Misschien had ik niet in de titel moeten zeggen dat het chocolademuffins van zwarte bonen zijn gemaakt want kan mij er iets bij voorstellen dat het afschrikt maar jij leest dit dus was toch nieuwsgierig geworden. 🙂
Er komt helemaal geen meel te pas aan dit recept dus de muffins zijn helemaal glutenvrij.
Testpanel
Het testpanel bestond dit keer uit mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin. Ze waren het unaniem met elkaar eens. Niet zoet genoeg 🙁
Ik merk dat ik inmiddels wel gewend ben aan minder zoet maar daarom is het goed om het andere te laten proeven en er voor te zorgen dat de meeste mensen het een lekkere snack vinden. Ik had 40 gram kokossuiker gebruikt maar in het recept hieronder heb ik dit verhoogt. Eet je ook al langere tijd veel minder zoet probeer het dan ook eens met minder suiker.
Wat trouwens wel heel leuk was is dat mijn moeder zei dat ze de structuur goed vond “lekker luchtig”. Ik had natuurlijk niet op voorhand verteld dat er zwarte bonen in zaten dan was in ieder geval mijn broer gelijk afgehaakt.;)
- 400 gram zwarte bonen (1 blik zwarte bonen, uitgelekt)
- 2,5 eetlepel lijnzaad met 6 eetlepels water
- 3 eetlepels kokosolie
- 40 gram cacao
- 0,25 theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 3 eetlepels kokosmelk
- noten zoals pecannoten of chocolatechips
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal het lijnzaad met 6 eetlepels water in de keukenmachine fijn, zet even apart
- Was de bonen
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (op de topping ingrediënten na) en zet aan tot het een glad geheel is. (aantal minuten om ervoor te zorgen dat de bonen ook goed vermalen zijn)
- Schep het beslag in de muffin vormpjes.
- Besprenkel het beslag met je topping (noten of chocolate chips)
- Bak je muffins circa 20-30 minuten in de oven. Ik heb ze ruim 25 minuten gebakken
jet zegt
Wat een leuke site. Ik had toevallig een restje gekookte bruine bonen in de koelkast staan en dacht als het met zwarte bonen kan dan vast ook met bruine. En maakte dus de bonenbrownies.
Heerlijk waren ze! Ik heb er overigens ook wat kleingesneden citroenschil doorgedaan en een klein scheutje agavestroop met caramel over de topping van walnoten gesprenkeld toen ze klaar waren.
Nu zit ik te fantaseren over wittebonen met amandelen en rozenwater. Dat is vast ook lekker.
Succes jet
Myriam zegt
Hi Jet, Leuk om te horen dat je onze site bezoekt en gelijk de brownies getest hebt.
Klinkt inderdaad als een goede combinatie wittebonen met amandelen en rozenwater. Inmiddels als getest?