Glamperen rocks
Broodbuik? Rare titel dit artikel? Ja wellicht. Maar hij slaat op de afgelopen week van Myriam en mij in Frankrijk. We hebben een weekje geglampeerd op een mooie plek in midden Frankrijk, bij het plaatsje Saint-Desiré. De erg leuke camping Les Fruits du Passau is eigendom van een Bart en Edith, een Nederlands stel dat hier voor het 4e seizoen met veel enthousiasme de zaak runt. Er staan 10 grote woon-tenten op het terrein en er is een table d’hôte, oftewel een vast menu voor een gunstige prijs. Op verzoek werd het menu voor ons vega aangepast en we hebben heel lekker gegeten. Bedankt daarvoor Bart!
Pas op voor de broodjesservice…
Daarnaast is er ’s ochtends een brood- en croissantjesservice, waarbij de bestelling die je de vorige avond hebt gedaan aan je tent wordt bezorgt. En daar begon de ellende….
Nou ja, ellende, verse croissants in Frankrijk, dat klinkt wel heel verleidelijk. En ja het is vakantie, dus dan mag dat wel, toch? Dus een croissantje en een pain au chocolat besteld. Myriam hield zich groot, dus ik at ze in m’n eentje op. En voor de volgende dag vulde ik weer hetzelfde briefje in. En ook de dag daarna. En toen we boodschappen gingen doen kwamen we ook nog een boulangerie/patisserie tegen. Met ook heerlijk Frans brood en ook lekkere Franse taartjes. Dus daar moesten we ook wat meenemen. en Myriam wilde ook wel een stukje van het taartje. En toen Myriam vandaag een geitenkaasje en een stuk blauwschimmelkaas had gekocht in de winkel wilde ze dat ook wel op een stukje brood, en ik ook…
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb 10 croissants en pain au chocolat op, we hebben ook nog best wel wat stokbrood gegeten, zowel wit als bruin, drie dagen taartjes gehaald bij de bakker, en vandaag dus allebei behoorlijk wat kaas op, iets wat ik al een hele tijd niet had gegeten. Mijn buik voelde in ieder geval als een broodbuik.
Broodbuik, suiker overkill
Tsja, mmm. Rare gewaarwording hoe we allebei een beetje ‘afgleden’ deze week. Onder het mom ‘het is vakantie’ lieten we het allemaal een beetje gaan. M’n buik voelt als een broodbuik. En achteraf voel ik me er dus niet geweldig bij. Met name letterlijk, want toen we na de kaas-lunch gingen hardlopen, bleek ruim 2 uur verteringstijd niet genoeg geweest. Onder het lopen speelde mijn maag nogal op en had ik weinig energie. Iets wat bij Myriam direct na de lunch al duidelijk was; zij was zo moe dat ze even op bed ging liggen en 2 uur sliep totdat ik haar wakker maakte.
Een duidelijk geval van tarwe en suiker overkill. Gelukkig hebben we verder veel salades met gegrilde groente, asperges, olijven, linzen en andere gezonde combinaties gegeten, dus het was geen totale ‘lost cause’. En ja het was inderdaad vakantie, die dingen gebeuren.
Terug naar huis, terug naar healthy
Vandaag rijden we terug naar Amsterdam, met een stop in Parijs bij veganistisch restaurant SOL Semilla. Omdat we benieuwd zijn naar wat er op plantaardig eetgebied gebeurt in Parijs. En om met een frisse start na een week vakantie weer een terug in het ritme te komen. We laten weten hoe het was 🙂
Heb jij recent een minder goede of juist heel goede eet- of lifestyle ervaring gehad? Deel het met ons in een reactie op deze post.
Martine zegt
Heel herkenbaar! Net terug van 5 dagen Ibiza waar we verbleven in een all inclusive resort. Je verwacht het natuurlijk al, hetgeen wat je daar krijgt is vet eten, wit brood en toetjes vol suikers. Tijdens vakanties ben ik altijd minder streng voor mezelf maar toch voelde ik me er niet goed bij omdat ik me steeds meer bewust met mijn voeding bezig houdt.
In mijn dagelijks leven wordt ik ook vaak moe na de lunch en dat heeft inderdaad alles te maken met een overkill aan brood en suikers. Ik vind het lastig om hier op te letten tijdens de lunch op mijn werk omdat er in het algemeen boodschappen wordt gedaan. Ik ben opzoek naar een goede combi van brood en salade. Dus zal even speuren naar tips op jullie blog!
B.t.w. jullie hebben een super leuke en leerzame blog, ga zo door!
Het glamperen ziet er leuk uit.
Oh en ik leef deze dagen op bietensap, mijn tip voor een goede/gezonde voorbereiding op de Dam tot Damloop ; )
Frankbtea zegt
Hi Martine, bedankt voor je reactie, en je complimenten op ons blog, heel leuk!
Ja precies, dat vakantiegevoel… Dan maakt het allemaal wat minder uit. Totdat je (steeds opnieuw) moet concluderen dat je er toch niet lekker van wordt, of dat je energieniveau laag is. Op een gegeven moment neem je dan toch steeds vaker de beslissing die beter voor je is. Maar soms niet. En dat is ook ok.
De bieten zijn gekocht, die gaan zeker door de juicer als we zondag gaan lopen, bedankt voor de tip!
Tamara zegt
Leuke site, kom er per toeval op! Ik laatst een vrouwenweekend met zweethut en tsja je moet iets eten bij het ontbijt en bij de lunch, voor veel fruit ben ik allergies dus at ik brood, wat trouwens heerlijk was! Hele weekend wat moe en in verte hoofdpijn. Maar 3 dagen na thuiskomst waren mijn darmen nog steeds van slag, heel veel lucht en hele dag het gevoel te moeten en dit steeds in kleine beetjes kunnen, vreselijk! En nog eens aangekomen ook ervan, heb ‘lesje’ wel weer geleerd!
Frank zegt
Hi Tamara, ja het is lastig, vooral als je in een andere omgeving bent. Maar zoals je zegt, je leert zo nu en dan weer een lesje. En dan wordt het stukje bij beetje makkelijker om de juiste keuzes te maken. Succes!
Sabrina zegt
Haha.. heel herkenbaar die broodbuik na een broodvakantie!! Je even lekker laten gaan met al die lekkere stokbroden en daarna op de blaren zitten. Ik ga deze vakantie eens even niet helemaal los. Lekker lunchen en ontbijten met veel fruit, yoghurt, gekookte eieren en gegrilde groenten. En niet TEVEEL van al dat lekkers! Met mate dit keer, benieuwd of dat beter gaat.
Frank Beekwilder zegt
Hi Sabrina, dat is misschien wel de belangrijkste stap in de goede richting: vooraf bedenken wat je wel en niet gaat eten. Goed dat je dat doet! Ben benieuwd hoe het je vergaat, laat je het weten als je terug bent?