Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

4 redenen waarom jij deze vegan chocoladetaart moet proberen

Door Charlotte 41 Reacties

Chocolade fudge taart

Smeuïg van binnen en hard aan de buitenkant door het chocolade glazuur. Een stukje hemel op je tong. Althans, dat vinden wij

Wie zegt dat chocoladetaart niet gezond kan zijn? Natuurlijk is deze vegan chocoladetaart niet net zo gezond als een spinazie smoothie. Wel is hij stukken minder slecht dan alle andere taarten die je in de winkel vindt. Het zijn namelijk meestal de suikers en witte meelsoorten die een taart ongezond maken. Onze chocolade fudgetaart is vrij van geraffineerde suikers, witte bloem, eieren en melk. Zo kun je gerust een lekker groot stuk nemen 🙂 Want geef nou toe. Wie houdt er niet van chocolade taart?

Once you go black

We kunnen er niet om heen. Deze taart is een en al chocolade. Niet alleen van binnen maar ook de buitenkant bestaat uit een lekkere dikke laag chocolade. Chocolate is a girls best friend maar nog veel belangrijker: chocolade is goed voor je! Natuurlijk bedoelen we hiermee geen grote reep Milka, maar pure biologische donkere chocolade. Die net zo lekker is. Of misschien wel lekkerder! 1 ding: once you go black…

Happy

Hoe fijn is het als je op de bank zit met een doosje bonbons of een stukje pure chocolade bij je thee? Uit onderzoek is gebleken dat chocolade ons een ultiem geluksgevoel geeft. Dit komt doordat er endorfine vrijkomt wanneer je chocolade eet. Deze stof die door je lichaam gemaakt wordt, zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Heeft je vriend het net met je uitgemaakt of is het gewoon even niet je dag? Een ultiem moment om de keuken in te duiken en  deze chocolade taart te maken.

141123-DSC_3953

Medicijn

Misschien heb je er hier wel eens eerder over gelezen maar chocolade is goed voor je bloedvaten. De stoffen (anti-oxidanten) die je namelijk terug vindt in pure chocolade beschermen je tegen vrije radicalen. Kies sowieso voor voor chocolade met een hoog percentage cacao (meer dan 70%): minder suiker, en meer werkzame stoffen.

Puistjes

Je kan beter geen chocolade eten want dat veroorzaakt acne en puistjes! Deze uitspraak heb je zeker zelf ook wel eens voorbij horen komen. Gelukkig is dit een fabel! Pure cacao heeft juist een reinigende werking op je huid. Door de anti-oxidanten in cacao neemt de bloedtoevoer van je huid toe, waardoor je huid dikker, strakker en zachter wordt.

Hersenen

Dat chocolade een lustopwekkend gevoel geeft heb je misschien al eerder ervaren. Maar wist je dat chocola bijdraagt aan een beter geheugen? Chocolade bevordert de bloedtoevoer naar je hersenen waardoor die beter hun werk kunnen doen. Je wordt alerter, kunt je beter concentreren en je kunt meer onthouden!

Smikkelen

Na het lezen van deze 4 redenen waarom jij deze chocoladetaart moet proberen kun je eigenlijk niets anders doen dan de keuken in rennen en aan de slag gaan! Omdat gezondheid bij ons op 1 staat geven we jou natuurlijk dolgraag dit recept! Want hé, An apple a day keeps the doctor away, maar wie zegt dat een stuk chocoladetaart dat niet kan? En als laatste: chocolade is het antwoord op alles. Ongeacht wat de vraag is 🙂

