Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Zuivelvrije pannenkoeken met banaan en haver

Door Myriam 1 Reactie

Zuivelvrije pannenkoeken met warme frambozen

Zuivelvrije pannenkoeken met warme frambozen saus en frambozen en blauwe bessen

Frank is paar dagen met zijn vader naar Schotland geweest. Dus ik miste mijn foodfotograaf. 😉 Ik ben namelijk niet echt een talent wat fotograferen betreft. Omdat ik wel een paar lekkere recepten geprobeerd heb, deel ik ze toch. De foto ziet er dus niet zo profi uit maar het doet geen afbreuk aan de smaak van de zuivelvrije pannenkoeken.

Geen perfecte foto wel perfect ontbijt

Ik heb afgelopen zaterdag de ‘We own the night’ Run gelopen. Een 10 km hardloopwedstrijd ‘s avond in Amsterdam (ladies only). Mijn vriendin Martine kwam aanmoedigen en bleef daarna gezellig slapen. De volgende ochtend wilde ik haar verrassen met een lekker zondags ontbijt. Met een beetje improvisatie met de ingrediënten die ik nog in huis had, heb ik deze pannenkoekjes gemaakt.

We hebben de pannenkoeken gegeten met een saus van frambozen, vers fruit en een beetje mapple syrup.

Bananen- haver pannenkoeken
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Aantal personen: 8 pannenkoekjes
Ingrediënten
  • 100 gram havervlokken
  • 2 bananen
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eieren (kun je eventueel vervangen door twee flax eggs )
  • Bevroren frambozen voor de warme saus
  • Kokosolie om in te bakken
Instructies
  1. Vermaal de haver tot een fijn meel in de keukenmachine of met een staafmixer
  2. Voeg de banaan, kaneel, bakpoeder, zout en de eieren toe en mix tot een gladde massa
  3. Doe een beetje kokosolie in de pan, laat het warm worden en schep met een soeplepel beslag in de pan. (in mijn pan paste 3 pannenkoekjes per keer)
  4. Bak de pannenkoekjes een paar minuten en keer ze om wanneer ze licht bruin zijn
  5. Bak ook andere kant een paar minuten
Frambozen saus
  1. Doe de frambozen in een pan en zet op laag vuur tot de frambozen warm geworden zijn en uit elkaar vallen
  2. Serveer eventueel ook met vers fruit en mapple syrup.
3.2.1310

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Fruit, Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker
Glutenvrije brownie met frambozen »

Reacties

  1. Miranda zegt

    19/06/2014 om 10:37

    O wat goed dat ik dit recept tegen kom. Bak meestal pannenkoekjes van boekweitmeel, maar dat is bijna op, havermeel heb ik gelukkig nog zat!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....