Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Havermout koekjes met cranberry

Door Myriam 2 Reacties

havermout koekjes met cranberries, zonnebloempitten en kokos

Havermout koekjes net uit de oven

Ik had op werk beloofd lekkere, gezonde koekjes mee te nemen als tussendoortje.  Een goed excuus om gelijk weer een nieuw recept te testen en dat zijn deze havermout koekjes met cranberry geworden.

Lekker met pecannoten, zonnebloempitten en kokosrasp. De pecan is familie van de walnoot en zit vol met goede stoffen. De noot is rijk aan vitamine B en zink. Ik heb de koekjes gezoet met geprakte bananen.

Cranberries worden gezoet met suiker

Waar ik niet bewust van was is dat (tegenwoordig?) de cranberries die in de winkel worden verkocht vaak gezoet zijn met suiker. Ik had bij ze bij de notenwinkel gehaald en wist niet dat ik een gezoete variant gekocht had. Dus koop je cranberries kijk dan even op het etiket of vraag het na.

Knapperig van buiten, zacht van binnen

De buitenkant van dit koekje wordt lekker knapperig als je ze bruin bakt. Als je hier van houdt, doe ze dan dus zeker niet te kort in de oven maar let goed op want voor je het weet gaan ze ineens heel snel en zijn ze zwart!
Het aller lekkerst zijn ze (vind ik) wanneer ze net uit de oven komen maar je kunt ze prima een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje.

 

Vegan Havermoutkoekjes met cranberry op de bakplaat

5.0 from 1 reviews
Havermout cranberry koekjes
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 100 gram havermout
  • 40 gram ongezoete kokosrasp of vlokken
  • 1 eet lepel gebroken lijnzaad
  • 30 gram zonnenbloempitten
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 60 gram pecan noten fijn gehakt
  • 35 gram cranberries
  • 2 fijn geprakte grote rijpe bananen
  • 50 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom
  3. Prak de bananen en voeg samen met de kokosolie en vanille extract toe aan de gemende droge ingrediënten. Meng alles tot 1 geheel
  4. Maak kleine balletjes en druk ze plat op een plaat met bakpapier
  5. Bak ze in de oven voor 25 - 30 minuten
3.2.1303

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Koek

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« (Italiaanse) vegan chocolade koekjes met pijnboompitten
Zelf chips maken van zoete aardappel »

Reacties

  1. Alinda zegt

    01/02/2023 om 13:41

    Heerlijke havermout koekjes gemaakt.
    Ik heb het recept iets aangepast met 100 gram speltmuesli extra en 100 gram kokosolie ipv 50 gram.

    Beantwoorden
  2. Lucinda zegt

    15/02/2023 om 17:31

    Moet je de kokosolie smelten?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....