Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Glutenvrije brownie met frambozen

Door Myriam 14 Reacties

Glutenvrije brownie met frambozen

Glutenvrije brownie met frambozen in mijn leuke kleine springvorm

Er komen mensen eten maar je hebt geen zin om lang in de keuken te staan? Maar je wilt natuurlijk wel een lekker, zelfgemaakt dessert serveren. Zoek niet verder, dit is het perfecte recept. Het mengen van de ingrediënten kost je maximaal 5 minuten en het baksel moet 15 minuten in de oven staan. Heb ik teveel gezegd? Nee, easy toch!

Dessert uit de voorraadkast

Ik maak dit recept als ik zin heb in iets lekkers maar niks meer in huis heb. Dit zijn voor mij ingrediënten die ik altijd wel op voorraad heb. In de vriezer ligt meestal wel bevroren fruit en kokosolie, cacao en kokosrasp in de voorraadkast.

Toen zaterdag 2 vriendinnen kwamen eten had ik weinig tijd dus we dachten eerst laten we Thais halen maar vond het toch wel leuk om zelf iets te bereiden. Als voorgerecht werd het een tomatensoep. Het hoofdgerecht was heel simpel; gegrilde groenten uit de oven met quinoa. En deze glutenvrije brownie als dessert. Ik heb niet lang in de keuken gestaan en ze waren verrast dat ik zo snel al dat lekkers op tafel kon toveren.

Nu ben ik heel erg benieuwd welk dessert jij maakt wanneer je eigenlijk geen tijd hebt?

5.0 from 1 reviews
Frambozen brownie
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
20 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepel vanille extract
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 ei vervangers (2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels water)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • 15 gram cacao
  • 25 gram kokosrasp
  • 65 gram frambozen (mogen ook bevroren frambozen zijn)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Laat de kokosolie smelten op laag vuur
  3. Meng de kaneel, vanille extract, kokosbloesemsuiker, ei-vervanger, zout, bakpoeder en cacao in de keukenmachine
  4. Voeg de gesmolten kokosolie toe en zet de keukenmachine aan tot het een glad geheel is
  5. Meng de kokosrasp erdoor heen met een lepel
  6. Doe het beslag in een oven schaal
  7. Verdeel de frambozen over het chocolade mengsel
  8. Bak de brownie 15- 25 minuten
  9. Bewaar de brownie in de koelkast
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Cake, Glutenvrij, Koek, Snack, Taart

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Zuivelvrije pannenkoeken met banaan en haver
Glutenvrij bananenbrood zonder suiker »

Reacties

  1. Yolanda Brinkkemper Vd VeldenYolanda Brinkkemper Vd Velden zegt

    13/06/2014 om 12:56

    Op hoeveel graden????

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      16/06/2014 om 20:53

      Hi Yolanda, Op 175 graden en bak gaar in de oven tussen de 15 en 25 minuten (afhankelijk van je oven)

      Beantwoorden
  2. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    13/06/2014 om 15:16

    nomnomnom

    Beantwoorden
  3. Alice RuiterAlice Ruiter zegt

    13/06/2014 om 16:00

    1/2 Banaan met 1/2 Flinke appel eetlepelkokosolie, wat kaneel en noten in klein bakje dat 20 minuten in oven 180 gr

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      16/06/2014 om 20:57

      Klinkt echt heel lekker, ga ik zeker keer maken. Misschien zometeen wel als toetje

      Beantwoorden
  4. Alice RuiterAlice Ruiter zegt

    13/06/2014 om 16:01

    Flinke appel hihi moet zijn Flinke eetlepel kokosolie

    Beantwoorden
  5. marije zegt

    16/06/2014 om 20:10

    Ha! Ik heb zojuist óók uit de voorraadkast dit recept gemaakt.

    Na 15 min. op 180 gr. kwam het geheel er echter als een plat papje uit…Niks geen cake-substantie die mooi gerezen was.
    Overigens wel lekker van smaak…

    Ik gebruikte niet ontdooide feambozen, en meer dan 65 gr. Zou ik ze eerst moeten ontdooien en uitlekken? Of gewoon niet te veel?

    Ik wil graag dat t lukt dus hoor graag tips!

    Marije

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      16/06/2014 om 20:55

      Hi Marije,

      Bevroren frambozen gebruiken is geen probleem. Ik weet niet hoeveel meer je hebt gebruikt maar het kan dan wel zijn dat als het vocht vrijkomt het beslag te nat wordt.
      Het zou ook kunnen dat de brownie in jouw oven iets langer moet bakken. Verschilt toch altijd weer per oven. Maximaal 25 minuten. (Doe je de brownie te lang in de oven dan wordt het weer te droog)

      Ik zou dus volgende keer gewoon 65 gram frambozen doen en iets langer in de oven.

      Succes!

      Beantwoorden
  6. Alexandra zegt

    23/06/2014 om 13:22

    Door de eieren is het niet meer plantaardig, heb je daar nog een alternatief voor?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      23/06/2014 om 21:25

      Hi Alexandra, Je kunt ook een flax egg gebruiken.
      1 ei is 1 eetlepel heel fijn gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water. In dit geval dus 2 eetlepels lijnzaad. Dit zet je even apart in de koelkast. Je zult zien dat het mengsel een vergelijkbare structuur als een ei krijgt.

      Beantwoorden
  7. Irene zegt

    27/06/2014 om 18:52

    Heerlijk!! Was bij ons zeker niet genoeg voor 6 personen, zo lekker! Hoe groot was het ovenschaaltje dat je gebruikte en hoe dik werd je brownie?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      29/06/2014 om 11:44

      Hi Irene, Leuk om te horen.
      Ik heb een hele kleine vorm gebruikt van 15 cm (wel maar het halve recept gemaakt, natuurlijk) Brownie was 1,5 cm / 2 cm zou ik zeggen.

      Beantwoorden
  8. Levine zegt

    26/07/2014 om 20:51

    Erg lekker en snel gemaakt!

    Beantwoorden
  9. Marleen zegt

    13/07/2019 om 09:20

    He, wat sneu. Had het geheel over 2 vormen van 15 cm verdeeld maar het werd een slap papje, dat verbrandde aan de randen.
    Moet er niks meel in?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....