Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Vegan warme chocolademelk zonder suiker

Door Myriam 20 Reacties

vegan warme chocolademelk met chocolade- perencake

Zelfgemaakte warme chocolademelk met chocolade- perencake.

Chocolademelk hoort erbij

Ik dronk eigenlijk niet zo vaak chocolademelk maar bij sommige gelegenheden hoort het er gewoon een beetje bij. Bij ons thuis is het traditie om chocolademelk te drinken met Sinterklaas. Met wintersport is het een lekkere warme, energierijke dorstlesser. Of natuurlijk als er hier in Nederland geschaatst kan worden. Daarom dat er bij onze Koek en Zopie kraam op Restaurant Day geen vegan warme chocolademelk mocht ontbreken.

Veel te veel werk

Natuurlijk is het iets meer werk dan een pak chocolademelk opentrekken maar het valt qua werk echt allemaal wel mee en een groot voordeel, er zit geen suiker in je zelfgemaakte vegan chocolademelk.  Ook kun je nog eens volledig zelf de smaak bepalen. Hou je van een volle chocoladesmaak dan voeg je meer cacao toe en mis je toch de zoete smaak dan kun je mapple siroop toevoegen.

Ingredienten vegan chocolademelk

Ingrediënten voor de vegan warme chocolademelk

Welke plantaardige melk kan ik gebruiken?

Je kunt eigenlijk elke plantaardige melksoort kiezen. Ik heb gekozen voor rijstmelk. Ik heb ook amandelmelk geprobeerd maar dit heeft een iets meer uitgesproken smaak en sojamelk drink ik zelf liever niet te vaak. Rijstmelk heeft van zichzelf al een iets zoete smaak en door er een klein beetje kokosmelk aan toe te voegen krijg je de romigheid die je van ‘gewone’ melk herkent.

Ik mis de slagroom

Ik mis nog wel een beetje de flinke toef slagroom bovenop. We hebben rijstroom van de natuurwinkel geprobeerd maar dit werd niet echt luchtig en er was best veel suiker aan toegevoegd.  Weet jij misschien een goed en lekker alternatief? Wat ik wel echt een succes vind is slagroom van kokosroom! Mmmm

Het recept voor deze super lekkere vegan chocolademelk staat in het Healthy Vega Sinterklaas kookboek samen met een speciaal recept voor peren/appel speculaascake!

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dranken, Recept, Tussendoor Tags: Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept: Soep van knolselderij, zoete aardappel en appel
Recept: vegan chocoladecake met peer »

Reacties

  1. Yolanda Brinkkemper Vd VeldenYolanda Brinkkemper Vd Velden zegt

    24/02/2014 om 13:13

    Kokosroom opkloppen

    Beantwoorden
  2. Ditha BlaauwDitha Blaauw zegt

    24/02/2014 om 13:15

    Kokosroom een dag zonder deksel in de koelkast zetten, dan het dikke gedeelte wat bovenop drijft eraf scheppen en met wat stevia opkloppen. Zelf nog niet geprobeerd, maar t schijnt prima te werken! Ik heb ook gemerkt bij t opkloppen van eiwit dat steviadruppels het veel makkelijker maken het stijf te krijgen. Hopelijk werkt dat bij de vega versies ook zo goed.

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      24/02/2014 om 13:35

      Thanks voor de tip. Ga het proberen.

      Beantwoorden
      • remy zegt

        23/04/2016 om 12:44

        het ziet er zo lekker uit. zou graag hetzelfde chocomelk willen maken als daarboven op de foto.ik zou graag willen weten hoeveel ml rijstemelk kokosroom enz en ik zou ook graag willen weten wat voor kruiden precise daarboven liggen.
        alvast bedankt.

        Beantwoorden
      • stijn zegt

        23/04/2016 om 12:51

        de chocomelk hierboven ziet er zo lekker uit. ik will precise hetzelfde willen maken.
        ik zou graag willen weten hoeveel ml rijstemelk kokosroom en cacao erbijmoet hoe ik het moet maken enzv.ik zou ook graag willen weten wat de specerijen op de foto zijn en hoeveel erbijmoet.

        ik zou graag mijn vraag beantwoord willen hebben.
        alvast bedankt… word zeker de beste chocomelk ooit

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          02/05/2016 om 12:53

          Hi Stijn, Leuk dat je zo enthousiast bent. Het recept voor deze super lekkere vegan chocolademelk staat in het Healthy Vega Sinterklaas kookboek.

