Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Mushy chocoladecake met amandelen en banaan

Door Nienke 14 Reacties

vegan Chocoladecakejes met amandelmeel en banaan

Chocoladecakejes met amandelmeel en banaan

High Tea

Eerder organiseerde ik samen met Yoga- en Pilatesstudio Back in Balans een aantal workshops waarbij de deelnemers sporten kon combineren met gezond eten! Heel leuk en verrassend. De High Tea had veel vegan keuze. Daar moest ik dus recepten voor maken.

Recepten testen

Dus: recepten testen! Hartige warme quiches. Groente- en notenspreads voor op de sandwiches. Oeh, ik heb een suikerarme kweeperenjam gemaakt voor op de scones. Dat zo’n weerbarstige vrucht zo heerlijk zoet en verfijnd kan ruiken en smaken. Wonderlijk. Mijn kantoorcollega’s zijn deze weken weer blij: ze dienen als testteam. De chocoladecake van vandaag kreeg ze stil. Mooi zo!

Mushy

Met een zachte, beetje plakkerige textuur is deze cake het lekkerste. Let daar op en laat de cake niet te lang in de oven. Je hebt natuurlijk de truc van de satéprikker die er droog weer uit moet komen, maar persoonlijk vind ik de cake dan al iets te droog geworden. Je voelt het vaak wel als je in het midden van de cake zachtjes duwt. Bang dat je er doorheen duwt en een natte vinger krijgt? Terug in de oven. Veert de cake een beetje terug? Haal er maar uit!

vegan chocolade madeleines

De chocoladecake is ook goed te maken in een madeleine-vorm.

Machtig gezond!

Een zelfgebakken cake is vaak machtig. Je proeft de roomboter, de eieren, de suiker. Deze cake ‘ valt’ anders. De smaken zijn uitgesproken, maar de textuur is licht en luchtig. Erg lekker! En voor alle typische cake ingrediënten is er een gezond alternatief: pure cacao (70%) i.p.v. chocolade; geen bloem maar amandelmeel; banaan en maple syrup voor de zoet; en de olijfolie vervangt de boter.

Eet smakelijk!

 

Mushy chocoladecake met amandelen en banaan
 
Print
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • 200 g amandelmeel
  • 25 g / 6 el cacao (ongezoet)
  • 1 tl bakpoeder
  • zeezout
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water
  • 2 bananen
  • 80 ml olijfolie / raapzaadolie
  • 120 ml maple syrup (ahornsiroop)
Instructies
  1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een bakje de gebroken lijnzaad met het water en zet weg
  3. Meng de droge ingrediënten in een schaal en zet opzij.
  4. Prak de bananen met een vork tot moes en meng dit met de olie en de siroop.
  5. Meng nu de droge ingrediënten met de natte en voeg het lijnzaad-papje toe.
  6. Vet een cakeblik in met olie. Wil je zeker weten dat de cake niet plakt aan de vorm, meng dan een beetje cacao met amandelmeel en strooi dit langs de wanden van je ingevette cakeblik. Een stukje bakpapier op de bodem helpt ook.
  7. Giet het mengsel in het blik en bak het geheel ongeveer 45 minuten.
  8. Haal de cake pas uit de vorm als hij in zijn geheel is afgekoeld.
  9. Tip: Ook lekker als nagerecht met een beetje fruit en plantaardige yoghurt.
  10. En nog een tip: gebruik je geen cakeblik, maar bijvoorbeeld zo'n madeleine-vorm, dan hoeven de cakejes maar 20 minuten in de oven.
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Biologisch, Cake, Glutenvrij, Suikervrij

« Vegan crackers
Heb ik een magnesium tekort? »

Reacties

  1. Nienke BlaauwNienke Blaauw zegt

    21/10/2014 om 21:15

    Danielle Raats-hessels

    Beantwoorden
  2. Trudy de Bakker zegt

    21/10/2014 om 21:21

    met ei? no thanks

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      22/10/2014 om 10:20

      Het recept is inmiddels aangepast en zonder ei! 🙂

      Beantwoorden
  3. Anne BijlsmaAnne Bijlsma zegt

    21/10/2014 om 22:38

    Ziet er lekker uit, Trudy!!!

    Beantwoorden
  4. Anne BijlsmaAnne Bijlsma zegt

    21/10/2014 om 22:38

    Ziet er lekker uit, Trudy!!!

    Beantwoorden
  5. Trudy de Bakker zegt

    21/10/2014 om 22:41

    Ik dacht dat healty vega veganistisch was. vergissing van mijn kant.

    Beantwoorden
  6. Trudy de Bakker zegt

    21/10/2014 om 22:41

    Ik dacht dat healty vega veganistisch was. vergissing van mijn kant.

    Beantwoorden
  7. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    21/10/2014 om 23:32

    Hi Trudy, zijn we ook, een misverstand met bijdrager Nienke! We posten binnenkort een aangepaste versie 🙂 ^Frank

    Beantwoorden
    • Trudy de Bakker zegt

      22/10/2014 om 03:47

      Ah! dat verheugd me 😀

      Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      22/10/2014 om 10:21

      Hi Trudy, We hebben het recept aangepast en is nu volledig vegan. Dus bakken maar 😉

      Beantwoorden
  8. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    22/10/2014 om 10:20

    Het recept is aangepast en nu volledig vegan!

    Beantwoorden
  9. Annemieke de VriesAnnemieke de Vries zegt

    25/10/2014 om 22:09

    Mjam, mjam, mjam

    Beantwoorden
  10. Alissa zegt

    30/03/2016 om 13:59

    Net deze chocolade Madeleine gemaakt zonder banaan.. Super gelukt, is ook een tussendoortje dat echt vult!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      31/03/2016 om 14:35

      Hi Alissa, Leuk dat je laat weten dat je ze hebt gemaakt en ze goed vullen 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....