Frank is paar dagen met zijn vader naar Schotland geweest. Dus ik miste mijn foodfotograaf. 😉 Ik ben namelijk niet echt een talent wat fotograferen betreft. Omdat ik wel een paar lekkere recepten geprobeerd heb, deel ik ze toch. De foto ziet er dus niet zo profi uit maar het doet geen afbreuk aan de smaak van de zuivelvrije pannenkoeken.
Geen perfecte foto wel perfect ontbijt
Ik heb afgelopen zaterdag de ‘We own the night’ Run gelopen. Een 10 km hardloopwedstrijd ‘s avond in Amsterdam (ladies only). Mijn vriendin Martine kwam aanmoedigen en bleef daarna gezellig slapen. De volgende ochtend wilde ik haar verrassen met een lekker zondags ontbijt. Met een beetje improvisatie met de ingrediënten die ik nog in huis had, heb ik deze pannenkoekjes gemaakt.
We hebben de pannenkoeken gegeten met een saus van frambozen, vers fruit en een beetje mapple syrup.
- 100 gram havervlokken
- 2 bananen
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 2 eieren (kun je eventueel vervangen door twee flax eggs )
- Bevroren frambozen voor de warme saus
- Kokosolie om in te bakken
- Vermaal de haver tot een fijn meel in de keukenmachine of met een staafmixer
- Voeg de banaan, kaneel, bakpoeder, zout en de eieren toe en mix tot een gladde massa
- Doe een beetje kokosolie in de pan, laat het warm worden en schep met een soeplepel beslag in de pan. (in mijn pan paste 3 pannenkoekjes per keer)
- Bak de pannenkoekjes een paar minuten en keer ze om wanneer ze licht bruin zijn
- Bak ook andere kant een paar minuten
- Doe de frambozen in een pan en zet op laag vuur tot de frambozen warm geworden zijn en uit elkaar vallen
- Serveer eventueel ook met vers fruit en mapple syrup.
Miranda zegt
O wat goed dat ik dit recept tegen kom. Bak meestal pannenkoekjes van boekweitmeel, maar dat is bijna op, havermeel heb ik gelukkig nog zat!