Frank en ik zijn grootverbruikers van kaneel. We kopen het tegenwoordig zelfs in kiloverpakkingen. Naast dat het een heerlijke zoete smaak heeft, waardoor je minder suiker of suikervervangers hoeft te gebruiken, is het ook nog eens hartstikke gezond.
De gezondheidsvoordelen van kaneel:
Minder suikerpieken
Ten eerste voorkomt het een hoge bloedsuikerspiegel. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je kaneel aan je maaltijd toevoegt je minder last hebt van een hoger bloedsuikerniveau na je maaltijd. Ideaal voor mensen met diabetes of diagnose PCOS.
Brainfood
Kaneel zit vol magnesium en ijzer. Deze stoffen zijn belangrijk bij het goed functioneren van het menselijk brein. Ze zorgen ervoor dat je geheugen verbetert en je scherper kunt nadenken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hoger scoorden bij verschillende testen nadat ze kaneel hadden gegeten.
Antigif
Suiker is één van de veroorzakers van ontstekingen maar kaneel voorkomt juist bacteriële groei. Het help het lichaam beschermen tegen schimmel vormende ziektes zoals candida.
Met kaneel zit je er warmpjes bij
Kaneel heeft een verwarmend effect op het lichaam. Het zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie. Dit verwarmende effect heeft een goede uitwerking op verkoudheid en vermoeidheid.
Verder gaat het ook nog eens verstoppingen tegen en heeft het een gunstig effect op de spijsvertering.
Toepassingen van kaneel
Gebruik kaneel in je havermout, strooi het over een appel, in de (appel)taart, of door bonengerechten. Ook is het erg lekker als smaakmaker door de thee of koffie.
Gebruik liever niet te veel kaneel wanneer je zwanger bent. De stof coumarine, wat zorgt voor de aroma van kaneel, kan een schadelijk effect hebben op het ongeboren kind.
Gebruik jij ook veel kaneel? Ik vind het leuk om te horen aan welke gerechten jij het toevoegt.
Myriam Koning zegt
waarom ik elke dag zeker een theelepel kaneel eet “: Gezondheidsvoordelen van kaneel http://t.co/2RJO1hSEtu #superfood”
Angela Kammie zegt
gebruik je dit dan uit potje of puur van de stok?
Healthy Vega zegt
Hi Angela, Ik gebruik het meest kaneel in poeder vorm. Voor bijvoorbeeld over de havermout of door de appeltaart. Bij warme gerechten zoals een curry laat ik een stokje kaneel meekoken. Groetjes Myriam
Angela Kammie zegt
Ah super, dank je wel!
Net kaneelpoeder over mijn havermout/eier pannenkoek/omelet gestrooid haha
Lyd zegt
Tijdens het koken van de basmati rijst gebruik ik altijd een kaneelstokje, dit natuurlijk samen met andere kruiden. Het geeft een heerlijke smaak aan de rijst.
Krista zegt
1/3 kaneelstokje door mijn smoothie elke ochtend. lekker door alle soorten en smaken smoothies.