Hebben jullie ook zo genoten
van al die lekkere kruidnoten?
Ook dit jaar gebracht door Sint en Piet
want het kon toch zeker niet…
Dat ze dit jaar weggaan
zonder bij Healthy Vega langs te gaan
Deze noten waren natuurlijk niet bespoten 😉
en iedereen bij Healthy Vega heeft ervan genoten!
Niet alleen raw hebben wij ze gegeten
maar ook verwerk in ons plantaardige eten
We maakten er een heerlijke cake van
wat jij natuurlijk ook kan!
Hierbij dus een overheerlijke vegan recept
wat jou vast en zeker oppept
Je moet er nog wel even aan geloven
zelf maken natuurlijk en nog 60 minuten in de oven.
Liefs Sint en Piet
Sinterklaas: kruidnoten cake
Prep
Koken
Totaal
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
- 200 gram speltmeel
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram kokosolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 8 eetlepels verkruimelde kruidnoten
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 banaan
- 100 ml plantaardig melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
- ongeveer 20 amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is
- Prak of pureer de banaan
- Doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de amandelen en de kruidnoten) in een beslagkom en meng snel tot een plakkerig en dik mengsel
- Voeg als laatste de pepernoten toe aan het mengsel en schep vervolgens in een met bakpapier beklede cakevorm
- Druk bovenop het mengsel de amandelen
- Zet de cake in de oven en bak hem 55 - 60 minuten, afhankelijk van de oven
- Prik met een satéprikker of mes even in het midden van de cake om te kijken of hij al gaar is. Dit is het geval als de prikker schoon eruit komt.
- Heel lekker om warm te eten!
Geef een reactie