Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Tip: Salade eten op het werk!

Door Myriam 17 Reacties

Lunchbox voor mee naar het werk

Neem gemakkelijk een salade mee naar je werk met deze handige lunchbox

Sla of brood??

Het liefste zou ik elke middag salade eten op het werk. Ten eerste omdat salade mij echt nooit verveeld en daarnaast is het gezond en heb ik na de lunch niet last van de wel bekende after lunch dip. Alleen vanwege gemak grijp ik toch best vaak naar een boterham. Want naar kantoor met lekkende bakjes of om een uur of 1 een salade eten die helemaal slap is geworden van de dressing daar word niemand blij van.

Lunchbox to Go

Dus zocht ik naar een lunchbox waar ik mijn salade gemakkelijk in kan meenemen. Ik vond deze, de lunchbox To Go Elipse. Deze lunchbox lijkt op  een ‘gewone’ lunchbox maar heeft een apart compartiment en ook nog een los minibakje.

SaladeBox

Geen slappe salade meer door de 2 verschillende compartimenten 🙂

Stijlvol en handig

In het onderste bakje neem je gemakkelijk je sla met bijvoorbeeld bonen mee. Het aparte compartiment is perfect geschikt voor je tomaatjes, komkommer, avocado etc. In het aparte minibakje kun je dressing meenemen.

Je kunt ook het aparte compartiment gebruiken om je bestek in mee te nemen of een tussendoortje zoals deze gezonde mueslireep.

Ook goed om te weten: de lunchbox is vrij van BPA. Bisfenal A is een stof die een negatief effect heeft op de hormoonhuishouding en gelukkig steeds minder wordt gebruikt.

Tips voor lunchen op het werk

  • Als je salade meeneemt naar je werkt volstaat een salade met alleen een beetje sla en komkommer natuurlijk niet. Dan kun je er vergif op innemen dat je 2 uur later trek krijgt en alles in je mond gaat stoppen wat er voor handen is. Maak dus wel een goed vullende salade.
  • Onze salade bestaat meestal uit een graan in combinatie met een peulvrucht. Dit vult goed en daarnaast zorg je er gelijk voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt (belangrijk wanneer je plantaardig eet). Bijvoorbeeld bruine rijst of boekweit met een bonenmix of linzen.
  • Maak elke week op zondag alvast een grote bak met bruine rijst, quinoa, gierst of boekweit en een grote bak met linzen of bonen. Je kunt ook vast wat groenten stomen zoals broccoli, sperziebonen of bloemkool. Dit scheelt je elke ochtend veel tijd.
  • Maak eens in de zoveel tijd een grote fles dressing en zet deze in de koelkast. Wij maken vaak een simpele mosterd vinaigrette met olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout.

Handige salade box

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Reviews Tags: Voeding en Gezondheid

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept: Gezonde mueslireep
(Italiaanse) vegan chocolade koekjes met pijnboompitten »

Reacties

  1. nettelie zegt

    04/05/2014 om 10:54

    O, wauw, wat handig! Die lunchbox zou ik echt heel graag winnen. Ik zou het onderste compartiment vullen met spinazie, quinoa, lente-ui, verse munt of peterselie, gedroogde abrikozen in stukjes en grofgehakte geroosterde amandelen en pecannoten. In het tweede compartiment zou ik gegrilde aubergine, courgette en paprika leggen. Mijn dressing zou bestaan uit de volgende ingrediënten (let op, als je één keer deze dressing maakt, wil je nooit meer een andere!): het sap en de rasp van 1,5 citroen, 3 el. extra vergine olijfolie, 1 el. rauwe honing, een halve tl. kaneel en een halve tl. gemalen korianderzaadjes, 1 tl. komijn en een flinke snuf zout en peper. Oeps, ik zit nog aan mijn ontbijtsmoothie, maar nu wil ik bovenstaande lunch verorberen! Jammieeee.

