Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Energiekoekjes

Door Frank Beekwilder 1 Reactie

Energiekoekjes geven je extra fut bij duursporten

Deze energiekoekjes zijn lekker en handig, bijvoorbeeld als je de Dam tot Dam loopt

Myriam en ik lopen op zondag de Dam tot Dam. 10 engelse mijl, oftewel 16,1 km hardlopen, van Amsterdam naar Zaandam. Een erg leuk (hardloop) evenement, waar we al een tijdje voor aan het trainen zijn. Myriam heeft vorig jaar ook meegelopen, voor mij is het de eerste keer.

Goede voorbereiding is het halve werk

Bij hardlooptraining merk je erg het verschil tussen verschillende voorbereidingen. Oftewel, ben je uitgeslapen, heb je genoeg gedronken, en op de wat langere afstanden, heb je genoeg gegeten? Of het omgekeerde: heb je teveel of te zwaar gegeten en heb je daar last van als je gaat lopen? Het is uitproberen wat het beste werkt en waar je je het beste bij voelt.

Hoeveel eten?

Te weinig eten is in ieder geval niet bevorderlijk. Toen ik in het weekend een keer ‘s ochtends 14 km ging rennen, bleek snel dat ik niet genoeg had aan het groentesapje dat ik had gedronken. Na ongeveer 8 km ging alles een stuk zwaarder en kon ik veel minder snel lopen. Dit geeft bij hardlopen aan dat je door je voorraad koolhydraten heen bent. Niet goed!

Energiekoekjes save the day

Om dat te voorkomen wil je genoeg koolhydraten binnen krijgen voordat je gaat sporten. Alsnog is het beter om een paar uur voor de start je laatste maaltijd te nuttigen. Om dan op het laatste moment nog wat extra koolhydraten binnen te krijgen, heeft Myriam deze energiekoekjes bedacht!

Ze zijn compact en makkelijk mee te nemen, en bevatten net even dat extra beetje energie. Ze bevatten niet teveel snelle suikers, dus je krijgt er geen piek van in je bloedsuikerspiegel, maar geven geleidelijk hun energie af, precies wat je nodig hebt bij hardlopen. Natuurlijk kun je deze energiekoekjes ook bewaren tot na de finish; je kunt dan mooi heel snel in je koolhydraten behoefte voorzien. En o ja, ze zijn lekker, daar doen we het natuurlijk ook voor 🙂

Energiekoekjes
 
Print
Prep
7 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
22 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 2 geprakte rijpe bananen
  • 60 gram havermout
  • 80 gram kastanjemeel (of andere meelsoort). Ik heb gekozen voor kastanjemeel omdat dit glutenvrij is en een lekkere nootachtige smaak heeft
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram noten (ik heb  pecannoten en amandelen gebruikt)
  • 4 gedroogde pruimen fijn gesneden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (eventueel wat extra koekkruiden)
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Prak de bananen.
  4. Meng in een kom het meel, havermout, bakpoeder, kaneel en zout.
  5. Voeg de noten, gewelde rozijnen en  pruimen toe.
  6. Hierna kun je de bananen aan het mengsel toevoegen. Is het mengsel te droog voeg dan eventueel wat water toe (1 theelepel per keer).
  7. Maak er op een bakplaat bekleed met bakpapier kleine hoopjes van en druk deze licht aan.
  8. Bak tot de koekjes lichtbruin zijn, 15-20 minuten in de oven.
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Koek, Sporten

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Detox soep, een soep vol reinigende kruiden
Vegan eten in Parijs: Sol Semillia »

Reacties

  1. Jolien zegt

    12/11/2015 om 11:31

    Dank voor dit recept, ziet er heerlijk uit.
    Is er een alternatief voor banaan? Dit verdraag ik niet altijd even goed.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....