4.5 from 6 reviews
Chocoladetaart
 
Print
Prep
25 minuten
Koken
30 minuten
Totaal
55 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 10 personen
Ingrediënten
Voor de taart
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram cacoapoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 eetlepels ahorn siroop
  • 50 ml koude espresso
  • 1 ½ theelepel vanille extract
Voor het glazuur
  • 150 ml amandelmelk
  • 100 g zuivelvrije chocolade
  • 1 eetlepel ahorn siroop
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed een springvorm van 22 cm in met bakpapier
  3. Meng de melk en de azijn en zet apart
  4. Meng nu de bloem met het cacoapoeder, de baksoda, de suiker en het zout in een kom
  5. Meng in een aparte kom de 4 eetlepels kokosolie met de espresso, ahornsiroop, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden
  6. Meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
  7. Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig voelt
  8. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit vorm en laat op een rooster volledig afkoelen
  9. Maak nu het glazuur. Breng de melk in een kleine pan net niet aan de kook
  10. Haal van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
  11. Voeg ahorn siroop naar smaak toe. Laat 10 minuten staan om in te dikken
  12. Zet de afgekoelde taart met rooster en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen.
  13. Schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand. Laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert
  14. Voor extra versiering rasp je er nog wat chocola overheen
3.4.3177

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Dessert, Recept, Tussendoor Tags: Dessert, Suikervrij

« Healthy baby nieuws!
Gezellige en smaakvolle eerste Sunday Crunch: verslag door Charlotte Fraterman »

Reacties

  1. Sara van WettenSara van Wetten zegt

    02/12/2014 om 19:26

    Maritte deze wil ik wel voor mijn birthday:)

    Beantwoorden
  2. Maritte de JongMaritte de Jong zegt

    02/12/2014 om 19:28

    Haha nu al birthday wensen Sara

    Beantwoorden
  3. Geke Keuter zegt

    14/12/2014 om 18:10

    Hoi 🙂

    Heb je echt baksoda nodig of kun je ook bakpoeder gebruiken?
    en kan de ahirn siroop ook gewoon vervangen worden door een andere vloeibare zoetstof?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      16/12/2014 om 11:58

      Hi Geke,

      De baksoda wordt geactiveerd door de appelazijn. Bakpoeder bestaat uit baksoda en citroen of wijnsteenzuur. Je kunt het dus wel vervangen maar dan kun je ook de appelazijn weglaten. Gebruik dan wel meer want baksoda heeft een sterkere rijskracht ten opzichte van bakpoeder. Ik zou circa 3 theelepels toevoegen.

      De ahorn siroop kun je als je wilt gewoon vervangen door een andere vloeibare zoetstof.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Ellen zegt

    28/12/2014 om 10:13

    Hallo,
    Ik wil deze taart graag maken voor iemand met pinda- en notenallergie, kan ik de amandelmelk vervangen door sojamelk?

    Beantwoorden
    • Charlotte zegt

      07/01/2015 om 09:44

      Hallo Ellen, leuk dat je de taart wil gaan maken. Je kan inderdaad de amandelmelk vervangen voor soja melk. Ook kan je rijstmelk gebruiken. Een drank gemaakt van bruine rijst. Erg fijn om te gebruiken in cakes en taarten!

      Beantwoorden
  5. Anita zegt

    06/03/2015 om 19:10

    Hallo Myriam,

    Deze taart ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen 🙂
    Moet het speciaal appelazijn zijn,of kan het ook met gewone azijn of met citroen? of krijg je dan een andere smaak?

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      09/03/2015 om 21:56

      Hi Anita, Kunt het ook proberen met een beetje gewone azijn of citroen. Heeft natuurlijk een iets andere smaak maar gaat vooral om het zure in combinatie met de bakingsoda zodat de taart gaat rijzen.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Boutain zegt

        16/06/2016 om 14:49

        Heyy,
        Ik vraag me af of je ook havermeel kunt gebruiken?

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          24/06/2016 om 13:26

          Zelf niet geprobeerd maar denk dat dit zeker ook kan. Als je de taart hebt gemaakt vind ik het leuk om te horen hoe het gesmaakt heeft. Groetjes, Myriam

          Beantwoorden
  6. Keukenprinses Zoetermeer zegt

    10/01/2016 om 12:27

    Hallo,

    in de werkbeschrijving wordt de ahornsiroop (of agavesiroop) niet genoemd bij het maken van de taart….. staat wel bij de ingredienten, maar nu ben ik hem dus vergeten….. nou ja, tip voor de volgende die de taart gaat maken!
    Hij zit nu in de oven… ben benieuwd!!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      11/01/2016 om 11:23

      Dank je voor het melden. Ik heb het direct aangepast.
      Hoop dat de taart wel alsnog gesmaakt heeft. Hij is zo wel nog een stukje gezonder 😉

      Beantwoorden
      • bo zegt

        26/07/2016 om 14:03

        Hoi Myriam,

        Ik heb de taart ook net gemaakt. Staat nu in de oven maar die 5 el ahornsiroop staat nog steeds niet bij de bereiding als ik het goed zie! Ik heb ze er toch maar wel in gedaan omdat ik er vanuit ga dat het ook echt in de taart moet?

