Avocado.. Ja dat had je niet verwacht toch?! En nu denk je misschien ook niet direct ‘dat lijkt mij lekker’. Wij vonden het verrassend lekker.
Maken op de dag zelf
Het lekkerst is de vegan chocolademousse wanneer je het dezelfde dag opeet. De smaak van de avocado veranderd snel en dan wordt het iets te overheersend. Eigenlijk hetzelfde wat er ook gebeurt als je zelfgemaakte quacamole pas de dag erna opeet. Het is toch gewoon het lekkerst op de dag zelf.
Ooit gedacht dat chocolademousse een gezond dessert kon zijn?
Chocolademousse bestaat vaak uit slagroom, melk, gesmolten chocolade en suiker. Deze vegan chocolademousse natuurlijk niet. De room en melk is vervangen door de avocado en kokosmelk. Als suiker vervanger heb ik geweekte dadels gebruikt. En in plaats van stukjes chocolade (met suiker) heb ik (rauwe) cacao toegevoegd. Wanneer je rauwe cacao gebruikt is het helemaal een gezond alternatief vergeleken met een gewone chocolademousse. Cacao is de nummer 1 antioxidant. Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Rauwe cacao is ten opzicht van gewone cacao gezonder omdat het niet verhit is en daardoor blijven alle mineralen en vezels behouden. Ben heel benieuwd wat jij vindt van dit recept!
- 1 rijpe avocado
- 6 geweekte dadels
- 1,5 grote eetlepel cacao
- snuf zout
- 5 eetlepels kokosmelk (uit blik)
- 1 theelepel vanille extract
- Week de dadels voor minimaal 30 minuten
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix fijn of met de keukenmachine
- Zorg dat het een glad geheel wordt en ook de stukjes dadel helemaal fijn geworden zijn.
- Zet voor minimaal 1,5 uur in de koelkast en je chocolademousse is klaar
- Serveer met wat frambozen.
Francina Schipper zegt
Connepon van Dijk 🙂
Connepon van Dijk zegt
jammieeeeeeee
Miranda Boon zegt
Ik pureer altijd avocado en banaan samen met cacaopoeder; ook een heerlijke mousse!!
karin ruisch zegt
Heel goed plan, ga ik ook een keer doen!