Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gevulde speculaas zonder suiker

Door Frank Beekwilder 5 Reacties

Gevulde Speculaas

Ik weet het, het is pas oktober, Sinterklaas is nog lang niet in het land, de kruidnoten-lovers die op Facebook posten toen ze weer in de winkels lagen werden in de ban gedaan, kortom, het is nog te vroeg. Maar toch, ik kan er niets aan doen, ik heb ook al zin in speculaas en kruidnoten…

Een te grote verleiding

Nu had ik me ook laten verleiden om een zakje (bio)kruidnoten te kopen, maar daar zit toch echt veel te veel (riet)suiker in. En dat is niet beter dan onze normaal gebruikte bietsuiker, en wel goed voor een rommelende buik en een flauw en misselijk gevoel. En trouwens veel te zoet qua smaak. Niet fijn!

Door kruiden minder behoefte aan zoet

Het valt me op dat bij de recepten waarin veel kruiden worden gebruikt, zoals kruidkoek of speculaas, de noodzaak om veel zoetstof te gebruiken minder is. De kruiden nemen een deel van de taak van de suiker over. Als je gewend bent om veel suiker te eten dan zal het je wel opvallen dat zo’n recept minder gezoet is. Maar ik kan je vertellen dat het erg snel went. Je zult dan ook heel vlot ‘gewoon’ gezoete etenswaren als te zoet ervaren.

Wennen aan minder zoet

Doe met het bovenstaande dus je voordeel; dit is een recept dat ook lekker is met minder suiker. Door de gebruikte kruiden heeft het wel heel veel smaak en daarmee kun je goed wennen aan minder zoet snoepen.

Het recept voor de gevulde speculaas staat in het Healthy Vega Sinterklaas recepten kookboek samen met nog veel meer lekkere en verrassende Sint recepten!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Koek, Suikervrij

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Oostenrijkse Vegan Kaiserschmarrn
Pompoensoep met pastinaak »

Reacties

  1. Marloes Gesman-de WitteMarloes Gesman-de Witte zegt

    22/10/2013 om 14:11

    Hoi, ik lees dat je aanraad om agave siroop te gebruiken om alles eventueel iets zoeter te maken. Agave siroop is echt nog slechter dan suiker las ik laatst. Beter dus om ahorn siroop, honing of kokosbloesemsuiker te gebruiken…

    Beantwoorden
  2. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    22/10/2013 om 15:23

    Hi Marloes, ik ben het met je eens dat het er verschillende meningen circuleren over of Agave wel of niet ok is. Als je het in lage hoeveelheden gebruikt is het waarschijnlijk niet heel slecht, met name ook door de lage glycemische index en -lading. Het is hoe dan ook omstreden; daarom inderdaad beter om het niet aan te raden. Ik heb het veranderd in de post, bedankt voor je reactie. Frank

    Beantwoorden
  3. mandy zegt

    18/03/2014 om 09:18

    Pas op.. honing wordt met verhitting (boven de 75 graden) giftig!
    En de goede voedingsstoffen gaan dan kapot. Toch?!
    Ik gebruik zelf het liefst stevia (uit de reformwinkel!) Dat kan wel tegen verhitting toch?!

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      18/03/2014 om 09:59

      Hi Mandy, zover ik weet heeft verhitting alleen invloed op de enzymen die erin zitten (die gaan dan kapot). Over giftig worden van honing bij verhitting heb ik nog nooit gehoord. Daarnaast gebruik ik in dit recept ook geen honing hoor! 🙂

      Stevia is geschikt om mee te koken en te bakken. Let dan inderdaad wel op de soort die je gebruikt; veel van de soorten die in de supermarkt verkocht worden bevatten maar een laag percentage stevia, de rest is vaak maltodextrine.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....