IJs zonder melk en suiker
Dit is echt het Meest Simpele Recept voor iets lekkers dat er bestaat. Snij bananen in stukjes en stop in de vriezer. Haal ze er een dag (of minimaal 5 uur) later uit. Pureer de banaan met pindakaas met de staafmixer en mjam!
Bananen pindakaas ijs!
De meeste ijssoorten zijn op basis van room en zijn dus niet vegan. Daarnaast heb je vaak een ijsmachine nodig om ijs te maken maar voor dit recept niet.
Pas op voor je blender
Wel een goede tip: laat de bananen als ze stijf bevroren zijn 20 minuten uit de vriezer staan voordat je ze gaat gebruiken. Dan zijn ze net wat zachter. Het maakt waarschijnlijk niet uit als je echt een super blender of staafmixer hebt, maar ik leerde het the hard way: bij ons is er net wat gesneuveld 🙁 Ik heb het ijs afgemaakt met de staafmixer en het resultaat was erg lekker dus neem het kapotte blender onderdeel maar even voor lief.
- 2 bananen in stukjes
- 2 eetlepels pindakaas met stukjes
- Snij 2 bananen in stukjes, stop in een bakje of zakje en leg minimaal 1 dag in de de vriezer
- Pureer de bananen met de pindakaas tot een gladde massa
- Maak bolletjes van het ijs en verdeel over je ijsbakjes
- Garneer met plakjes banaan, of met kleine stukjes pure chocola
we hebben het net gemaakt en was heerlijk 😉
Leuk om te horen Samira!
Ge-wel-dig!!! Ik heb het even geprobeerd als alternatief voor roomijs? Voor het kerstdiner! 1 vegan , een paar met melkallergie. Het is simpel te makes, smaakt heerlijk! Dit word het, maar dan voor 16 personen…even van tevoren voorraadje maken!
Jullie hetzelfde probleem dat wordpress fotos niet meer bij fb upload?
Nee was een foutje van mij. Werkt het weer bij jou?
Mmm ga ik zeker proberen!
Proberen hoeft niet, gaat zeker lukken 🙂 Hoor graag wat je ervan vindt
In mijn boek heb ik ook een recept voor bananenijs, en dan met gesmolten chocolade en geroosterde pecannoten. HEERLIJK!!
Klinkt ook lekker Lisa. En het is zo simpel, grappig he…
Ga het morgen zeker proberen! banaan gaat nu de vriezer in!
Laat ons weten wat je ervan vond 🙂
Ik maak dit altijd met een foodprocessor, die kan dat prima aan en het mengsel word dan helemaal mooi glad. Mijn blender gebruik ik er niet voor, omdat die eigenlijk vocht nodig heeft om iets gemengd te krijgen. Hoe dan ook, het is heerlijk!
Bedankt voor je tip. In de blender of met een staafmixer kan het allebei ook, zolang de apparaten maar voldoende vermogen hebben. Deze blender was wat aan de lichte kant… Mooie blog heb je!
Ik heb hem vandaag gemaakt! We hadden een heerlijk ijsje als toetje!
Waarom roept de combinatie banaan-pindakaas bij mij vraagtekens op…? En dan zeker in ijs-vorm… Ik heb het nooit geprobeerd, dus zal nooit roepen dat het niet lekker is. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het me denk ik moeite kost hieraan te beginnen. Wie haalt mij over? 😉
Ik zou zeggen probeer het gewoon :). Echt heel erg makkelijk. Ben natuurlijk wel echt heel erg benieuwd wat je ervan vond.
Voor een vitamix is bananenijs maken echt een ijsje 😉 Smijt je bevroren banaan zo vanuit de vriezer in je vitamix, voeg eventueel je noten of wat dan ook (lees: Cacao- en vanillepoeder toe en blenden maar. Met de stamper erbij om de banaan in de messen te duwen heb je binnen dertig seconden ijs van je banaan. En niets dat het smelt. Gewoon ijs. Wel een investering, maar dan heb je ook heel wat.
Ja de vitamix staat zeker op mijn wishlist 🙂
oh men, ben er 10 minuten mee bezig geweest om het te blenden, en maar aanduwen, motor begaf het bijna. Nu snap ik het, je moet het eerst even laten ontdooien.
Maar kun je het dan niet beter omdraaien. Eerst maken en dan invriezen?