Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Pure chocolade brownie, glutenvrij, suikervrij en lekker!

Door Charlotte 8 Reacties

Vega brownie

Zo lekker! En dat zonder schuldgevoel 🙂

Alle vrouwen kunnen er over mee praten. De onweerstaanbare drang naar chocola. Vooruit, ik kan het niet ontkennen. Het bruine verschijnsel is ook mijn grote liefde. Ik eet echt behoorlijk gezond maar chocola kan ik gewoon niet afstaan. Echt. Soms heb ik het gewoon nodig!

Helaas staat chocola nou niet per sé bovenaan mijn lijstje van meest gezonde dingen. En heb ik er een soort haat-liefdes relatie mee ontwikkeld. Natuurlijk, pure cacoa is super healthy en lekker voor in taarten en koekjes. Maar koop je een normale brownie, dan kan je maar beter niet letten op wat er allemaal inzit…

verjaardag brownie

Happy birthday to me!

Om het een beetje binnen de perken te houden maak ik wel af en toe een verantwoorde pure chocolade brownie zonder suiker. Ja, je leest het goed. Brownie en gezond gaan prima samen! Ik schuif het met een groot plezier naar binnen en achteraf heb ik geen spijtgevoel.

Deze vrijdag was ik jarig en was het tijd om mijn bak-skills aan mijn collega’s te laten zien. Want, een verjaardag is niet compleet zonder een goed stuk cake vind ik. Hij viel bij iedereen op kantoor goed in de smaak, dus ik kan niet wachten om hem ook met jullie te delen! Tijd voor een goddelijk recept, ik hoor graag wat jij er van vindt!

Mijn verjaardags brownie
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Aantal personen: 8
Ingrediënten
  • 90 gram havermout meel (gemalen havermout)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram kokosolie
  • 1,5 deciliter zoetstof (zoals rijst-, maple-, agavesiroop of palmsuiker)
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepels gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water (flax ei, als je wilt zou je hier een ei kunnen gebruiken)
  • 50 gram walnoten, in stukjes
  • 150 gram pure chocolade (72%)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng in een bakje de lijnzaad met het water en zet weg
  3. Meng in een kom het havermout meel met het zout en het bakpoeder
  4. Smelt de chocolade op laag vuur in een pan samen met de kokosolie (niet te heet laten worden! Je kunt het ook Au bain-marie doen)
  5. Neem de pan van het buur en voeg de zoetstof en het vanille extract toe
  6. Roer het meel door het chocolade mengsel, net als de flax eieren en de walnoten
  7. Doe het beslag in een met bakpapier beklede vierkante vorm
  8. Afhankelijk van de grootte van de vorm (en dus de dikte van de brownie) 25 tot 30 minuten bakken. Je brownie moet gaar zijn, maar zeker niet te droog
  9. Laat deze een half uur afkoelen in de vorm. Stort de brownie op een bord en snij deze in kleine vierkantjes
3.2.1311

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Glutenvrij, Koek, Suikervrij

« Een feest zonder cocktails is geen geslaagd feest
Bio hotspot Buitenplaats Plantage »

Reacties

  1. Sanne zegt

    07/09/2014 om 19:08

    Ziet er goed uit lotje!

    Beantwoorden
  2. Wilma Sassen zegt

    07/03/2015 om 19:34

    Hij staat nu in de oven. Ik ben benieuwd!!

    Beantwoorden
  3. Resh zegt

    04/08/2017 om 16:03

    Is 125 gram, niet erg veel?hij is bij mij mislukt niet gerezen en heel olieachtig. Wellicht nog tips, ben echt op zoek naar een gezond brownie recept.

    Groet,
    Reshma

    Beantwoorden
  4. Reshma zegt

    04/08/2017 om 16:09

    Is 125 gram, niet erg veel?hij is bij mij mislukt niet gerezen en heel olieachtig. Wellicht nog tips, ben echt op zoek naar een gezond brownie recept.

    Groet,
    Reshma

    Beantwoorden
  5. Karolien Bollen zegt

    19/03/2018 om 14:12

    Bij mij ook mislukt. Eg loperig. Ofwel te weinig meel ofwel te veel olie/chocolade….
    Hellep?

    Beantwoorden
  6. marie zegt

    11/01/2019 om 16:03

    Hoi, er staat suikervrij terwijl er wel degelijk suiker in zit! 72% chocolade is altijd met SUIKER!!

    Beantwoorden
  7. Sofie zegt

    10/01/2021 om 20:16

    Heb al vaker vegan recepten gemaakt maar dit was werkelijk niet weg te krijgen

    Beantwoorden
  8. E zegt

    11/10/2022 om 20:20

    Zojuist de brownie gebakken. Ruikt heerlijk alleen de brownie is heel dun! Niet gerezen dus.
    Kan jij mij een verklaring geven hoe dat zou kunnen?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....