        Ik hoop het!

        Groetjes,

        Bo

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          29/07/2016 om 12:38

          Hi Bo, Ja goed dat je het hebt toegevoegd. En was de taart lekker? Groetjes, Myriam

          Beantwoorden
  7. Lysanne zegt

    04/02/2016 om 09:49

    Ik heb de taart vorige week gemaakt. En oh myyyy wat lekker! Iedereen vind hem thuis geweldig.
    Ik heb het recept iets aangepast door dadelstroop, roomboter en melk te gebruiken (de andere ingrediënten waren niet in huis).

    Ik ga hem sowieso nog een keer maken met de echte ingrediënten. Dankjewel voor het super recept!

    Liefs

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      06/02/2016 om 12:02

      Graag gedaan 🙂 Leuk om te horen dat jullie de taart net zo lekker vinden als wij

      Beantwoorden
  8. Parham zegt

    11/04/2016 om 15:55

    Als veganist zou ik oppassen met kokosnoot producten. Blijkt helemaal niet zo veganistisch te zijn. In Thailand,Indonesia worden slaafaapjes gebruikt om kokosnoten te plukken. Meestal van de moeder afgenomen met flink wat geweld(tot dood aan toe).

    Ik heb ook chocolade taart gemaakt vandaag met gebruik van andere producten. Ook makkelijk gedaan.

    Beantwoorden
    • liesbeth van aalst zegt

      14/06/2016 om 21:53

      oei, schrik hier enorm van!!

      Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/06/2016 om 13:29

      Bedankt voor je reactie. Heb ik nog niet eerder gehoord maar wat jij zegt Liesbeth, hier schrik ik ook van.

      Goed om me misschien iets meer in te gaan verdiepen.

      Beantwoorden
  9. Nadine zegt

    22/04/2016 om 11:50

    Hoi Myriam,

    Ik zou graag deze taart willen maken, maar vroeg me af of je toevallig de voedingswaarden hebt berekend? (voordat ik dat zelf ga zitten doen)

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      02/05/2016 om 12:55

      Hi Nadine, Nee dit heb ik niet berekend. Als jij het hebt gedaan vind ik het leuk als je het hieronder zet. Weer handig voor andere mensen 🙂

      Beantwoorden
  10. Erik zegt

    13/05/2016 om 21:39

    In het recept wel zout maar niet bij de ingrediënten……..

    Beantwoorden
  11. Anne zegt

    29/08/2016 om 18:55

    Fan-tas-tisch.
    Deze taart is mega jummie!
    Goed gelukt, super reacties van familie en collega’s.
    Totaal ongelovig toen ik vertelde dat dit zélfs niet zo heel slecht is voor je!

    Dank voor je recept!

    Beantwoorden
  12. Estel zegt

    06/09/2016 om 18:09

    Kan je ook gewone suiker gebruiken?

    Beantwoorden
  13. Irene zegt

    27/09/2016 om 18:50

    Kan je de speltbloem 1 op 1 vervangen voor amandelmeel? Dit ivm een glutenallergie! Ik ben benieuwd, het plan is om ‘m dit weekend te bakken als dessert!

