Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Door Elsa Rijsbergen 10 Reacties

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Iedereen houdt van tussendoortjes. Even iets lekkers tussen de lunch en het avondeten. Of aan het einde van de ochtend als je energie een beetje wegzakt.

Je bent nog druk bezig en je hebt geen tijd om een uitgebreide snack klaar te maken. Dan is het verleidelijk om naar een koek of candy bar te grijpen, want die zijn overal voorhanden. Alleen krijg je dan zo’n stoot suiker binnen, na een half uurtje zak je dan helemaal in!

Je wilt dus iets lekkers en makkelijks, maar wat wel ook nog wat voor je lichaam doet. Deze repen zijn dan dé oplossing. Als je dit recept op zondag maakt heb je voor de hele week een lekkere tussendoortje. Perfect om je zoete trek te stillen én gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Want deze repen zijn niet alleen lekker, na het eten houd je er ook een goed gevoel aan over. 

Muesli repen vijgen in keukenmachine

De vijgen hak je fijn in een keukenmachine


Hierbij dus het recept voor heerlijke muesli repen met vijgen en gember. Ze zijn lekker zoet maar toch vrij van geraffineerde suikers. Een goede keus als je zin hebt in iets vullends en gezonds tussendoor.

Muesli repen vijgen in kom

Zo dus!


Om het recept zonder toegevoegde suikers te houden is het belangrijk dat je ongezoete vijgen koopt. Gedroogde vijgen bevatten veel mineralen en vezels, deze zijn goed voor je botten, hart en bloedvaten!

Muesli repen muesli kom

Alle ingrediënten, behalve de vijgen, in een kom. Mengen mag met je handen 🙂


De toevoeging van gember geeft deze repen een verrassende smaak en zorgt voor een extra health boost.
Gember is namelijk super gezond!

muesli repen ongebakken

Klaar om de oven in te gaan, Yum!


Zorg dat je het mengsel overal even dik spreidt op de bakplaat. Op die manier worden de repen egaal bruin en gaar.

Benieuwd naar het recept? Je kunt meteen aan de slag!

4.0 from 4 reviews
Muesli repen met gember en vijgen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Soort recept: Tussendoortje
Aantal personen: 8 repen
Ingrediënten
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 45 gram maple siroop
  • 30 gram kokosolie
  • 50 gram walnoten
  • 70 gram havermout
  • 4 cm verse gember
Instructies
Bereiding
  1. Rooster de havermout ongeveer 5 minuten in een droge pan totdat het lichtbruin is
  2. Smelt de kokosolie
  3. Voeg de kokosolie bij de maple siroop in een grote kom en roer door
  4. Hak de vijgen fijn in de keukenmachine of met een mes
  5. Hak de walnoten grof
  6. Voeg de havermout, vijgen en walnoten toe aan het maple - oliemengsel
  7. Rasp het stuk gember en voeg toe
  8. Doe ¾ van het mengsel in de keukenmachine en maal het fijn totdat het een plakkerige massa is geworden
  9. Meng alles weer samen in de kom totdat je een consistentie hebt waar je repen van kan vormen die niet te plakkerig zijn maar die ook niet uit elkaar vallen
Bakken
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Spreid het mengsel uit op een bakplaat. Zorg dat de plak ongeveer anderhalve centimeter dik is
  3. Bak 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is
  4. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de plak in repen
  5. Laat helemaal afkoelen op een rooster
3.4.3177

 

Als variatie kun je dit recept ook met de famous Healthy Vega Granola maken, in plaats van geroosterde havermout. Je kunt de noten dan weglaten als die al in de granola zitten. Of wat dacht je van kaneel, of cacaopoeder toevoegen?

Je kunt eigenlijk eindeloos variëren met dit recept, maar deze combi is in ieder geval heel smakelijk. Veel plezier met bakken en laat je het even weten als je deze repen hebt gemaakt? Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Tussendoor

« Cowspiracy

Reacties

  1. Lotte zegt

    16/06/2016 om 15:10

    Dit zier er heerlijk uit! Kan je de repen ook maken met dadels in plaats van vijgen?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/06/2016 om 13:25

      Ja dit kan zeker. leuk idee!

      Beantwoorden
  2. Charelle zegt

    01/07/2016 om 08:37

    Wat een heerlijk receptje dit! Hier ga ik van de week eens mee aan de slag!

    Beantwoorden
  3. Maaike zegt

    31/07/2016 om 19:41

    Ik hou van zelfgemaakte mueslirepen, maar in mijn poging tot gezondere levensstijl begint ook de honing/agarvesiroop/maplesiroop me tegen te staan. Velen zeggen dat dit toch gelijk staat aan suiker, erg lastig allemaal. Hoe staan jullie hier tegenover?

    Beantwoorden
  4. Liesbeth zegt

    13/11/2016 om 16:35

    Makkelijk te maken en erg lekker

    Beantwoorden
  5. Lysanne zegt

    10/01/2017 om 09:25

    Oeeh lekker! Ik ga ze een keer maken met honing, want ik heb geen maple siroop in huis 😉

    Beantwoorden
  6. Restaurant catalogus zegt

    17/01/2017 om 11:28

    Klinkt goed! Ik ga het proberen te maken.

    Gr.
    Lisette

    Beantwoorden
  7. A bite of cravings zegt

    29/03/2017 om 15:18

    Hier hou ik van, binnenkort eens een poging wagen! Liefs X

    Beantwoorden
  8. Paula zegt

    28/05/2019 om 11:13

    Mijn kokosolie zakt steeds naar de onderkant van de repen waardoor ik een kokosolie laag aande onderzijde heb?
    Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
  9. Gezonde voeding blogger zegt

    13/08/2019 om 10:18

    Dit moet ik een keer proberen, ziet er goed en lekker uit.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....