    Beantwoorden
  2. Kim zegt

    04/05/2014 om 12:01

    Wauw herkenbaar ik neem uit eindelijk ook weer brood mee maar deze handige bak zou ik lekker vullen met een salade van tomaat, komkommer, mais, kidneybonen, avocado, sla(mix), pijnboompitten en fetta, de olie van de fetta is gelijk de dressing. Mmm…

    Beantwoorden
  3. Jo Janneke zegt

    04/05/2014 om 12:07

    Ijsbergsla, rode en gele paprika, bleekselderij, zwarte linzen met een schep piccalilly, komkommerstukjes en bovenop een flinke schep kappertjes. En win ik ‘m niet, niet getreurd want dan blijf ik gewoon dressing meenemen in een omgewassen sambalpotje, net als nu. Mijn dressinig is ook simpel maar lekker: lijnzaadolie, appelazijn, beetje zout en een theelepel rozemarijn.

    Beantwoorden
  4. Jolien zegt

    04/05/2014 om 12:26

    Ik ben de laatste tijd bezig met minder weggooien (ik eet tegenwoordig ook mijn appel met klokhuis en kiwi met schil, als het kan waarom niet?! En een overrijpe halfbruine avocado gaat gewoon door een smoothie), niet dat ik veel eten weggooide maar het is een leuke challenge voor mezelf en helpt de wereld een klein beetje mooier worden 😉 maar dat betekent dus ook leftovers voor lunch! En het is nog lekker ook. Eet je ‘savonds geroerbakte bloemkool en spitskool met kerrie dan gooi je er de volgende dag wat komkommer, tomaat,sla en avocado bij en daar is je lekkere lunch! Rijst (altijd teveel) wordt een rijstsalade of rijstkoekjes en zo word je lekker creatief in de keuken. Dus wat zou ik erin meenemen? Gepimpte leftovers!

    Beantwoorden
  5. Sanne zegt

    04/05/2014 om 20:02

    Ik zou een heerlijke vegetarische salade met speltpasta, rauwkost, linzen en bonen meenemen naar mijn werk!! Ik kijk er nu al naar uit 😀

    Beantwoorden
  6. Shirls zegt

    04/05/2014 om 23:26

    Elke keer weer een gedoe om mijn dochter op de basisschool lunch mee te geven in allerlei verschillende kleine bakjes.
    Ik zou deze box vullen met haar lievelingsgerecht tabouleh in het ene compartiment, in de andere een avocado, stuk naanbrood en een muntkorianderdressing in het dressingbakje.
    Ze is bijna de enige in de klas die echte lunches meeneemt en geen boterham met pindakaas in een plastic zakje of kant- en klare repen.
    Als ik deze lunchbox niet win, dan wil ik graag weten waar ik’ m kan kopen!

    Beantwoorden
  7. danielle zegt

    05/05/2014 om 08:34

    Ik zou deze box vullen zoals ik dat altijd doe: met salade-ingrediënten die ik voorhanden heb. Elke avond tijdens het koken, kijk ik in de koelkast/voorraadkast en “componeer” ik mijn saladelunch en dressing voor de volgende middag. Soms eenvoudig, soms exclusief en altijd verrassend en lekker! En vooral efficiënt want ik ben principieel tegen het weggooien van voedsel en kan op die manier nagenoeg alle restjes verwerken. Inmiddels heb ik een hele schare “volgers” op mijn werk, die elke keer bij mij aan tafel komen lunchen om te zien wat ik die keer weer bij elkaar gemixt heb. Met zo’n handige box ga ik nog meer indruk maken!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      10/05/2014 om 10:57

      Hee Danielle, Gefeliciteerd! Je hebt de lunchbox gewonnen.