    Beantwoorden
  14. Demi zegt

    03/11/2016 om 16:07

    Ik wil de taart graag maken voor mijn verjaardag, om toch een gezonde taart erbij te doen, maar kun je ook spelmeel gebruiken in plaats van speltbloem? Aangezien speltmeel gezonder is volgens mij 😉

    Beantwoorden
  15. Dee zegt

    06/12/2016 om 12:27

    Wat ben ik blij dat ik dit recept ben tegengekomen! Ik heb het recept iets aangepast en het resultaat was de lekkerste cake die ik ooit heb gebakken. Omdat ik geen speltbloem in huis had, heb ik 100 gram tarwebloem gebruikt, voor de gezondheid 50 gram havermeel en 50 gram amandelmeel. In plaats van koude espresso heb ik 50 gram pure vegan chocolade au bain marie gesmolten en laten afkoelen. De lepels ahornsiroop ben ik vergeten en daar ben ik blij om want de smaak was precies goed! Balans was precies goed, niet te zoet en meer smakend naar chocolade. Heerlijke, smeuïge chocoladecake die ik nog heel vaak ga maken! Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Nina zegt

      21/12/2016 om 23:36

      Ik zou ook liever chocolade dan koffie gebruiken maar heb je er dan nog de kokosbloemsuiker ook bij gedaan of niet?

      Beantwoorden
      • Dee zegt

        22/12/2016 om 07:36

        Ja, de kokosbloesemsuiker heb ik er bij gedaan. De volgende dag heb ik de cake opnieuw op mijn manier gebakken en toen wel de eetlepels ahornsiroop erin gedaan maar de suiker helemaal vergeten! Moet zeggen dat ik ”m nog steeds lekker vond, alleen voor mijn omgeving die minder “healthfreaks” zijn, was het weer te bitter haha.

        Beantwoorden
  16. Evy Martens zegt

    09/04/2017 om 15:22

    Heerlijke taart! Hoe lang kan ik deze in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
  17. Sophie zegt

    03/05/2017 om 15:20

    Wat een heerlijke taart. Echt waar, ik wist niet dat vegan ook nog zo lekker kon zijn. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  18. Helen Roelants zegt

    18/04/2018 om 12:06

    heerlijke taart.

    Beantwoorden
  19. Gluur zegt

    30/04/2018 om 16:50

    Ik heb precies alles toegevoegd zoals aangegeven maar eindig met een relatief platte pannenkoek. Wat kan ik fout hebben gedaan?

    Beantwoorden
  20. Loes zegt

    30/01/2019 om 17:46

    Ziet er lekker uit! Alleen: “Onze chocolade fudgetaart is vrij van geraffineerde suikers, witte bloem, eieren en melk.” Maar er staat speltbloem bij de ingrediënten, en dat is net zo geraffineerd als tarwebloem of welke bloem dan ook. Bloem is bloem 😉 Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat speltproducten allemaal gezond zijn (een hype waar de industrie graag op inspeelt) maar alleen volkoren speltmeel is ongeraffineerd! 🙂

    Beantwoorden
  21. Natascha zegt

    13/03/2019 om 20:14

    Ik heb me helemaal aan het recept gehouden. Ik haal t bakblik eraf…en houdt een twee cm hoog plat taartje over! Wat klopt hier niet???

    Beantwoorden
    • Chris zegt

      24/01/2020 om 14:07

      Ik denk niet dat je iets fout hebt gedaan, maar in het recept staat dat je een vorm van 22cm moet houden. Ik was daar ook daarmee in de weer maar zag gelukkig op tijd dat dat niet goed zou gaan! Heb het mengsel toen met bakpapier en al overgeheveld naar een vorm van 18cm. De taart koelt nu af, en volgens mij is het zo goed!

      Beantwoorden
  22. Nicole zegt

    29/03/2020 om 13:26

    Hoeveel zout moet er in het beslag?

    Beantwoorden
  23. Jacky zegt

    23/05/2020 om 09:53

    Super recept! Taart is heel lekker en snel klaar. Ik had geen kokosolie dus olijfolie gebruikt. Ook te weinig bloem in huis, daarom wat volkoren meel gebruikt.

    Beantwoorden
  24. Bestellen App nemen zegt

    13/07/2020 om 08:20

    kunnen we dit suikervrij maken: p omdat ik diebties heb

    Beantwoorden
  25. Ajeleth zegt

    28/10/2020 om 11:08

    Hoe lang kan je deze taart in de koelkast bewaren ? 🙂

    Beantwoorden
  26. Bram zegt

    23/02/2023 om 16:53

    Er wordt hierboven al 2x gevraagd hoeveel zout erin moet maar het antwoord daarop blijft uit. Iemand een suggestie?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....