Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: vegan chocoladecake met peer

Door Myriam 10 Reacties

Vegan chocoladecake

vegan cake met cacao, peer en chocolate chips

 Chocolade variant

De laatste tijd heb ik een paar keer mijn recept voor kruidcake met appel gemaakt. Super lekker, makkelijk en heel snel klaar. Het leek mij leuk om hier een variatie op te verzinnen en dat is deze chocoladecake met peer geworden. Ik had peren in huis en wilde hier iets mee bakken,  terwijl ik bezig was bedacht ik me dat een combinatie met chocolade waarschijnlijk wel echt heel erg lekker zou zijn.

Ik heb cacao en een beetje chocolate chips toegevoegd. Lekker is dat de chips smelten maar niet door heel de cake vermengt worden dus bij sommige happen heb je een super volle chocoladesmaak :).

droge ingredienten van de vegan chocoladecake

Alle droge ingrediënten in een kom

 

Cakevorm met vegan beslag

Cakevorm met beslag klaar om de oven in te gaan

 

vegan chocoladecake  net uit de oven

Cake net uit de oven

 

5.0 from 1 reviews
Recept: vegan chocoladecake met peer
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
droge ingredienten
  • 100 gram speltbloem
  • 100 gram speltmeel
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 4 eetlepels cacao
vochtige ingredienten
  • 1 peer in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels mapple siroop
  • 40 gram kokosolie
  • 150 ml water
  • 1 theelepel citroensap
extra
  • 3 eetlepels chocolate chips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermeng in een kom de speltbloem, speltmeel, zout, bakpoeder, bakingsoda en cacao.
  3. Meng de stukjes peer er doorheen met een lepel.
  4. Spatel de gesmolten kokosolie, water, mapple siroop en citroensap er door.
  5. Meng als laatste de chocolate chips er voorzichtig doorheen.
  6. Bak in 25 tot 30 minuten de cake gaar. Als je met een sateprikker in het midden van de cake prikt moet deze er schoon uitkomen.
3.2.1269

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Cake, Snack

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept: Vegan warme chocolademelk zonder suiker
Milieuvoordelen van een vegan levensstijl »

Reacties

  1. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    26/02/2014 om 12:19

    Lekker zeg! Die chips zijn dat cacao nibs, of stukjes van een chocoladereep (of iets anders)?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      26/02/2014 om 12:21

      Hi Miranda, Het zijn druppeltjes chocolade dus je kunt ook kleine stukjes chocoladereep gebruiken.

      Beantwoorden
    • Kyra zegt

      09/07/2021 om 12:24

      Dat zijn chocoladedruppeltjes

      Beantwoorden
  2. Svenja zegt

    26/02/2014 om 13:15

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. patricia zegt

    26/02/2014 om 14:08

    hai! ziet er heerlijk uit, alleen ik heb een glutenallergie, dus spelt is voor mij een “no go”. kan ik het ook maken met amandelmeel, boekwijtmeel? en dan de bloem en meel samenvoegen (qua hoeveelheid)?
    hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      26/02/2014 om 15:04

      Hee Patricia,

      Ik maak zelf het liefst een mix van meelsoorten als ik een cake glutenvrij wil maken. Als je bijvoorbeeld alleen amandelmeel gebruikt vind ik het al snel ‘zwaar’ worden en boekweitmeel heeft een erg uitgesproken smaak.

      Ik zou de volgende mix proberen
      65 gram rijstmeel
      45 gram havermeel (havermout gemalen)
      75 gram boekweitmeel
      15 gram maismeel

      Ik kunt de mix ook al in grotere hoeveelheid maken en bewaren in de kast en wanneer er dan een meel met gluten in een recept wordt gebruikt het vervangen door dit mengsel. Maar misschien eerst 1 keer proberen of jij het lekker vindt.

      Groetjes,
      Myriam

      Beantwoorden
      • patricia zegt

        26/02/2014 om 16:34

        top thanks ga eens goochelen!!

        Beantwoorden
  4. Suuz zegt

    26/02/2014 om 17:36

    Wooooooww klinkt erg lekker en ziet er super lekker uit!!!

    Beantwoorden
  5. heidi zegt

    26/02/2014 om 20:22

    Misschien weer een domme vraag maar wat is het verschil tussen speltbloem en speltmeel. Bij ons is bloem en meel hetzelfde. Kan je het speltmeel ook vervangen door speltbloem of een ander soort bloem/meel?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      26/02/2014 om 20:49

      Hi Heidi,

      Speltmeel is gemalen spelt en speltbloem is gezeefd speltmeel. Meel bevat dus nog meer vezels. Alleen word je cake iets grover qua structuur.

      Meel neemt meer water op dus als je alleen meel gebruikt moet je iets meer vocht toevoegen en als je alleen bloem gebruikt wat minder.

      Groetjes,
      Myriam

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....