Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Appeltaart met havermout en cranberries

Door Nienke 15 Reacties

appeltaart met chunky partjes en een taartbodem met een bite

appeltaart met chunky partjes en een taartbodem met een bite


Buiten regent het al dagen. Hoewel de zon er af en toe zomers doorheen prikt, is de waterkoude merkbaar hier in huis. Mijn theeconsumptie schiet omhoog en als klapper heb ik opeens zin om een appeltaart te maken. Nou, vooruit dan maar!

Longtime fan

Ik ben een groot fan van zelfgebakken appeltaarten. Ik vermoed dat mijn moeder me hiermee heeft opgezadeld. Iedere herfst gaf ons bescheiden appelboompje in de voortuin zoveel appels dat we aan het verwerken sloegen: appeltaart en appelmoes.

Ik houd van chunky appelpartjes in de taart. En lekker veel kaneel. Gelei erop vind ik maar glazig. Bah, zo’n blubber laagje. En ik kan je zo vertellen welke cafés in de stad goede taarten bakken. Want ik vind het altijd wel een gedoe, die appels snijden. Aanschuiven in een cafeetje is dan een goed alternatief.

Hotel Van der Werff

Zo niet bij Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog. ‘Vier maal?’, vroeg de ober toen wij eens op een herfstochtend rond 10:00 uur het café-restaurant binnenliepen. Gezien het tijdstip maakten we eruit op dat hij koffie bedoelde. Nee, cappuccino deden ze niet aan. Er stond een grote kan filterkoffie klaar. Ik had toen al moeten weten dat ik beter niet kon vragen wat voor appeltaart ze hadden. Wat een rare vraag. Hij verliet hoofdschuddend onze tafel. En ik, Noorderling, voelde me opeens heel Amsterdams. Het geleilaagje heeft de man op de taart gelaten, maar hij had mijn puntje wel mooi in de magnetron opgewarmd.

Zonder suiker

Dit recept is voor een appeltaart zonder suiker. Het zijn de maple siroop en de kaneel die de taartbodem lekker zoet maken. De havermout en het volkoren meel zorgen voor de bite.

Appeltaart met havermout en cranberries
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 125 g volkorenbloem
  • 60 g havermout
  • 100 ml kokosolie
  • 175 gram maple siroop
  • 1 ei-vervanger (1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water)
  • 2 el gemalen kaneel
  • 1 tl zout
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 600 g zoet-zure appels
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe de bloem, havermout, olie, 125 g maple siroop, de ei vervanger, 1 el kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met de olie.
  3. Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover.
  4. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe in een kom. Meng de rest van de maple siroop en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.
  5. Bak de taart in ca 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer.
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Snack, Suikervrij, Taart

« Recept: salsa van Tomatillo en Chipotle peper
Doe mij maar een kokoswater »

Reacties

  1. Ellie GommansEllie Gommans zegt

    20/08/2014 om 16:43

    Dit lijkt me heel lekker!! Alleen werkt het linkje bij mij niet :)?

    Beantwoorden
  2. Ellie GommansEllie Gommans zegt

    20/08/2014 om 16:43

    Dit lijkt me heel lekker!! Alleen werkt het linkje bij mij niet :)?

    Beantwoorden
  3. Ellie GommansEllie Gommans zegt

    20/08/2014 om 16:43

    Dit lijkt me heel lekker!! Alleen werkt het linkje bij mij niet :)?

    Beantwoorden
  4. Jessica SzaboJessica Szabo zegt

    20/08/2014 om 16:53

    De link lijkt niet te werken.

    Beantwoorden
  5. Annette van TiggeleAnnette van Tiggele zegt

    20/08/2014 om 17:05

    Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken!!

    Beantwoorden
  6. Annette van TiggeleAnnette van Tiggele zegt

    20/08/2014 om 17:05

    Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken!!

    Beantwoorden
  7. Annette van TiggeleAnnette van Tiggele zegt

    20/08/2014 om 17:05

    Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken!!

    Beantwoorden
  8. Marjolein zegt

    20/08/2014 om 18:38

    Is het ook mogelijk om het volkorenmeel te vervangen door bijv amandelmeel etc? Ik eet nl geen gluten?

    Beantwoorden
  9. Machteld zegt

    21/08/2014 om 11:39

    Smelt je de kokosolie voordat je ‘m toevoegt?

    Beantwoorden
    • Nienke zegt

      21/08/2014 om 11:48

      Hallo Machteld, Dat heb ik dit keer wel gedaan. Ik zal de volgende keer eens kijken hoe het uitpakt als ik de olie gestold laat. Of, als jij dat gaat testen, laat maar weten als je wilt wat je er van vond.
      Groet, Nienke

      Beantwoorden
  10. Machteld zegt

    08/09/2014 om 21:05

    Nog een vraagje; welke maat taartvorm gebruik je?

    Beantwoorden
    • Nienke zegt

      09/09/2014 om 10:17

      Ik heb een springvorm met een doorsnede van 24 cm gebruikt. Eeen vaste/ vlaaivorm kan ook, maar dan wel goed invetten, zodat je de punten er makkelijker uit kunt wippen.

      Beantwoorden
  11. Maaike zegt

    13/08/2016 om 21:28

    Staat in de oven! Ik heb je bodem als inspiratie gebruikt voor mijn bramentaart. Het was alleen te weinig voor mijn bakvorm, dus nu heb ik het in een bakvorm met ‘taartpunten’ gemaakt.

    Beantwoorden
  12. Angela zegt

    02/11/2016 om 09:52

    Even een vraagje : kan je deze taart ook invriezen ?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      14/11/2016 om 15:09

      Hi Angela, Dit kan zeker. Ik zou hem dan lekker weer even oppiepen in de oven 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....