          Beantwoorden
    • Yvette MaussartYvette Maussart zegt

      25/02/2014 om 17:20

      Oe ja gegarandeerd lekker deze variant! Ik gebruikte kokosbloesemsuiker en het werd echt een lekkere room!

      Beantwoorden
  3. Lucie VerLucie Ver zegt

    24/02/2014 om 13:57

    Ik heb gisteren mn chocomel in de cappuccino melkopschuimer gegooid. Wat een success. Een heerlijke fluffy lag op de choco 😀 😀

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      24/02/2014 om 14:00

      Goed idee, dan word je chocolademelk gelijk een stuk luchtiger.
      Ik heb het wel even opgeklopt maar dan met een handkloppertje 😉

      Beantwoorden
      • remy zegt

        23/04/2016 om 12:31

        ik zou graag willen weten wat het recept is voor deze heerlijke chocomelk is en wat de specerijen daarboven zijn

        Beantwoorden
  4. Lucie VerLucie Ver zegt

    24/02/2014 om 14:13

    Ik was zelf ook aangenaam verrast door het resultaat. Ik heb ook gewoon z on handopschuimer hoor. Dat werkt prima. Ik voorzie een grote markt voor chococino 😀

    Beantwoorden
  5. Marije MorsinkMarije Morsink zegt

    24/02/2014 om 16:59

    Slagroom van alpro soya…erg lekker! Met wat agavesiroop of rijstsiroop en wat kaneel. Mmm erg lekker luchtig, zijdeachtig!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      24/02/2014 om 19:32

      Bedankt voor de tip. Ik gebruik zelf niet veel soja maar ga het voor de slagroom zeker proberen want de rijst variant vond ik niet zo’n succes.

      Beantwoorden
    • Marije MorsinkMarije Morsink zegt

      24/02/2014 om 20:11

      Nee ik ook niet maar zo af en toe deze slagroom…zeker 🙂

      Beantwoorden
    • Yvette MaussartYvette Maussart zegt

      25/02/2014 om 17:21

      Maar in deze slagroom zit wel al suiker toegevoegd helaas! Wat ikzelf weleens gedaan heb is die kokosmelkslagroom van hieronder (blik kokosmelk een nacht in de koelkast) of een blok tofu (wel weer soja dus) met wat agavesiroop in de blender mixen en even in de koelkast zetten, heerlijk!

      Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      25/02/2014 om 17:46

      Hi Yvette, Dank je voor je tip. Echt zo jammer dat er overal suiker aan wordt toegevoegd. Ga zeker de kokosmelk variant proberen.

      Beantwoorden
    • Marije MorsinkMarije Morsink zegt

      25/02/2014 om 19:01

      Ik zie nu ook dat er suiker in zit :)..daar was ik niet vanuit gegaan en daarom er vast over heen gelezen. Idd jammer dat het overal in zit.

      Beantwoorden
  6. Femke zegt

    12/03/2014 om 08:58

    Hoi!
    Hate to say it maar.. in alle producten van Alpro zit Maltodextrine (Maltodextrine + water = glucosestroop; ontzettend hoge glycemische index (105!), waardoor je bloedsuikerspiegel er snel van stijgt.). Als je geen suikers wilt eten een slechte keuze dus.

    Bij AH is er 1 alternatief ‘Rice Dream Original Organic’. Dit is de enige rijstdrank die gewoon in de supermarkt te verkrijgen is zonder toegevoegde suikers. Etiketten goed lezen is dé oplossing. Zelfs in de natuurwinkel moet je heel goed opletten als je niet van dit soort suikers wilt eten!

    Ingrediënten Alpro Rijstdrank
    Water, rijst (13%), plantaardige olie (zonnebloem), tricalciumfosfaat, maltodextrine, zeezout, stabilisator (gellan gum), vitaminen (Vitamine B12, D2), zuurteregelaar (dikaliumfosfaat).

    Leuk recept! Dankjewel 🙂

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      12/03/2014 om 20:08

      Hi Femke, Thanks voor de tip ook al zit er maar een beetje in dan kies ik toch liever voor een alternatief helemaal zonder natuurlijk. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  7. Drumles Koorenhuis zegt

    19/12/2014 om 22:21

    Lekker! Ik ga zo chocomelk maken van rijstmelk, kokosmelk en cacaopoeder. Erg benieuwd hoe het zal smaken!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....