We kunnen wel stellen dat kookboeken populair zijn. In de boeken top 100 staan er momenteel meerdere kookboeken, zelfs in de top 10. Eentje die er niet in staat maar waarvan ik vind dat deze wel in het lijstje thuis hoort is ‘Vegan’. Zoals de naam al doet vermoeden is het een een boek met puur plantaardige recepten.Niet alleen kookboeken zijn populair, vegan eten wordt ook steeds populairder. Maar hoe maak je lekker plant-based eten thuis? In dit boek vind je heel veel antwoorden!
Een foto zegt meer…
Nadat het boek in Nederland verscheen kregen we het opgestuurd. Na ruim een maand kunnen we stellen dat we op zijn zachts gezegd fan zijn. Het is allereerst een prachtig boek om te zien, met mooie fotografie en illustraties. Iets wat ik altijd belangrijk vind bij een kookboek. Want zeg zelf: een recept is toch minder aantrekkelijk als je alleen tekst ziet staan en zelf een voorstelling moet maken van het eindresultaat? Plus altijd handig als je weet hoe het gerecht er uit zou horen te zien 🙂
Boter, melk, kaas en ei vervangen: easy
Er wordt uitgebreid beschreven hoe je dierlijke producten gemakkelijk kunt vervangen. Welke suikervervangers waarvoor geschikt zijn, welke melksoorten er zijn maar ook hoe je zelf mayonaise of taartbodems kunt maken zonder eieren, boter of melk.
We hebben al verschillende gerechten geprobeerd en ze waren erg de moeite waard. Bijvoorbeeld de pasta bolognese, met linzen in plaats van gehakt. Slim bedacht! En bij het zien van de pistachnotentaart loopt het water je toch in de mond? Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Perfect kado
Nog op zoek naar een leuk en origineel kado? Langer zoeken is niet nodig! Je kunt ‘Vegan’ online bestellen.
Vegan
meer dan 130 veganistische recepten
Omvang: 256 pagina’s
Prijs: € 24,95
Sue Quinn is culinair journalist en publiceert in onder andere The Guardian en Delicious. Daarnaast heeft Quinn vier kookboeken op haar naam staan.
Geef een reactie