      Heel herkenbaar dat collega’s eerst nieuwsgierig naar je zelf meegenomen bakjes kijken en uiteindelijk het liefst zelf overstappen naar zo’n lekkere, gezonde lunch. Dat je maar veel andere volgers mag krijgen door deze lunchbox 😉

      Kun jij jouw adresgegevens mailen naar myriam@healthyvega.nl dan zorg ik dat de lunchbox naar je verstuurd wordt.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  8. Linda zegt

    05/05/2014 om 11:23

    Klinkt als een superhandige lunchbox! Ik zou de box elke dag anders samenstellen. Een greep uit de mogelijkheden: Spinazie, veldsla of ijsbergsla uit eigen tuin of een keer rucola of eikenbladsla. (Gegrilde) groenten uit eigen tuin: paprika, komkommer, tomaat, courgette of aubergine. Een keer groene asperges, kidneybonen, mais, avocado of linzen en natuurlijk iets van quinoa, spelt/volkorenpasta, zilvervlies- of bruine rijst: er is genoeg om te kunnen variëren met salade! De tip om de mueslireep in het aparte bakje mee te nemen, is ook een goede. Ik heb de mueslireep gisteren gebakken en is een groot succes!

    Beantwoorden
  9. Iris zegt

    05/05/2014 om 13:03

    Ik zou hem meenemen naar de universiteit. De laatste tijd heb ik erg lange school dagen. Ik ga om 6:00 met de trein en ben om 21:00 een keer thuis… Sinds twee weken koop ik dan voor het avond eten een bak sla. En ik merk dat ik het heerlijk vind!! Maar vreselijk duur… Nu heb ik een halve tuin voor rucola en er groeit ook al mooi sla. Ik zou hem lekker vullen met sla, rucola, wat mozzarella, zongedroogde tomaatjes en iets als volkoren pasta pasta of couscous. Zodat het lekker vult. En dan een lekker dressing er over met waarschijnlijk olijfolie en balsamico. Maar daar moet ik me nog in verdiepen hoe ik zelf een lekkere dressing kan maken

    Beantwoorden
  10. Francien zegt

    06/05/2014 om 09:12

    Sinds ik jouw website bezoek eten wij veel gezonder en bewuster.
    Een salade maken voor de lunch doen we sinds een half jaar en bevalt erg goed.
    Deze lunchbox ken ik niet en ik zou er graag kennis mee willen maken.
    Bedankt voor je erg leuke recepten!
    Groetjes van een trouwe lezeres,
    Francien

    Beantwoorden
  11. Ellen zegt

    07/05/2014 om 11:28

    Wat een handig ding! Er staat een salade klaar om mee te nemen naar mijn werk, in allerlei verschillende, te grote bakjes en ik vroeg me af hoe ik dat in mijn werktas zou kunnen proppen. Met deze box zou dat geen probleem meer zijn!
    Het is vandaag een heel simpele salade met tonijn, pijnboompitten, komkommer, tomaat en een eitje. Altijd goed!

    Beantwoorden
  12. Irene zegt

    08/05/2014 om 10:48

    Ja, ik wil ook gezonder lunchen. Weg met de geraffineerde suikers!
    Deze box zal me helpen herinneren aan mijn nieuwe voedingspatroon en is dus zeer welkom!

    Beantwoorden
  13. Kirsten vd Burgt zegt

    08/05/2014 om 22:03

    jaaaaa, heeeel graag!

    Beantwoorden
  14. Myriam zegt

    10/05/2014 om 11:02

    Bedankt allemaal voor de super enthousiaste en inspirerende reacties. De winnaar van de lunchbox is geworden…. Danielle.

    Niet gewonnen, er komen zeker wel weer nieuwe leuke acties aan dus hou ons blog in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief zodat je zeker weet dat op de hoogte blijft.

    Liefs, Myriam

    Beantwoorden
  15. Burcu zegt

    01/01/2015 om 20:23

    Hoi!
    Ik vroeg mij af of dit bakje ook niet lekt, misschien een stomme vraag maar ik heb echt nare ervaringen met bakjes die ik meenam en vervolgens toch niet geheel afgesloten waren. Ik hoor het graag (:

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      13/01/2015 om 11:57

      Hi Burcu, Nee ze lekker echt niet. Ik heb er vaak mijn salade in meegenomen en gelukkig tot nu toe geen natte tas gehad 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....