Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan panna cotta met kokos en vanille

Door Myriam 9 Reacties

Vegan panna cotta met stukjes mango

Vegan Panna Cotta met stukjes mango

Toetje

Sla dat voorgerecht en hoofdgerecht maar over en geef mij maar een lekker dessert :). Natuurlijk wél vol met suikers, maar toetjes zijn nu eenmaal verschrikkelijk lekker! Taarten en cakes bak ik vaak genoeg zonder suiker, maar panna cotta had ik zo nog nooit geprobeerd te maken. Toen ik de nieuwe melk van Alpro tegenkwam dacht ik: hier kan ik een vegan panna cotta mee maken, zonder geraffineerde suiker. De kokosmelk is plantaardig: ze bestaat uit kokosmelk met een beetje rijstmelk. Geheel zonder lactose, soja en toegevoegde suikers :).

Agar agar

Om er voor te zorgen dat de vegan panna cotta een gelei-achtige structuur krijgt, gebruik ik agar agar. Agar agar is de plantaardige variant van gelatine. Het is smaak- en reukloos. Deze stof wordt gewonnen uit verschillende soorten roodwieren. Agar agar heeft een bindkracht die een stuk krachtiger is dan die van gelatine, en dat heb ik gemerkt ook! De eerste keer dat ik de panna cotta had gemaakt had ik er ruim 1 theelepel van gebruikt en daarom waren mijn toetjes zo hard als steen. Niet echt lekker dus. Je hebt agar agar in poeder- en flake vorm. De poedervariant is nog veel krachtiger dan de flake vorm. Kijk daarom goed op de verpakking hoeveel agar agar je nodig hebt, omdat dit per soort nogal verschilt. Agar agar lost op in warm water en stolt al bij kamertemperatuur.

Fruit of coulis

Coulis is een saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. In dit geval van fruit. Je kunt een klein beetje rijsstroop toevoegen, maar fruit is van zichzelf eigenlijk al zoet genoeg. Ik heb er deze keer alleen stukjes verse mango bij geserveerd. Nog makkelijker, en ook heel erg lekker.

Kokos panna cotta met vanille
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
4 minuten
Totaal
14 minuten
 
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Panna Cotta
  • 300 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Alpro)
  • Merg van een halve vanillepeul
  • 1 eetlepel rijststroop
  • ¾ theelepel agar agar
Garnering fruit of coulis
  • Stukjes fruit zoals mango, framboos of passievrucht
  • of coulis van mango of framboos met 1 eetlepel rijststroop
Instructies
  1. Kook 250 ml kokosmelk met merg van vanille en rijststroop koken. Kook het stokje van de vanille even mee zo komt er nog meer smaak vrij.
  2. Kook de overige 50 ml kokosmelk in een apart pan en voeg de agar agar toe. Roer heel erg goed en laat 3 minuten koken
  3. Wanneer de pan met 250 ml kokosmelk bijna kookt (in ieder geval warmer dan 35 graden, anders stolt de agar agar) schenk je voorzichtig al roerende de melk met agar agar erbij.
  4. Roer en kook nog 3 minuten en schenk het in de glaasjes.
  5. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur
Fruit of coulis
  1. Snij fruit in stukjes
  2. of pureer fruit (eventueel een beetje rijststroop) met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Na 4 uur is je panna cotta volledig opgestijfd en kun je de coulis eroverheen schenken of het fruit erbij serveren.
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Rode rijst met sperziebonen en bietjes
Bio hotspot in Barcelona: Café Camèlia »

Reacties

  1. Alpro NLAlpro NL zegt

    27/05/2014 om 15:36

    “: Vegan panna cotta met Kokosnootdrink en vanille http://t.co/gJvljZeoaQ #pannacotta #alpro #kokosmelk #dessert #healthy”

    Beantwoorden
  2. Alpro NLAlpro NL zegt

    27/05/2014 om 15:39

    Looks good!

    Beantwoorden
  3. Miranda BoonMiranda Boon zegt

    27/05/2014 om 16:02

    Ja gebruik het als het recept er om vraagt. Zelf de juiste verhouding verzinnen… Niet mijn ding!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      28/05/2014 om 14:48

      Ja ik vond het nog best lastig. Eerste lading was ook echt niet lekker. Structuur is gewoon heel belangrijk bij eten.

      Beantwoorden
    • Miranda BoonMiranda Boon zegt

      28/05/2014 om 15:12

      Zo is dat!!! Mondgevoel 😀

      Beantwoorden
  4. Kriszta ErdelyiKriszta Erdelyi zegt

    27/05/2014 om 23:03

    Ja, rabarber-bramen jam gemaakt. Super goed gelukt!

    Beantwoorden
  5. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    27/05/2014 om 23:16

    Kriszta klinkt heel erg lekker. Ben gek op rabarber

    Beantwoorden
  6. killy astrid zegt

    02/10/2020 om 20:36

    Dit is het zieligste puddinkje dat ik ooit heb geproeft. Het smaakt naar een bak water met haver en heeft de structuur die me nog erger doet rillen dan een mona griesmeel pudding die al 2 maanden buiten de koelkast staat.

    Beantwoorden
    • Viatorees zegt

      03/10/2020 om 09:13

      Het is ijskast, knor!!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....