Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Oud en nieuw recept: stoofpeerflappen

Door Anouk Reageer

vegan perenflappen

Appel- ik bedoel peerflappen

Traditiegetrouw loopt heel Nederland de dagen voor oud en nieuw warm voor appelflappen en oliebollen. Lekker! Dan start ik met eten zodra we ze in huis hebben en stop ik pas na het ontbijt op 1 januari. Is dat gek? Nee toch…

En ook nog keuze…  De gewone oliebol, de oliebol met krenten, rozijnen en appel of een volkorenoliebol. Niet te vergeten de appelflappen en appelbeignet!

Stoofpeertjes in een flap

Maarja, als je net zoals ik een ervaren oliebollen en appelflappen eter ben, dan wil je ook wel een keer iets anders! Want niet alleen met oliebollen kun je variëren maar ook met appelflappen. Of moet ik zeggen oudjaarsflappen.

Wat dacht je van stoofpeertjes in bladerdeeg, even in de oven en je heb heerlijke stoofpeertjesflappen! Vegan bladerdeeg is te koop bij de natuurwinkel maar ook bij bijvoorbeeld de Lidl is het bladerdeeg vegan. De stoofpeertjes en flappen zijn gemaakt zonder geraffineerde suikers en zijn toch lekker zoet van smaak. Bijkomend voordeel: niet gefrituurd, dus minder vet.

Met deze stoofpeertjes maak jij de blits op je oudjaars party, succes verzekerd!

Oud en nieuw recept: stoofpeerflappen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
1 uur 15 minuten
Totaal
1 uur 25 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • Voor de stoofpeertjes
  • 6 biologische stoofpeertjes (of meer voor ernaast)
  • 250 ml rode wijn
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • ½ vanillestokje
  • Vegan bladerdeeg
Instructies
  1. Voor de stoofpeertjes
  2. Schil de stoofpeertjes en snij het kontje eraf zodat ze rechtop blijven staan, verwijder ok het onderste harde stukje van het klokhuis
  3. Zet de peertjes in de pan, voeg hier alle overige ingrediënten bij en breng het geheel aan de kook
  4. Als het kookt doe het vuur lager en laat de peertjes ongeveer een uur zacht stoven met de deksel op de pan
  5. Als de peertjes klaar zijn kan de saus eventueel wat ingedikt worden met maïzena, die kun je gebruiken ter garnering of als dip!
  6. Voor de flappen
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. Dep de stoofpeertjes een beetje droog met wat keukenpapier
  9. Nu kun je twee kanten op: de hele peer inpakken, of de peertjes in stukjes snijden en in een bladerdeeg driehoek doen
  10. Voor het inpakken: bestrooi een peertje licht met kaneel naar smaak, en vouw er dan een vel bladerdeeg omheen
  11. Voor driehoekige flappen: snij de stoofpeertjes in stukjes en strooi er wat kaneel over
  12. Leg met een lepel de stukjes stoofpeertjes op het bladerdeeg en vouw dicht. Met een vork kan je de randjes vastdrukken
  13. Maak het bladerdeeg vochtig en bak de stoofpeerflappen in ongeveer 15 minuten bruin. Zijn ze nog niet bruin, laat ze dan iets langer in de oven.
3.2.2925

 

 

 

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Biologisch, Dessert, Snack, Suikervrij

« Tips voor een gezond ontbijt
De gezonde voornemens van Healthy Vega (+ poll) »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....