Chocolademelk hoort erbij
Ik dronk eigenlijk niet zo vaak chocolademelk maar bij sommige gelegenheden hoort het er gewoon een beetje bij. Bij ons thuis is het traditie om chocolademelk te drinken met Sinterklaas. Met wintersport is het een lekkere warme, energierijke dorstlesser. Of natuurlijk als er hier in Nederland geschaatst kan worden. Daarom dat er bij onze Koek en Zopie kraam op Restaurant Day geen vegan warme chocolademelk mocht ontbreken.
Veel te veel werk
Natuurlijk is het iets meer werk dan een pak chocolademelk opentrekken maar het valt qua werk echt allemaal wel mee en een groot voordeel, er zit geen suiker in je zelfgemaakte vegan chocolademelk. Ook kun je nog eens volledig zelf de smaak bepalen. Hou je van een volle chocoladesmaak dan voeg je meer cacao toe en mis je toch de zoete smaak dan kun je mapple siroop toevoegen.
Welke plantaardige melk kan ik gebruiken?
Je kunt eigenlijk elke plantaardige melksoort kiezen. Ik heb gekozen voor rijstmelk. Ik heb ook amandelmelk geprobeerd maar dit heeft een iets meer uitgesproken smaak en sojamelk drink ik zelf liever niet te vaak. Rijstmelk heeft van zichzelf al een iets zoete smaak en door er een klein beetje kokosmelk aan toe te voegen krijg je de romigheid die je van ‘gewone’ melk herkent.
Ik mis de slagroom
Ik mis nog wel een beetje de flinke toef slagroom bovenop. We hebben rijstroom van de natuurwinkel geprobeerd maar dit werd niet echt luchtig en er was best veel suiker aan toegevoegd. Weet jij misschien een goed en lekker alternatief? Wat ik wel echt een succes vind is slagroom van kokosroom! Mmmm
Het recept voor deze super lekkere vegan chocolademelk staat in het Healthy Vega Sinterklaas kookboek samen met een speciaal recept voor peren/appel speculaascake!
Yolanda Brinkkemper Vd Velden zegt
Kokosroom opkloppen
Ditha Blaauw zegt
Kokosroom een dag zonder deksel in de koelkast zetten, dan het dikke gedeelte wat bovenop drijft eraf scheppen en met wat stevia opkloppen. Zelf nog niet geprobeerd, maar t schijnt prima te werken! Ik heb ook gemerkt bij t opkloppen van eiwit dat steviadruppels het veel makkelijker maken het stijf te krijgen. Hopelijk werkt dat bij de vega versies ook zo goed.
Healthy Vega zegt
Thanks voor de tip. Ga het proberen.
remy zegt
het ziet er zo lekker uit. zou graag hetzelfde chocomelk willen maken als daarboven op de foto.ik zou graag willen weten hoeveel ml rijstemelk kokosroom enz en ik zou ook graag willen weten wat voor kruiden precise daarboven liggen.
alvast bedankt.
stijn zegt
de chocomelk hierboven ziet er zo lekker uit. ik will precise hetzelfde willen maken.
ik zou graag willen weten hoeveel ml rijstemelk kokosroom en cacao erbijmoet hoe ik het moet maken enzv.ik zou ook graag willen weten wat de specerijen op de foto zijn en hoeveel erbijmoet.
ik zou graag mijn vraag beantwoord willen hebben.
alvast bedankt… word zeker de beste chocomelk ooit
Myriam zegt
Hi Stijn, Leuk dat je zo enthousiast bent. Het recept voor deze super lekkere vegan chocolademelk staat in het Healthy Vega Sinterklaas kookboek.
Yvette Maussart zegt
Oe ja gegarandeerd lekker deze variant! Ik gebruikte kokosbloesemsuiker en het werd echt een lekkere room!
Lucie Ver zegt
Ik heb gisteren mn chocomel in de cappuccino melkopschuimer gegooid. Wat een success. Een heerlijke fluffy lag op de choco 😀 😀
Healthy Vega zegt
Goed idee, dan word je chocolademelk gelijk een stuk luchtiger.
Ik heb het wel even opgeklopt maar dan met een handkloppertje 😉
remy zegt
ik zou graag willen weten wat het recept is voor deze heerlijke chocomelk is en wat de specerijen daarboven zijn
Lucie Ver zegt
Ik was zelf ook aangenaam verrast door het resultaat. Ik heb ook gewoon z on handopschuimer hoor. Dat werkt prima. Ik voorzie een grote markt voor chococino 😀
Marije Morsink zegt
Slagroom van alpro soya…erg lekker! Met wat agavesiroop of rijstsiroop en wat kaneel. Mmm erg lekker luchtig, zijdeachtig!
Healthy Vega zegt
Bedankt voor de tip. Ik gebruik zelf niet veel soja maar ga het voor de slagroom zeker proberen want de rijst variant vond ik niet zo’n succes.
Marije Morsink zegt
Nee ik ook niet maar zo af en toe deze slagroom…zeker 🙂
Yvette Maussart zegt
Maar in deze slagroom zit wel al suiker toegevoegd helaas! Wat ikzelf weleens gedaan heb is die kokosmelkslagroom van hieronder (blik kokosmelk een nacht in de koelkast) of een blok tofu (wel weer soja dus) met wat agavesiroop in de blender mixen en even in de koelkast zetten, heerlijk!
Healthy Vega zegt
Hi Yvette, Dank je voor je tip. Echt zo jammer dat er overal suiker aan wordt toegevoegd. Ga zeker de kokosmelk variant proberen.
Marije Morsink zegt
Ik zie nu ook dat er suiker in zit :)..daar was ik niet vanuit gegaan en daarom er vast over heen gelezen. Idd jammer dat het overal in zit.
Femke zegt
Hoi!
Hate to say it maar.. in alle producten van Alpro zit Maltodextrine (Maltodextrine + water = glucosestroop; ontzettend hoge glycemische index (105!), waardoor je bloedsuikerspiegel er snel van stijgt.). Als je geen suikers wilt eten een slechte keuze dus.
Bij AH is er 1 alternatief ‘Rice Dream Original Organic’. Dit is de enige rijstdrank die gewoon in de supermarkt te verkrijgen is zonder toegevoegde suikers. Etiketten goed lezen is dé oplossing. Zelfs in de natuurwinkel moet je heel goed opletten als je niet van dit soort suikers wilt eten!
Ingrediënten Alpro Rijstdrank
Water, rijst (13%), plantaardige olie (zonnebloem), tricalciumfosfaat, maltodextrine, zeezout, stabilisator (gellan gum), vitaminen (Vitamine B12, D2), zuurteregelaar (dikaliumfosfaat).
Leuk recept! Dankjewel 🙂
Myriam zegt
Hi Femke, Thanks voor de tip ook al zit er maar een beetje in dan kies ik toch liever voor een alternatief helemaal zonder natuurlijk. Groetjes, Myriam
Drumles Koorenhuis zegt
Lekker! Ik ga zo chocomelk maken van rijstmelk, kokosmelk en cacaopoeder. Erg benieuwd hoe het zal smaken!