Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Sinterklaas: kruidnoten cake

Door Anouk Reageer

Kruidnoten cake

Kruidnoten cake

Hebben jullie ook zo genoten
van al die lekkere kruidnoten?

Ook dit jaar gebracht door Sint en Piet
want het kon toch zeker niet…

Dat ze dit jaar weggaan
zonder bij Healthy Vega langs te gaan

Deze noten waren natuurlijk niet bespoten 😉
en iedereen bij Healthy Vega heeft ervan genoten!

Niet alleen raw hebben wij ze gegeten
maar ook verwerk in ons plantaardige eten

We maakten er een heerlijke cake van
wat jij natuurlijk ook kan!

Hierbij dus een overheerlijke vegan recept
wat jou vast en zeker oppept

Je moet er nog wel even aan geloven
zelf maken natuurlijk en nog 60 minuten in de oven.

Liefs Sint en Piet

Sinterklaas: kruidnoten cake
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
60 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
  • 200 gram speltmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 8 eetlepels verkruimelde kruidnoten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 banaan
  • 100 ml plantaardig melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
  • ongeveer 20 amandelen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is
  3. Prak of pureer de banaan
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de amandelen en de kruidnoten) in een beslagkom en meng snel tot een plakkerig en dik mengsel
  5. Voeg als laatste de pepernoten toe aan het mengsel en schep vervolgens in een met bakpapier beklede cakevorm
  6. Druk bovenop het mengsel de amandelen
  7. Zet de cake in de oven en bak hem 55 - 60 minuten, afhankelijk van de oven
  8. Prik met een satéprikker of mes even in het midden van de cake om te kijken of hij al gaar is. Dit is het geval als de prikker schoon eruit komt.
  9. Heel lekker om warm te eten!
3.2.2885

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Dessert, Glutenvrij, Kruiden, Sinterklaas, Snack, Suikervrij

« Gezellige en smaakvolle eerste Sunday Crunch: verslag door Charlotte Fraterman
Lekkere gezonde smoothie »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....