Er komen mensen eten maar je hebt geen zin om lang in de keuken te staan? Maar je wilt natuurlijk wel een lekker, zelfgemaakt dessert serveren. Zoek niet verder, dit is het perfecte recept. Het mengen van de ingrediënten kost je maximaal 5 minuten en het baksel moet 15 minuten in de oven staan. Heb ik teveel gezegd? Nee, easy toch!
Dessert uit de voorraadkast
Ik maak dit recept als ik zin heb in iets lekkers maar niks meer in huis heb. Dit zijn voor mij ingrediënten die ik altijd wel op voorraad heb. In de vriezer ligt meestal wel bevroren fruit en kokosolie, cacao en kokosrasp in de voorraadkast.
Toen zaterdag 2 vriendinnen kwamen eten had ik weinig tijd dus we dachten eerst laten we Thais halen maar vond het toch wel leuk om zelf iets te bereiden. Als voorgerecht werd het een tomatensoep. Het hoofdgerecht was heel simpel; gegrilde groenten uit de oven met quinoa. En deze glutenvrije brownie als dessert. Ik heb niet lang in de keuken gestaan en ze waren verrast dat ik zo snel al dat lekkers op tafel kon toveren.
Nu ben ik heel erg benieuwd welk dessert jij maakt wanneer je eigenlijk geen tijd hebt?
- 50 gram kokosolie
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepel vanille extract
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 ei vervangers (2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels water)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Flinke snuf zout
- 15 gram cacao
- 25 gram kokosrasp
- 65 gram frambozen (mogen ook bevroren frambozen zijn)
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Laat de kokosolie smelten op laag vuur
- Meng de kaneel, vanille extract, kokosbloesemsuiker, ei-vervanger, zout, bakpoeder en cacao in de keukenmachine
- Voeg de gesmolten kokosolie toe en zet de keukenmachine aan tot het een glad geheel is
- Meng de kokosrasp erdoor heen met een lepel
- Doe het beslag in een oven schaal
- Verdeel de frambozen over het chocolade mengsel
- Bak de brownie 15- 25 minuten
- Bewaar de brownie in de koelkast
Op hoeveel graden????
Hi Yolanda, Op 175 graden en bak gaar in de oven tussen de 15 en 25 minuten (afhankelijk van je oven)
nomnomnom
1/2 Banaan met 1/2 Flinke appel eetlepelkokosolie, wat kaneel en noten in klein bakje dat 20 minuten in oven 180 gr
Klinkt echt heel lekker, ga ik zeker keer maken. Misschien zometeen wel als toetje
Flinke appel hihi moet zijn Flinke eetlepel kokosolie
Ha! Ik heb zojuist óók uit de voorraadkast dit recept gemaakt.
Na 15 min. op 180 gr. kwam het geheel er echter als een plat papje uit…Niks geen cake-substantie die mooi gerezen was.
Overigens wel lekker van smaak…
Ik gebruikte niet ontdooide feambozen, en meer dan 65 gr. Zou ik ze eerst moeten ontdooien en uitlekken? Of gewoon niet te veel?
Ik wil graag dat t lukt dus hoor graag tips!
Marije
Hi Marije,
Bevroren frambozen gebruiken is geen probleem. Ik weet niet hoeveel meer je hebt gebruikt maar het kan dan wel zijn dat als het vocht vrijkomt het beslag te nat wordt.
Het zou ook kunnen dat de brownie in jouw oven iets langer moet bakken. Verschilt toch altijd weer per oven. Maximaal 25 minuten. (Doe je de brownie te lang in de oven dan wordt het weer te droog)
Ik zou dus volgende keer gewoon 65 gram frambozen doen en iets langer in de oven.
Succes!
Door de eieren is het niet meer plantaardig, heb je daar nog een alternatief voor?
Hi Alexandra, Je kunt ook een flax egg gebruiken.
1 ei is 1 eetlepel heel fijn gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water. In dit geval dus 2 eetlepels lijnzaad. Dit zet je even apart in de koelkast. Je zult zien dat het mengsel een vergelijkbare structuur als een ei krijgt.
Heerlijk!! Was bij ons zeker niet genoeg voor 6 personen, zo lekker! Hoe groot was het ovenschaaltje dat je gebruikte en hoe dik werd je brownie?
Hi Irene, Leuk om te horen.
Ik heb een hele kleine vorm gebruikt van 15 cm (wel maar het halve recept gemaakt, natuurlijk) Brownie was 1,5 cm / 2 cm zou ik zeggen.
Erg lekker en snel gemaakt!
He, wat sneu. Had het geheel over 2 vormen van 15 cm verdeeld maar het werd een slap papje, dat verbrandde aan de randen.
Moet er niks meel in?