Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezonde snack: groente chips uit de oven

Door Anouk 5 Reacties

groentchips

zelfgemaakte groentechips uit de oven

Ik snack niet veel maar af en toe als ik door de supermarkt loop wil ik maar al te graag een grote zak chips meenemen. Er is zoveel keuze en alles lijkt wel lekker. Als ik dan een zak paprikachips in mijn mandje heb gedaan en thuis op de bank zit betrap ik mezelf er ook nog eens op dat ik niet zomaar kan stoppen. Voor ik het doorheb zit ik met een lege zak in mijn handen en een schuldgevoel. Ik word meestal een beetje misselijk en ben er eigenlijk niet gelukkiger van geworden. Een slechte gewoonte dus en ik vind dat daar maar eens verandering in moet komen!

groentechips

Aubergine, wortel en biet uit de oven. Lekker met wat zout!

Gezonde snack

Gelukkig zijn er heel veel andere snacks die een stuk gezonder en heus ook wel lekker zijn. Neem bijvoorbeeld een rijstwafel met een snufje zout, een handje (ongebrande) noten of wat geroosterde kikkererwten. Zelf ben ik nog even verder op zoektocht gegaan… even de keuken in om voor mezelf een gezonde snack te maken: chips uit de oven van verschillende groentes. Gebruik gewoon de groentes die je zelf lekker vindt, ik ben gestart met wortel, biet en aubergine. Heel makkelijk, lekker en niet te vergeten erg gezond! 🙂 Je kan ze eten bestrooid met een beetje paprikapoeder, wat zeezout of met deze lekkere groente dip gemaakt van aubergine erbij!

Gezonde snack: groente chips uit de oven
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
25 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • 1 winterpeen
  • 1 biet
  • 1 aubergine
  • grof himalayazout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Was de groentes goed en schil indien nodig
  3. Snij alle groentes in zo dun mogelijke plakjes, gebruik hiervoor een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mesje
  4. Leg de plakjes op de bakplaat, strooi er wat zout over en eventueel wat kruiden zoals paprikapoeder voor extra smaak
  5. Bak de plakjes 10 tot 20 minuten. Hou ze goed in de gaten want elke oven in anders. Ze moeten lekker knapperig worden maar niet te donker. Sommige plakjes hebben iets meer tijd nodig omdat ze dikker zijn dan de andere plakjes
3.2.2807

groentechips

Lekker met een zak chips op de bank! 😉

Heb je zelf nog gezonde vervangers voor een zak chips, laat het me weten. Lijkt me leuk om de lijst zo groot mogelijk te laten worden. Hoe meer, hoe beter ik (en jij?) die zak chips in de supermarkt kan laten liggen!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Snack

« HelloFresh, makkelijk en vers eten
Met Vitamine B de herfst door! »

Reacties

  1. Kathy DelmotteKathy Delmotte zegt

    02/10/2014 om 15:34

    Ik pof popcornmaïs in een beetje bio kokosolie, beetje zout en kurkuma erover en smullen maar! Laag in calorieën als je let op de hoeveelheid olie en vol vezels dus gezond 🙂

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      02/10/2014 om 15:57

      Ja super lekker. Echt heel toevallig maar ik hebt gister voor het eerst sinds jaren weer zelf mais gepoft. Ik kreeg altijd verbrande popcorn maar het ging nu hartstikke goed. Met kurkuma is ook een goed idee! Thanks

      Beantwoorden
  2. Erik zegt

    26/03/2015 om 17:00

    Ik gebruik hiervoor een dehydrator (Stöckli) en ik bestrooi de groenten voor het drogen met weinig zout en kerrie, bouillonpoeder, Aromat of kipkruiden.

    Het zout lost dan op nog voordat het vocht is verdampt en trekt in de groente. Zelf wel even experimenteren voor de juiste hoeveelheden ivm zoutgehalte.

    En hoewel nooit gedaan, bedenk ik dat tacomix of fajitamix ook erg lekker kan zijn.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      30/03/2015 om 16:20

      Goed idee! In tacomix zit er volgens mij ook vaak suiker maar wel goed idee om te kijken welke kruiden er in zo’n mix zitten en op basis daarvan zelf een kruidenmix te maken. 😉

      Beantwoorden
  3. Antonet zegt

    19/09/2016 om 13:54

    En die zakken met groentechips uit de AH? Is dat een goed idee of zitten daar weer ‘verkeerde’ dingen in? 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....