Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Speculaas zonder geraffineerde suikers

Door Myriam 16 Reacties

Lekkere speculaasjes zonder geraffineerde suiker, boter en eieren.

Lekkere speculaasjes zonder geraffineerde suiker, boter en eieren.

Suikergoed en marsepein..

Rond deze tijd van het jaar zie je de supermarkten weer volstromen met speculaas, marsepein en pepernoten. Lekker en ook zo verslavend. Je denkt, ik neem een paar pepernoten en voor je het weet is het zakje leeg.

Mag het een beetje minder suiker zijn?

Jammer dat in aan meeste recepten voor speculaas 100 tot 150 gram basterdsuiker is toegevoegd. Ik heb dit weekend twee recepten voor speculaas zonder geraffineerde suiker geprobeerd en het resultaat is echt super lekker. Bij de één heb ik twee theelepels palmsuiker gebruikt als zoetstof. Palmsuiker is een natuurlijk, vrij ongeraffineerd zoetmiddel. Bij het andere recept twee eetlepels appelstroop. Ik vond zelf de versie met palmsuiker lekkerder omdat de appelstroop een licht zure smaak geeft aan de speculaas wat je niet verwacht bij speculaas.

Speculaas zonder suiker

Blij met mijn echt houten speculaasplankje

 

Speculaas deeg zonder suiker

Klaar om de oven in te gaan!

 

Het recept voor deze speculaasjes vind je in het Healthy Vega Sinterklaas recepten kookboek samen met recepten voor spelt pepernoten, vegan banketstaaf maar ook speculaas chocolade soufflé en gezonde chocolademousse!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Koek

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Vegan Challenge, wie doet er mee?
Gezondheidsvoordelen van kaneel »

Reacties

  1. Marloes zegt

    15/10/2013 om 22:33

    Super lekker! Ik maakte ze zonder vormpje, daar werden ze wel snel donker door… Heb de temperatuur lager gezet en ze iets korter gedaan.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      17/10/2013 om 16:58

      Hi Marloes, Leuk dat je het recept gemaakt hebt en de speculaasjes lekker geworden zijn. Leuk toch dat het eigenlijk net zo lekker kan zijn zonder suiker 🙂

      Beantwoorden
  2. Inge zegt

    22/10/2013 om 11:10

    Het klinkt heerlijk, zo min mogelijk suiker! Echter ben ik al een tijd op zoek naar speculaas of koekkruiden maar kan deze nergens vinden, een tip?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      22/10/2013 om 11:56

      Hi Inge, Supermarkten zoals de AH hebben soms koek of speculaaskruiden en zeker in deze tijd van het jaar. Of kookwinkels zoals Dille & Kamille. En anders kun je het natuurlijk ook online bestellen.

      Beantwoorden
    • Lieneke van Ark zegt

      03/10/2017 om 07:59

      Albert Heijn en Jumbo

      Beantwoorden
  3. angela zegt

    22/10/2013 om 12:11

    Ik heb de speculaas kruiden gevonden gisteren bij de jumbo wit met blauwe deksel bij alle andere kruiden!
    kan je speltbloem ook vervangen door iets anders?
    spelt zitten namelijk ook allerlei gluten in waar ik niet zo goed over kan

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      22/10/2013 om 12:21

      Hi Angela, Je kunt de speltbloem ook vervangen door een glutenvrije bloem of meelsoort. Bijvoorbeeld de helft boekweitmeel en de helft rijstmeel.

      Beantwoorden
  4. Kauthar zegt

    22/10/2013 om 15:58

    Leuk recept, mag bij mijn to-bake lijstje!

    Beantwoorden
  5. Louise zegt

    16/11/2013 om 19:35

    Ik heb ze net gemaakt! De smaak is goed, maar ze zijn wel aan de droge kant (heb 3 eetlepels water toegevoegd aan het deeg tijdens het kneden). Een volgende keer nog meer water of beter nog wat kokosolie toevoegen?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      18/11/2013 om 15:00

      Hi Louise, Leuk dat je de speculaasjes gemaakt hebt en dat de smaak goed was.

      Voor de volgende keer om te zorgen dat ze minder droog worden
      – iets korter in de oven
      – of de temperatuur van de oven iets lager zetten

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  6. Caroline zegt

    28/11/2013 om 21:01

    Hoi,

    Zou ik dit recept ook kunnen gebruiken om pepernoten mee te maken?

    Groetjes, Caroline

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      28/11/2013 om 22:38

      Hi Caroline, Dat kan zeker. Bij het recept van de pepernoten gebruik ik ook nog een beetje plantaardige melk maar hiervan kun je ook pepernoten maken in plaats van speculaas als je dat wilt.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  7. Margreet zegt

    17/12/2013 om 17:51

    Heerlijk zijn ze !! Enthousiast geworden door de pepernoten ben ik deze ook gaan bakken vandaag. Klopt het dat er (maar ) twee theelepels palmsuiker ingaan ? Ik vraag dit omdat bij de pepernoten vier eetlepels palmsuiker in het recept staan. Bedankt voor deze overvloed aan recepten op jullie site ! Ga zeker nog meer proberen.

    groetjes Margreet

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      18/12/2013 om 13:00

      Hi Magreet, Bedankt voor je bericht leuk om te horen dat je enthousiast bent over de recepten. Bij de pepernoten heb ik meer suiker toegevoegd omdat ik vind dat die wat zoeter horen te zijn. De speculaasjes moeten vooral kruidig smaken. Als je het niet zoet genoeg vind kun je natuurlijk altijd iets meer toevoegen.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Margreet zegt

        21/01/2014 om 13:08

        Hoi Myriam,

        Bedankt voor je reactie ! Ik lees hem nu pas. En ik snap wat je bedoelt wat betreft de zoetere pepernoten.
        Voor de speculaas gebruik ik inderdaad wat meer suiker. Ik doe het deeg nu op bakpapier in een glazen ovenschaal en druk het plat, maar niet te plat. En dan heb je meer speculaasbrokken. Echt heel erg lekker !
        groetjes Margreet

        Beantwoorden
  8. Margreet zegt

    17/12/2013 om 17:52

    O, en net te laat zag ik dat ik het recept kon beoordelen. Dat doe ik dan even bij deze.
    Margreet

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....