Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker

Door Myriam 5 Reacties

Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije chocolade koekjes met 92% cacao

 

Koekjes horen zoet te zijn alleen probeer ik een piek in mijn bloedsuiker spiegel zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan door een ongeraffineerde suiker te gebruiken met een lage GI. (glycemische index) Kokosbloesemsuiker is zo’n suikersoort. Natuurlijk is en blijft het suiker dus probeer ik altijd zo min mogelijk toe te voegen. Ik heb dit recept ook zoeter gemaakt door vanille extract en kaneel toe te voegen. Ben je echt nog een zoetekauw dan kun je wat meer kokosbloesemsuiker toevoegen. Proef gewoon het beslag dan weet je of het zoet genoeg is naar jouw smaak.

De ene tahin is de ander niet!

De smaak die de boventoon voert in deze glutenvrije chocolade koekjes is die van sesam. Dit komt doordat er tahin en sesamzaadje in het koekje zitten. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Tahin is te koop bij de natuurwinkel en Ekoplaza of ook online te bestellen.
Lastig met tahin is dat de structuur heel erg verschilt. De ene tahin is veel dunner dan de ander. Afhankelijk van jouw tahinsoort kan het zijn dat je een beetje extra water moet toevoegen aan het beslag.

Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker
 
Print
Prep
35 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
50 minuten
 
Aantal personen: 15 koekjes
Ingrediënten
  • 1 eetlepels chiazaad
  • 70 gram havervlokken
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 30 gram noten of zaden (ik heb een combinatie van sesamzaad en amandelen gebruikt)
  • 10 gram kokosrasp
  • 25 gram chocolade (Ik heb chocolade met 92% cacao gebruikt)
  • 10 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 20 gram kokosolie
  • 45 gram rijststroop
  • 35 gram tahin
  • ½ theelepel vanille extract
  • (eventueel water als het mengels dik blijft)
Instructies
  1. Meng de chiazaad met 2 eetlepels water en zet apart
  2. Vermaal de havervlokken met de zonnebloempitten
  3. Hak de chocolade en noten
  4. Voeg de chocolade, noten, zaden, kokosrasp, kokosbloesemsuiker, zout, kaneel, bakingsoda bij elkaar
  5. Voeg de gesmolten kokosolie, tahin, chiazaadjes, rijststroop en vanille extract toe en kneed het deeg met je handen. Is het te droog? Voeg dan een klein beetje water toe.
  6. Leg het deeg voor minimaal 25 minuten in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 150 graden
  8. Rol het deeg uit en druk er vormpjes uit of maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat.
  9. Bak de koekjes voor circa 15 minuten. Laat ze goed afkoelen.
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Koek, Snack, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Glutenvrije cake met gember
Zuivelvrije pannenkoeken met banaan en haver »

Reacties

  1. Gewoon Muntthee zegt

    10/06/2014 om 19:57

    “: Glutenvrije chocolade koekjes zonder … http://t.co/67eCFLegin #glutenvrij #chocolade #koek #healthysnack #recept”

    Beantwoorden
  2. Gewoon Muntthee zegt

    10/06/2014 om 19:57

    “: Glutenvrije chocolade koekjes zonder … http://t.co/67eCFLegin #glutenvrij #chocolade #koek #healthysnack #recept”

    Beantwoorden
  3. Irene zegt

    27/06/2014 om 19:07

    Hoi Myriam,
    Deze zijn uit Goed Zoet toch? Had ze al gemaakt maar de tahin smaak was ons te heftig 🙁 Maar lees nu dat er verschillende soorten bestaan. Heb jij toevallig een tip voor een neutraal smakende tahin?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      29/06/2014 om 11:48

      Hi! De sesam smaak overheerst wel in dit recept. Ik heb er ook nog sesamzaadjes aan toegevoegd maar misschien verstandiger om dat een ander zaad of noot te gebruiken. Ik vind zelf de tahin van De Meter erg lekker. Die met zeezout is ook erg lekker voor op brood. 🙂

      Beantwoorden
  4. Irene zegt

    03/07/2014 om 16:44

    Dank je wel weer Myriam, wij bakken weer lekker door met jouw tips en lekkere recepten!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....