Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Glutenvrije chocolademuffin van zwarte bonen

Door Myriam 2 Reacties

Glutenvrije chocolademuffin met zwarte bonen

Glutenvrije chocolademuffin

 

Misschien had ik niet in de titel moeten zeggen dat het chocolademuffins van zwarte bonen zijn gemaakt want kan mij er iets bij voorstellen dat het afschrikt maar jij leest dit dus was toch nieuwsgierig geworden. 🙂
Er komt helemaal geen meel te pas aan dit recept dus de muffins zijn helemaal glutenvrij.

vegan chocolademuffin

Net uit de oven

Testpanel

Het testpanel bestond dit keer uit mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin. Ze waren het unaniem met elkaar eens. Niet zoet genoeg 🙁
Ik merk dat ik inmiddels wel gewend ben aan minder zoet maar daarom is het goed om het andere te laten proeven en er voor te zorgen dat de meeste mensen het een lekkere snack vinden. Ik had 40 gram kokossuiker gebruikt maar in het recept hieronder heb ik dit verhoogt. Eet je ook al langere tijd veel minder zoet probeer het dan ook eens met minder suiker.

Wat trouwens wel heel leuk was is dat mijn moeder zei dat ze de structuur goed vond “lekker luchtig”. Ik had natuurlijk niet op voorhand verteld dat er zwarte bonen in zaten dan was in ieder geval mijn broer gelijk afgehaakt.;)

glutenvrije chocolademuffin met bonen

 

5.0 from 1 reviews
Glutenvrije chocolademuffin van zwarte bonen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
25 minuten
Totaal
35 minuten
 
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 400 gram zwarte bonen (1 blik zwarte bonen, uitgelekt)
  • 2,5 eetlepel lijnzaad met 6 eetlepels water
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 40 gram cacao
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels kokosmelk
Topping
  • noten zoals pecannoten of chocolatechips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maal het lijnzaad met 6 eetlepels water in de keukenmachine fijn, zet even apart
  3. Was de bonen
  4. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (op de topping ingrediënten na) en zet aan tot het een glad geheel is. (aantal minuten om ervoor te zorgen dat de bonen ook goed vermalen zijn)
  5. Schep het beslag in de muffin vormpjes.
  6. Besprenkel het beslag met je topping (noten of chocolate chips)
  7. Bak je muffins circa 20-30 minuten in de oven. Ik heb ze ruim 25 minuten gebakken
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Koek, Snack

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Pittige Midden Oosterse groente salade
Sap-spots in Amsterdam van Sab »

Reacties

  1. jet zegt

    19/07/2014 om 10:56

    Wat een leuke site. Ik had toevallig een restje gekookte bruine bonen in de koelkast staan en dacht als het met zwarte bonen kan dan vast ook met bruine. En maakte dus de bonenbrownies.
    Heerlijk waren ze! Ik heb er overigens ook wat kleingesneden citroenschil doorgedaan en een klein scheutje agavestroop met caramel over de topping van walnoten gesprenkeld toen ze klaar waren.
    Nu zit ik te fantaseren over wittebonen met amandelen en rozenwater. Dat is vast ook lekker.
    Succes jet

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      21/07/2014 om 13:12

      Hi Jet, Leuk om te horen dat je onze site bezoekt en gelijk de brownies getest hebt.
      Klinkt inderdaad als een goede combinatie wittebonen met amandelen en rozenwater. Inmiddels als getest?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....