlijk ook wel kokossmaak aan je kokos makroon. Het meel kun je ook vervangen maar als je dit beide doet verandert de smaak natuurlijk wel heel erg van je koekje.

      Beantwoorden
  9. Myra zegt

    05/07/2014 om 17:06

    Wauw ziet er goed uit! Ik ga je recept zeker weten uitproberen 😀
    Het is trouwens wel Maple Syrup met 1 p ;p

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      06/07/2014 om 21:18

      Hi Myra, Leuk om te horen. En thanks heb het gelijk aangepast 🙂

      Beantwoorden
  10. Milou zegt

    03/11/2016 om 16:30

    Ze staan in de oven! Ben benieuwd. Heb wel wat extra meel toegevoegd want na het volgen van de receptuur was het beslag zo goed als vloeibaar..

    Beantwoorden
  11. Veerle zegt

    30/08/2019 om 11:51

    Ziet er goed uit. Gebruik je die romige kokosmelk uit blik of de meer waterige uit brik?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....