Een koffie in de ochtend om echt wakker te worden. Of als oppepper rond een uur of vier. Of ‘s avonds na het eten! En dan het liefst een cappuccino of latte macchiato. Lekker natuurlijk als je van koffie houdt, zo’n tussendoortje. Ook als je op je vertraagde trein staat te wachten of in de auto zit. Uit een onderzoek van La Place blijkt zelfs dat een kopje koffie het populairste tussendoortje tijdens het reizen is.
Alleen zijn die koffies met melk niet echt vegan. Sojamelk is wel aan een opmars bezig, en de echte koffiebars hebben vaak ook nog amandelmelk als plantaardige optie. Maar toch, waarom niet zelf een bijzondere plantaardige latte macchiato maken?
Geen gewoon kopje koffie meer dus, vanaf nu nip jij aan je heerlijke lactose vrije koffie met bijzondere smaakmaker. Thuis, maar waarom ook niet mee voor onderweg? Je mist dan wel de mooie laagjes in je koffie natuurlijk 🙂
Om jezelf extra te verwennen kun je dan ook nog deze chocolade koekjes met pijnboompitten maken, ze passen er perfect bij.
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 2 theelepel ahorn siroop
- Voeg voor een extra romige smaak 1 el kokosroom toe
- 100 ml espresso (of in ieder geval sterke koffie)
- Doe alle ingrediënten behalve de koffie in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur maar laat niet koken
- Doe het mengsel in een blender en mix totdat het romig en luchtig is
- Schenk dit in een hoog glas
- Zet de koffie
- Schenk de koffie voorzichtig in het melkmengsel voor het mooie laagjes-effect. Voor onderweg schenk je melk en koffie samen in een thermosfles of koffiebeker voor onderweg
Jeannette Zeestraten zegt
Iets voor jou Suzanne van Doorn?
Jeannette Zeestraten zegt
Iets voor jou Suzanne van Doorn?
Jeannette Zeestraten zegt
Iets voor jou Suzanne van Doorn?
Cherly Serradilla-Janssen zegt
Jennefer Timisela
Cherly Serradilla-Janssen zegt
Jennefer Timisela
Suzanne van Doorn zegt
Klinkt heerlijk!
Suzanne van Doorn zegt
Klinkt heerlijk!
Suzanne van Doorn zegt
Klinkt heerlijk!
Judith Pleiter zegt
Vandaag deze latte gemaakt. Mijn vraag hoe kun je de kokosmelk wit houden??
Zodra de cacao erbij gaat is het al bruin
Dan de koffie erbij, ik zie geen kleur verschillen…
Myriam zegt
Hi Judith, Goed punt! Wanneer er cacao door de melk heen gaa is het kleurverschil natuurlijk nauwelijks te zien. Je kunt de cacoa ook achterwege laten en het er alleen overheen strooien.