Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Apple crumble suikervrij dessert

Door Myriam 14 Reacties

Apple crumble zonder suiker

Lekker, simpel dessert en helemaal zonder geraffineerde suikers

 

Afgelopen weekend zijn Frank en ik naar Landgoed De Olmenhorst geweest. We gingen langs bij de Veggie Fair en toevallig begon afgelopen weekend hier ook de zelfpluk van appels en peren. De ouders van Frank hebben op landgoed de Olmenhorst een adoptieboompje. Elk jaar mag je de appels die aan jouw boom gegroeid zijn komen plukken, dus dat was een leuke twee in één.

Koken en bakken met appels

We gingen richting huis met zo’n 5 kilo appels. Lekker voor in de havermout ’s ochtends. Maar ook leuk om er andere lekkere dingen mee te maken. Recepten met appels dus!

Ik heb als eerste bij thuiskomst een suikervrije appeltaart gebakken. De appels waren daarna nog lang niet op dus kan ik me nog verder uitleven.

Lekker snel dessert

Als er mensen komen eten maak ik vaak een dessert, maar liever niet vol met suiker, of waarbij je een uur in de keuken moet staan, dat is niet gezellig. Deze apple crumble is dan ideaal. Eenvoudig, snel klaar en zonder geraffineerde suikers. Ik heb deze keer kastanjemeel gebruikt. Dit geeft een nootachtige, vrij zoete smaak en kan ook gegeten worden door mensen met een gluten-allergie, het is een glutenvrij meel. Natuurlijk kun je ook voor een andere meelsoort kiezen.

Appels de olmenhorst

3.0 from 3 reviews
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Een lekker simpel en gezond dessert. Alleen even de oven aan, ingrediënten mengen en klaar!
Soort recept: Dessert
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 appels
  • 40 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 cm geraspte gember
  • 100 gram kastanjemeel (of andere meelsoort)
  • 50 gram kokosolie
  • snufje zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de appels en voeg de rozijnen, kaneel, citroensap en gember toe.
  3. Meng de kastanjemeel met de kokosolie en een snufje zout.
  4. Doe het appels mengsel in vier kleine oven bestendige bakjes of een ovenschaal. Kruimel het deeg over de appels en zet in de oven voor circa 30 minuten.
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Koek, Suikervrij, Taart

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Hardlopen en voeding
Vegan Challenge, wie doet er mee? »

Reacties

  1. Jolanda Van Der Bles BlankennagelJolanda Van Der Bles Blankennagel zegt

    10/10/2013 om 11:18

    Dit ga ik vanavond als toetje gebruiken! Warm is het nog lekkerder!!!

    Beantwoorden
  2. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    10/10/2013 om 11:19

    Dat klopt wanneer het net uit de oven komt is het echt het aller lekkerste.

    Beantwoorden
  3. KIGO zegt

    14/10/2013 om 08:56

    Hier is de taart toch wel mislukt, de kastanjemeel was nergens te krijgen en hebben we dus andere gluten vrije meel gebruikt en of het daar aan lag weten we niet maar onze taart leek in de verste verte niet op de taart hier op de foto 🙁

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      14/10/2013 om 11:43

      Jammer dat het niet zo is zoals je had verwacht. Was de bovenkant dan niet knapperig geworden? Er is geen deegbodem dus alleen de appels worden warm en zacht en de bovenkant moet lekker knapperig worden. Het best is ook om het in individuele bakjes te presenteren. Ik heb kleine springvormpjes gebruikt. (1 persoonsspringvorm)

      Beantwoorden
      • KIGO zegt

        14/10/2013 om 17:33

        Nee de bovenkant was zacht en gekruimeld, ga het binnenkort nog wel eens proberen 😉

        Beantwoorden
  4. Noor Koning zegt

    14/10/2013 om 15:11

    Ik heb hem gemaakt met speltmeel en vond hem erg lekker, vooral als hij nog warm is.
    Om een bruin korstje te krijgen is een beetje ei erover misschien een idee en even onder de gril.
    Super recept en makkelijk te maken.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      21/01/2014 om 16:01

      Door er een beetje ei op te smeren wordt het wel iets bruiner maar als je liever helemaal vegan eet kun je de bovenkant voor het de oven in gaat met een beetje abrikozenjam bestrijken

      Beantwoorden
  5. E.R.Mannessen-Valk zegt

    20/01/2014 om 17:14

    zijn er ook recepten van brood van kastanje en of rijstmeel?
    Ik mag geen meel van granen eten.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      21/01/2014 om 15:58

      Ik heb nog geen recept voor brood geprobeerd zonder granen maar je kunt wel de ‘glutenvrije crackers’ proberen https://healthyvega.nl/recepten/simpele-glutenvrije-vegan-crackers/
      Super simpel en echt heel erg lekker.

      Beantwoorden
  6. Maartje zegt

    02/08/2015 om 16:02

    Ik wil het gaan maken om te presenteren bij de gastouder van mn net tweejarige peuter. Wat me onduidelijk is: laat je eerst kokosolie smelten en dan mengen met meel of kneed je met je handen de compacte, koude kokosolie door de meel? Dank

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      03/08/2015 om 08:42

      Het makkelijkste is om gesmolten kokosolie te gebruiken om door het meel te mengen. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  7. Lotte zegt

    07/01/2016 om 18:40

    Super lekker recept, maar bij mij is het helaas ook niet knapperig geworden. De appels waren wel lekker. Moet het dan langer in de oven zodat het knapperig wordt? Heb het op het einde zelfs nog op grilstand gezet.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/01/2016 om 22:17

      Hi Lotte, Jammer dat het niet echt knapperig is geworden. De grill werkt meestal wel maar normaal gesproken zorgt suiker er ook voor dat het ECHT knapperig wordt. Dit mis je dus in dit recept. Maar dat maakt het natuurlijk wel zo gezond 🙂

      Beantwoorden
  8. Chris Verhoeven zegt

    21/09/2022 om 21:54

    Gaan er hele geschilde appels in ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....