Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Glutenvrije cake met gember

Door Myriam 1 Reactie

Glutenvrije cake met gember

Glutenvrije cake met gember tijdens Restaurant Day

Ben je gek op gember? Maak deze lekkere glutenvrije cake zonder suiker (alleen met ongeraffineerde suiker)  Hij is uiteraard kruidig en vooral heel erg smeuïg. Dit komt door het geheime ingrediënt in dit recept: pompoen puree.

Reden om naar New York te gaan

Ik heb genoeg redenen om graag een keer naar New York te willen maar dit is een reden welke ik aan mijn lijst kan toevoegen. Deze glutenvrije cake is een recept van Babycakes New York. Dit is een cupcake bakkery in o.a. New York. In Amerika kun je op bijna elke hoek van de straat een cupcake kopen. Helaas zitten deze vol met suiker, gluten en boter. Bij Babycakes is alles organic en houden ze rekening met verschillende allergieën zoals tarwe, gluten, melk en eieren.

Daarnaast gebruiken ze alleen natuurlijk suikers en er wordt in geen enkel recept witte suiker gebruikt. Het meest gebruiken ze agave of mapple syrup. Ook hier zitten weer nadelen aan maar heeft in ieder geval wel een lage glycemische index wat er voor zorgt dat je bloedsuiker niet te snel piekt.

Gembercake zonder gluten

Glutenvrij gembercake met op de voorgrond bananenbrood

Frost it

Het lekkerst is deze cake wanneer je er een frosting overheen smeert. We hebben deze cake gemaakt voor Restaurant Day en omdat een frosting er extra feestelijk uitziet heb ik dat toen erbij gemaakt.  Maar zeker ook qua smaak is het echt de moeite van het maken waard.  Ik heb een vegan vanille frosting gemaakt op basis van kokosolie. Smeer de frosting er pas op wanneer je de cake gaat serveren.

Glutenvrij meel

Ik heb voor dit recept mijn eigen glutenvrij meelmix gebruikt. Ik maak zelf altijd 3 keer dit recept zo heb je een voorraad staan en hoef je niet steeds opnieuw de mix te maken. Voor dit recept heb je 300 gram van de mix nodig. Je kunt dit recept ook maken met bijvoorbeeld speltmeel. Voeg er dan 2 theelepels bakpoeder en bakingsoda aan toe.

2.0 from 1 reviews
Gembercake
 
Print
Prep
45 minuten
Koken
40 minuten
Totaal
1 uur 25 minuten
 
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
  • 300 gram Glutenvrije meelmix inclusief vervanger voor zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • ¼ theelepel fijngemalen nootmuskaat
  • 75 gram kokosolie
  • 170 ml maple siroop
  • 3 eetlepels kokosbloesem suiker
  • 170 ml rijstmelk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 190 gram pompoen puree (pompoen gaar koken)
  • 185 ml heet water
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij pompoen in stukjes en kook deze zacht in circa 30 minuten (moet zacht zijn as je erin prikt) en pureer het tot een gladde massa
  3. Meng alle meelsoorten & bakingsoda, bakpoeder en xantaan gum voor het glutenvrije meel goed door elkaar
  4. Voeg zout, kaneel, gember en nootmuskaat toe aan het meel en meng
  5. Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop, kokosbloesemsuiker, rijstmelk en vanille extract toe aan de droge ingrediënten en meng goed door elkaar tot het een glad geheel is.
  6. Spatel de pompoen puree en het hete water er voorzichtig door tot het een glad beslag is geworden
  7. Doe het beslag in een cakevorm en bak circa 40 minuten
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.
  9. Laat de cake 20 minuten in de vorm staan en laat hem daarna volledig afkoelen op een ovenrek.
3.2.1310

 

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Glutenvrij, Koek, Snack, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Zuivelvrije vanille frosting
Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker »

Reacties

  1. Rick zegt

    02/02/2019 om 21:20

    Erg onduidelijk recept qua meel/meelverhouding en baking soda, jammer

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....