Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan tiramisu

Door Anouk 1 Reactie

Tiramisu zonder melk en ei

Tiramisu zonder melk en ei

 

Het lijkt wel alsof iedereen met kerst een voorliefde deelt voor desserts. Het maakt niet meer uit hoeveel gangen je al hebt gegeten, er is altijd nog plek over voor een heerlijk dessert!

Dessert

Tiramisu is een Italiaanse gerecht, dat desalniettemin goed aansluit bij veel andere ‘keukens’. Waarschijnlijk daarom een populair dessert tijdens de kerstdagen!

Wist je dat de naam tiramisu letterlijk betekent: ‘trek mij omhoog’? In de zin van ‘maak me blij’. Zeker weten dat tiramisu mij blij maakt! En gelukkig is dit lekkere recept heel makkelijk zelf te maken.

Zonder mascarpone en ei

Mascarpone en ei vormen meestal de basis voor tiramisu. In dit recept vervangen we deze ingrediënten door sojayoghurt en cashewnoten.  De lange vingers hebben we omgeruild voor een simpele vegan cake van speltmeel.

De soyayoghurt als ingredient is nog wel te proeven, en het kan zijn dat sommige mensen daar niet zo gek op zijn. Bij ons waren de meningen verdeeld; Frank was niet helemaal overtuigd, terwijl ik het wel heel lekker vond.

Een mogelijk alternatief voor sojayoghurt is kokosroom; dit verkrijg je door uit een blik kokosmelk het vaste, bovenste gedeelte te scheppen. Voor dit recept heb je waarschijnlijk 2 blikken nodig.

Vegan tiramisu geserveerd

Tip

Maak het dessert een dag van te voren, het scheelt je een hoop tijd op de dag zelf. Naast dat de cake moet afkoelen en de vulling op moet stijven smaakt hij ook nog eens veel lekkerder als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Vegan tiramisu
 
Print
Prep
40 minuten
Koken
6 uren
Totaal
6 uren 40 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
Vegan cake
  • 200 gram speltmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram kokosolie
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 banaan
  • 100 milliliter plantaardig melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
Vulling
  • 400 gram sojayoghurt
  • 130 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels speltbloem
  • 30 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel amaretto
  • 60 gram kokos olie
  • ¼ theelepel vanille extract
  • 200 milliliter sterke zwarte koffie (bij voorkeur espresso)
  • 2 eetlepels amaretto (voor door de koffie)
  • cacaopoeder, kaneel of geschaafde chocolade ter garnering
Instructies
vegan cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje
  3. Prak de banaan
  4. Doe alle ingrediënten voor de cake in een beslagkom en meng voorzichtig tot een plakkerig en dik mengsel
  5. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm
  6. Zet de cake in de oven en bak hem 55 - 65 minuten, afhankelijk van de oven, totdat deze goudbruin is en een prikker of mes er schoon uitkomt
Vulling
  1. Doe de sojayoghurt en cashewnoten in de blender er meng tot een gladde massa
  2. Voeg vervolgens bloem, ahornsiroop, kokosolie, vanille extract en 1 eetlepel amaretto toe en mix enkele minuten tot er een gladde massa ontstaat. Zet 20 minuten in de koelkast
  3. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Snij horizontaal in 2 of 3 dunne plakken
  4. Meng de koffie met 2 eetlepels amaretto
  5. Leg de plakken cake in een schaal en overgiet met het koffiemengsel. Laat dit even intrekken
  6. Bedek de eerste laag cake met een laag sojayoghurtcrème. Herhaal dit bij de andere plak(ken) cake
  7. Plaats de tiramisu in de koelkast, bij voorkeur een nacht
  8. Werk de tiramisu af met gezeefd cacaopoeder, wat geschaafde chocolade of wat kaneel
3.2.2885

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Dessert, Taart

« Vegan kerstrecept: kastanjeflappen met cranberrysaus
Review: Vegan kookboek »

Reacties

  1. Mazarine WensvoortMazarine Wensvoort zegt

    15/12/2014 om 15:49

    Jane Wensvoort

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....