Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Gezonde mueslireep

Door Myriam 1 Reactie

Mueslireep met verschillende soorten noten en zaden

Glutenvrije mueslireep met verschillende soorten noten en zaden

 

Ik krijg standaard tegen een uur of 11 en 5 uur zin in iets lekkers. Elke keer een stuk fruit of een stukje pure chocolade wordt ook saai. Bovendien zijn dit de momenten dat je kiest voor iets slechts als er niks anders voor handen is. Deze gezonde mueslireep is lekker, vullend en makkelijk te maken. Handig is om in het weekend er vast een aantal te bakken zodat je de eerste dagen van de week een reep mee kunt nemen naar je werk.

Variëren met noten

Ik heb aan deze reep veel pompoen en zonnebloempitten en noten zoals cashew en hazelnoten toegevoegd. Je kunt natuurlijk zelf variëren met wat je er aan toevoegt. Ook lekker zijn walnoten, pecannoten en rozijnen. Snij alle noten in grove stukken en probeer zo veel mogelijk noten en zaden aan je reep toe te voegen. Zorg er wel voor dat het nog 1 geheel blijft.

Glutenvrije, vegan, gezonde mueslireep

Kokosolie is gezond

Er zit maar weinig olie in dit recept maar toch kies ik het liefst voor kokosolie. Kokosolie bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten. Het voordeel hiervan is dat het niet oxideert wanneer je het verhit in tegenstelling tot olijf of zonnebloemolie. Oxidatie wil zeggen een reactie met zuurstof. Er ontstaan hierbij vrije radicalen. Ze verzwakken de biochemie van het menselijk lichaam. Vrije radicalen kunnen weer onschadelijk worden gemaakt door antioxidanten. Het is daarom van belang dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt.

Gezonde mueslireep
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Aantal personen: 6 repen
Ingrediënten
  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt
  • halve wortel, geraspt
  • 2 gewelde dadels
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • halve theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • snufje zout
Noten en zaden: ( je kunt zelf variëren qua hoeveelheid en inhoud)
  • 1 eetlepel lijnzaad / hennepzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels hazelnoten, in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels cashewnoten, in stukjes gehakt
  • 1 eetlepel rozijnen
variatie
  • Pecannoten, walnoten, amandelen, sesamzaadjes, goijbessen etc.
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Prak de banaan, snij de dadels in hele kleine stukjes en rasp de wortel
  3. Doe banaan, dadels en wortel samen in een kom met de kokosolie en mix met een staafmixer.
  4. Voeg het bakpoeder, amandelmeel en boekweitmeel en snufje zout toe. Controleer zelf de hoeveel meel Het beslag mag wat dik zijn maar niet te droog. Wanneer dit wel het geval is voeg je een beetje water of extra banaan toe. Mix alles goed door elkaar met de staafmixer
  5. Voeg de kokosrasp, gehakte noten, zaden ten rozijnen toe en meng met een lepel
  6. Schep met een lepel een schep van het beslag op het bakpapier en maak plat met een lepel
  7. Zet in de oven voor circa 15 minuten.
  8. Controleer na 5 minuten. Is de bovenkant bruin? Draai de repen om
  9. Laat de repen goed afkoelen en verpak ze het liefst apart zo blijven ze het lekkerst
3.2.1310

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Koek, Snack, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Heb je trek, of eigenlijk dorst?
Tip: Salade eten op het werk! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....