Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Vegan, glutenvrije chocolade kokos brownie

Door Myriam 16 Reacties

Brownie met amandelmeel, rijstmeel en kokosrasp

Brownie met amandelmeel, rijstmeel en kokosrasp

I love chocolate

Chocolade.. ja toch wel één van mijn verslavingen. Ik was nooit echt gek op chocoladevla of mousse maar gewoon een stukje chocolade, cake of brownie sla ik niet graag af. Van de week liep in  de supermarkt en zag daar chocolade kokoscake staan. Mijn eerste ingeving was ‘ja lekker die neem ik mee’ maar vervolgens dacht ik, ‘ik ga zelf een gezondere variant proberen te maken’. En dit is het resultaat.

Zonder gluten, boter, ei en melk graag

Ik heb amandel- en rijstmeel gebruikt zodat het recept glutenvrij is. Ei heb ik vervangen door gemalen lijnzaad met water. Door dit even apart te zetten krijgt het dezelfde structuur als eiwit.
In plaats van  boter heb ik kokosolie. Ik heb dit keer kokosolie met kokossmaak gebruikt omdat het een chocolade kokos brownie is maar het kan natuurlijk ook met smaak en geurloze kokosolie.

Groot voordeel, dit recept hoeft maar 15 minuten in de oven. Je kunt dus snel van je eigen gemaakte chocolade kokos brownie genieten.

1.0 from 1 reviews
Recept: Vegan, glutenvrije chocolade kokos brownie
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Ingrediënten
  • 100 gram rijstmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 5 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water
  • 50 gram kokosolie (met of zonder kokosgeur)
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel appelazijn
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Maal de lijnzaad fijn en voeg de 6 eetlepels water toe en zet apart
  3. Meng de rijstmeel, amandelmeel, zout, bakpoeder, zuiveringszout, kokosbloesemsuiker, cacaopoeder en 3 eetlepels kokosrasp door elkaar in een kom
  4. Voeg lijnzaad, gesmolten kokosolie, appelazijn en water toe en meng goed door elkaar heen.
  5. Doe het beslag in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten
  6. Haal het uit de oven en besprenkel met 2 eetlepels kokosrasp
3.2.1269

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Cake, Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept: Zoete aardappelsoep
Recept: Bananenbrood met rozijnen en boekweit »

Reacties

  1. Patricia VorstenbosPatricia Vorstenbos zegt

    06/02/2014 om 18:41

    mmm dat ziet er lekker uit en lactose en gluten vrij!! YEAHHHH. kan de appelazijn en zuiveringszout ook worden vervangen door gist? en zo ja hoeveel gist dan?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      07/02/2014 om 00:30

      Hee Patricia, je zou in plaats van appelazijn en zuiveringszout een extra bakpoeder kunnen proberen.

      Beantwoorden
  2. Leonoor KoningLeonoor Koning zegt

    06/02/2014 om 18:50

    Ziet er lekker uit. Is er zaterdag nog een stukje?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/02/2014 om 00:41

      Kan natuurlijk altijd nog een stukje maken.

      Beantwoorden
  3. Naomi DuitsNaomi Duits zegt

    06/02/2014 om 18:58

    Eva Kater mjamjam

    Beantwoorden
  4. Linda zegt

    06/02/2014 om 19:01

    Mijn zoontje mag geen amandel (noten). Wat is een goede vervanger voor amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Anoniem zegt

      06/02/2014 om 22:20

      Als het niet glutenvrij hoeft te zijn zou ik denk ik gewoon bloem (tarwe of een andere graansoort zoals spelt) gebruiken.

      Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/02/2014 om 00:40

      Klopt als het niet glutenvrij hoeft te zijn kun je gewoon bloem of meel gebruiken. Waarschijnlijk moet je dan iets meer water toevoegen.

      Beantwoorden
  5. Patricia VorstenbosPatricia Vorstenbos zegt

    07/02/2014 om 07:38

    Ga het proberen !!

    Beantwoorden
  6. Anoniem zegt

    09/03/2014 om 12:52

    Heb ‘m net gemaakt en de smaak is heerlijk! Hij valt alleen wel helemaal uit elkaar.. Vond het al erg droog toen ik ‘m in de ovenschaal deed, zou ik gewoon meer vocht kunnen toevoegen denk je?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      09/03/2014 om 21:15

      Hoi, Als het deeg al vrij droog aanvoelt kun je een beetje extra kokosolie en water toevoegen.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Anoniem zegt

        13/03/2014 om 18:13

        Bedankt! Ik nu een nieuwe gemaakt en hij staat in de oven, ben benieuwd 🙂

        Beantwoorden
        • Anoniem zegt

          13/03/2014 om 18:14

          Ik heb*

          Beantwoorden
  7. Marijke zegt

    17/03/2014 om 23:57

    Heb m gemaakt. Moest wel extra vocht bij, gelukkig had ik nog zelfgemaakte rijstmelk. Hij is goed gelukt, en lekker 🙂 vrijdag ga ik de knolselderij zoete aardappel appel soep maken. Ben benieuwd ! Grtjs

    Beantwoorden
  8. Jasmijn zegt

    31/08/2016 om 20:07

    Teleurstellend.
    Precies zo gemaakt als in het recept. Hij viel helemaal uit elkaar .
    Ik adviseer veel extra vocht en minder zout.

    Beantwoorden
  9. Marijke 2 ;-) zegt

    07/09/2016 om 14:09

    Hier ook het probleem dat het te droog was en alles uit elkaar viel. Volgende keer doe ik er ook meer olie en water bij. En wat minder cacao en meer ietsjes meer kokosbloesemsuiker. Maar verder prima gerecht, ik probeer altijd iets en als t bevalt dan schaaf ik, indien nodig, naar eigen inzicht en ideeën het recept wat bij 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....