Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan bananen ijs

Door Myriam 19 Reacties

vegan ijs

Puur natuur ijs

IJs zonder melk en suiker

Dit is echt het Meest Simpele Recept voor iets lekkers dat er bestaat.  Snij bananen in stukjes en stop in de vriezer. Haal ze er een dag (of minimaal 5 uur) later uit. Pureer de banaan met pindakaas met de staafmixer en mjam!

Bananen pindakaas ijs!

De meeste ijssoorten zijn op basis van room en zijn dus niet vegan. Daarnaast heb je vaak een ijsmachine nodig om ijs te maken maar voor dit recept niet.

Pas op voor je blender

Wel een goede tip: laat de bananen als ze stijf bevroren zijn 20 minuten uit de vriezer staan voordat je ze gaat gebruiken. Dan zijn ze net wat zachter. Het maakt waarschijnlijk niet uit als je echt een super blender of staafmixer hebt, maar ik leerde het the hard way: bij ons is er net wat gesneuveld 🙁  Ik heb het ijs afgemaakt met de staafmixer en het resultaat was erg lekker dus neem het kapotte blender onderdeel maar even voor lief.

5.0 from 1 reviews
Bananen pinda vegan ijs
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
Totaal
5 minuten
 
Keuken: Dessert / snack
Aantal personen: 4 bolletjes
Ingrediënten
  • 2 bananen in stukjes
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes
Instructies
  1. Snij 2 bananen in stukjes, stop in een bakje of zakje en leg minimaal 1 dag in de de vriezer
  2. Pureer de bananen met de pindakaas tot een gladde massa
  3. Maak bolletjes van het ijs en verdeel over je ijsbakjes
  4. Garneer met plakjes banaan, of met kleine stukjes pure chocola
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Door het leven met een voedselallergie
Proeven voor ProeveRijk »

Reacties

  1. Samira van BarneveldSamira van Barneveld zegt

    07/11/2013 om 13:18

    we hebben het net gemaakt en was heerlijk 😉

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      08/11/2013 om 10:17

      Leuk om te horen Samira!

      Beantwoorden
      • Geoffrey De Pauw zegt

        11/12/2016 om 16:59

        Ge-wel-dig!!! Ik heb het even geprobeerd als alternatief voor roomijs? Voor het kerstdiner! 1 vegan , een paar met melkallergie. Het is simpel te makes, smaakt heerlijk! Dit word het, maar dan voor 16 personen…even van tevoren voorraadje maken!

        Beantwoorden
  2. Meghan von HegedusMeghan von Hegedus zegt

    07/11/2013 om 17:18

    Jullie hetzelfde probleem dat wordpress fotos niet meer bij fb upload?

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      08/11/2013 om 10:25

      Nee was een foutje van mij. Werkt het weer bij jou?

      Beantwoorden
  3. Ilse SleurinkIlse Sleurink zegt

    07/11/2013 om 19:25

    Mmm ga ik zeker proberen!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      08/11/2013 om 10:18

      Proberen hoeft niet, gaat zeker lukken 🙂 Hoor graag wat je ervan vindt

      Beantwoorden
  4. Lisa SteltenpoolLisa Steltenpool zegt

    07/11/2013 om 20:27

    In mijn boek heb ik ook een recept voor bananenijs, en dan met gesmolten chocolade en geroosterde pecannoten. HEERLIJK!!

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      08/11/2013 om 10:26

      Klinkt ook lekker Lisa. En het is zo simpel, grappig he…

      Beantwoorden
  5. KIGO zegt

    07/11/2013 om 23:31

    Ga het morgen zeker proberen! banaan gaat nu de vriezer in!

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      08/11/2013 om 10:28

      Laat ons weten wat je ervan vond 🙂

      Beantwoorden
  6. LNNK zegt

    08/11/2013 om 12:43

    Ik maak dit altijd met een foodprocessor, die kan dat prima aan en het mengsel word dan helemaal mooi glad. Mijn blender gebruik ik er niet voor, omdat die eigenlijk vocht nodig heeft om iets gemengd te krijgen. Hoe dan ook, het is heerlijk!

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      08/11/2013 om 17:07

      Bedankt voor je tip. In de blender of met een staafmixer kan het allebei ook, zolang de apparaten maar voldoende vermogen hebben. Deze blender was wat aan de lichte kant… Mooie blog heb je!

      Beantwoorden
  7. Ilse SleurinkIlse Sleurink zegt

    09/11/2013 om 17:55

    Ik heb hem vandaag gemaakt! We hadden een heerlijk ijsje als toetje!

    Beantwoorden
  8. Syd zegt

    07/01/2014 om 18:30

    Waarom roept de combinatie banaan-pindakaas bij mij vraagtekens op…? En dan zeker in ijs-vorm… Ik heb het nooit geprobeerd, dus zal nooit roepen dat het niet lekker is. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het me denk ik moeite kost hieraan te beginnen. Wie haalt mij over? 😉

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/01/2014 om 21:56

      Ik zou zeggen probeer het gewoon :). Echt heel erg makkelijk. Ben natuurlijk wel echt heel erg benieuwd wat je ervan vond.

      Beantwoorden
  9. Miranda zegt

    21/01/2015 om 19:46

    Voor een vitamix is bananenijs maken echt een ijsje 😉 Smijt je bevroren banaan zo vanuit de vriezer in je vitamix, voeg eventueel je noten of wat dan ook (lees: Cacao- en vanillepoeder toe en blenden maar. Met de stamper erbij om de banaan in de messen te duwen heb je binnen dertig seconden ijs van je banaan. En niets dat het smelt. Gewoon ijs. Wel een investering, maar dan heb je ook heel wat.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      22/01/2015 om 11:22

      Ja de vitamix staat zeker op mijn wishlist 🙂

      Beantwoorden
  10. Ardy zegt

    18/04/2016 om 21:05

    oh men, ben er 10 minuten mee bezig geweest om het te blenden, en maar aanduwen, motor begaf het bijna. Nu snap ik het, je moet het eerst even laten ontdooien.
    Maar kun je het dan niet beter omdraaien. Eerst maken en dan invriezen?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....