Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept vegan chocoladetaart met aardbeien

Door Myriam 8 Reacties

vegan chocoladetaart met notenbodem en aardbeien

Vegan chocoladetaart met notenbodem

Verjaardagstaart

Zaterdag was ik jarig en bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Iedereen verwachtte stiekem al dat we onze taarten zelf zouden bakken. Dus afgelopen vrijdag  heb ik de hele avond in de keuken gestaan om appeltaart, carrotcake en deze vegan chocoladetaart te maken. Allemaal vegan en zonder geraffineerde suiker.

Notenbodem, dadel chocolade vulling en aardbeien als topping

De bodem van deze taart is lekker krokant en gemaakt van amandelen, cashewnoten en havermout. De dadels zorgen dat het een samenhangend geheel wordt en geven een zoete smaak. Je kunt de bodem ook van alleen noten en dadels maken (en de havermout dus weglaten) maar dan bevat je taart wel  meer calorieën.

De vulling is gemaakt van dadels, noten, cacaopoeder en rijstmelk. Ik heb 250 ml rijstmelk gebruikt maar belangrijk is om de melk beetje bij beetje toe te voegen tot je de juiste structuur bereikt hebt. Het moet dezelfde structuur hebben als chocopasta.

Ik heb de taart versiert met aardbeien. Aardbeien zijn eigenlijk ook niet helemaal meer in het seizoen maar kon ik nu nog op de markt kopen. In de zomer is deze taart  ook erg lekker met frambozen.

Dessert met de feestdagen

Ben je verantwoordelijk voor het dessert en heb je nog geen idee wat je moet maken deze kerst?  Deze taart is een aanrader. Iedereen zal verrast zijn dat er geen boter, room, eieren of melk in zit.

amandelen, cashewnoten en havermout

De amandelen, cashewnoten en havermout fijngemalen in de keukenmachine

 

Deeg met dadels

Hierna voeg je de dadels toe en maal je mee tot er een samenhangend deeg ontstaat waar je een bal van kunt maken

 

Noten taartbodem

Ik heb een ‘pie pan’ gebruikt, ideaal voor deze taart. Maar ook een gewone sprinvorm werkt prima

 

Vulling vegan chocoladetaart Dadels met cacaopoeder

Terwijl de taartbodem in de oven staat kun je de vulling maken in de keukenmachine

 

Taartbodem net uit de oven

De krokante bodem laat je volledig afkoelen voor je de chocoladevulling erin schenkt en hem in de koelkast zet

 

vegan chocoladetaart

De aardbeien doe je er pas op wanneer je de taart gaat versieren. De vulling kan namelijk anders weer iets zachter worden

 

Myriam met chocoladetaart

Blij met mijn verjaardagstaart

Recept Vegan chocoladetaart met aardbeien
 
Print
Prep
30 minuten
Koken
1 minuut
Totaal
31 minuten
 
Aantal personen: 1 springvorm
Ingrediënten
Taartbodem
  • 55 gram cashewnoten
  • 55 gram amandelen
  • 80 gram havermout
  • 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
  • halve theelepel zout
Vulling
  • 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
  • 55 gram cashewnoten
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels pindakaas (of andere notenpasta)
  • ½ theelepel vanille extract
  • 250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
Topping
  • Aardbeien of frambozen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Week de dadels een half uur van te voren hierdoor kunnen ze makkelijker worden fijngemalen in de keukenmachine
  3. Voeg de havermout, noten en zout voor de bodem samen en maal fijn in een keukenmachine
  4. Voeg de dadels toe en maal tot het een samenhangend deeg is waar je een bal van kunt maken.
  5. Rol het deeg plat en leg in de vorm
  6. Maak met een vork kleine gaatjes in de bodem
  7. Zet de bodem voor 10 - 20 minuten in de oven, tot je bodem goudbruin is
  8. Wanneer de bodem klaar is zet je hem apart en laat hem afkoelen
  9. Terwijl de bodem in de oven staat kun je de vulling maken
  10. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn
  11. Voeg de cashewnoten, cacaopoeder, pindakaas en vanille extract toe en maal fijn.
  12. Voeg beetje bij beetje de (rijst)melk toe tot het de juiste structuur heeft bereikt (zelfde als chocopasta)
  13. Giet de chocoladevulling op de bodem en zet in de koelkast.
  14. Versier je vegan chocoladetaart als je hem gaat serveren met de aardbeien.
3.2.1269

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Taart

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Gezonde vegan pancakes voor bij het kerstontbijt
10 gezonde tips voor het nieuwe jaar! »

Reacties

  1. Antina van der VeenAntina van der Veen zegt

    23/12/2013 om 20:20

    Het is geen aardbeien seizoen:-(

    Beantwoorden
  2. Kind of WonderfulKind of Wonderful zegt

    08/01/2014 om 20:57

    Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Jo Janneke zegt

    04/05/2014 om 11:58

    Hij staat nu in de koelkast, ben benieuwd. Heb de chocoladepasta die overbleef geroerd met zaden, kokos en rozijnen in muffinvormpjes in de koelkast gezet.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      04/05/2014 om 14:12

      Goed idee om het restant te mengen met rozijnen, kokos en zaden. mmm

      Beantwoorden
  4. Walter zegt

    19/08/2014 om 08:24

    Ik ga hem denk ik proberen met hazelnoten ipv cashews. En ik hou niet zo van pindakaas, dus dat wordt een andere pasta. Zit er trouwens niet ook suiker in de pindakaas?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      19/08/2014 om 09:34

      Je kunt de taart zeker ook maken met hazelnoten, lekker! Er is ook pindakaas zonder suiker maar je moet er wel op letten want het klopt dat er vaak suiker aan is toegevoegd.

      Beantwoorden
  5. Kirsten zegt

    17/12/2014 om 18:01

    Oeh heerlijk! Krijg hier wel trek van hoor, haha 😉

    Beantwoorden
  6. Lisa zegt

    14/07/2015 om 20:15

    Hoi! Welke keukenmachine gebruikt u?
    Groetjes Lisa

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....