Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Bananenbrood met rozijnen en boekweit

Door Nienke 11 Reacties

Bananenbrood

We serveerde ons lekkere bananenbrood tijdens de tweede editie van Restaurant Day

Ontbijtkoek en nostalgie

Ik ben opgegroeid met ontbijtkoek.  Een plakje mee naar de zwemles. Voor onderweg in de auto.  Mee naar school. In de namiddag: ‘Heb je nu al trek? Hier, neem nog even een plakje ontbijtkoek. We gaan straks pas eten’.  Ontbijtkoek leek altijd een gezond alternatief. Zeker gezonder dan koekjes en cake. En die van ons was altijd een beetje droog, dat droeg voor mij ook bij aan het gezonde imago. Maar ja, er zit weliswaar geen vet in maar wel veel suiker. Vervelende van suiker is dat het vanzelf vet wordt in je lichaam als je het niet verbrand. Het is een misvatting om te denken dat producten zonder vet gezond zijn.

Zoetekauw

Zoet is een traktatie, zo ben ik geprogrammeerd.  Want naast dat dagelijks terugkerende plakje ontbijtkoek was er ook het koekje bij de thee.  De dropjes en fruitela’s tussendoor. Het toetje na het eten. En iets vieren, dat doe je met taart.  Ik heb het vrolijk voortgezet en tot dusver aardig wat cakes, taarten en koekjes gebakken in mijn leven. Want zelf maken is zoveel lekkerder als voorverpakt! Ik zet er ook geen punt achter, dat zoet bakken.  Maar ik merk dat ik me beter voel als mijn bloedsuikerspiegel niet teveel stuitert. Zo’n hele bonbonbloc in één keer. Hoe deed ik dat eigenlijk?

Voorraadje aanleggen

Als ik nou in het weekend een voorraadje bak,  dan heb ik tijdens de weekdagen iets lekkers in de kast en in de tas. Handig voor als ik sta te wachten op de trein en de muffins van La Place weer lonken. Regeren is vooruitzien!

Te beginnen met bananenbrood

Een goede start, al zeg ik het zelf, dat bananenbrood met rozijnen en boekweit. Zo lekker zelfs, dat we ook hebben geserveerd tijdens Restaurant Day op 16 februari 2014 in onze Koek-en-zopiekraam.  De bananen, rozijnen en suiker geven de snelle kick voor de acute trek. Op de boekweit en speltbloem kun je vervolgens nog een tijdje vooruit. Met ons kom je de zondag wel door!

Vegan Bananenbrood

Oooh. Warm uit de oven als het korstje echt knapperig is en het binnenste zacht en lauwwarm.

 

Recept: Bananenbrood met rozijnen en boekweit
 
Print
Prep
20 minuten
Koken
45 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Keuken: Tussendoor
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el citroensap
  • 120 ml kokosolie
  • 80 gr oersuiker
  • 75 gr (gewelde) rozijnen
  • 200 gr speltbloem
  • 50 gr haver- of boekweitvlokken
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine en voeg het citroensap, olie, suiker en rozijnen toe
  3. Roer tot een glad mengsel
  4. Meng in een andere kom de bloem, vlokken, zout, bakpoeder en baking soda
  5. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge en schep een paar keer om
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (met olie) en bak ongeveer 45 minuten op 190 graden
  7. Als een satéprikker droog uit je cake komt is hij klaar
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Cake, Fruit, Snack

« Recept: Vegan, glutenvrije chocolade kokos brownie
Restaurant Day – Dagje Amsterdam met Koek en warme choco »

Reacties

  1. Eke BoonstraEke Boonstra zegt

    11/02/2014 om 22:14

    Lijkt me HEERLIJK!!!

    Beantwoorden
  2. Eke BoonstraEke Boonstra zegt

    11/02/2014 om 22:14

    Lijkt me HEERLIJK!!!

    Beantwoorden
  3. Esther van der StormEsther van der Storm zegt

    11/02/2014 om 22:21

    Nice! Wij komen waarschijnlijk met z’n drietjes. Gooien we Eef in d’r berenpak in de draagdoek 😉

    Beantwoorden
  4. Esther van der StormEsther van der Storm zegt

    11/02/2014 om 22:21

    Nice! Wij komen waarschijnlijk met z’n drietjes. Gooien we Eef in d’r berenpak in de draagdoek 😉

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      11/02/2014 om 23:52

      Leuk!! Tot zondag! x Myriam

      Beantwoorden
  5. Suzanne GelukSuzanne Geluk zegt

    11/02/2014 om 23:26

    Kan je in dit recept de spelt vervangen voor amandelmeel? Zodat het glutenvrij is?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      12/02/2014 om 23:09

      Hi Suzanne, Om het recept glutenvrij te maken zou ik zelf eerder een combinatie van amandel en rijstmeel bijvoorbeeld gebruiken (omdat het anders misschien iets te sompig wordt) maar als je het toch gaat proberen hoor ik graag hoe het is geworden.

      Beantwoorden
  6. Heidi KoninckxHeidi Koninckx zegt

    12/02/2014 om 20:24

    Sorry misschien een domme vraag, maar wat is oersuiker? heb hier nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      12/02/2014 om 23:06

      Hi Heidi, dit is ongeraffineerde suikerrietsap, je kunt ook kokosbloesemsuiker of palmsuiker gebruiken bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      • Jessica zegt

        17/02/2014 om 15:59

        Kan je hiervoor ook stevia gebruiken?

        Beantwoorden
  7. lisanne zegt

    22/04/2014 om 23:47

    Bedankt voor dit recept, top! ook heel lekker met walnoten erdoor!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....