Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Suikervrij herfstontbijt: appelcompote met haver en chiazaad

Door Myriam 1 Reactie

Ontbijt met chiazaad en appel

Lekker ontbijt voor in het weekend met appelcompote zonder suiker

 

Het is bijna weekend en op zaterdag en zondag neem ik meestal net iets meer tijd om een extra lekker ontbijt klaar te maken. Dit is daar een voorbeeld van.

Appelcompote zonder suiker

Dit ontbijt bestaat uit appelcompote en een nacht geweekte havermout met chiazaad. De appelcompote is enkel gezoet met… appels. Je kookt de appels voor net wat meer zoet namelijk in wat appelsap. Ik heb zelf appelsap van 1 appel gemaakt in de juicer. Heb je die niet en koop je appelsap, let er dan wel op dat je appelsap gebruik die voor 100% uit appels bestaat. Heel vaak wordt er suiker aan toegevoegd.

Je kunt ook wat meer maken want deze appelcompote is ook heel erg lekker in je ‘gewone’ havermout, tussendoor op een cracker, of bij het avondeten.

Nachtje wellen

Een avond van te voren zet je de havermout met chiazaad en plantaardige melk in de koelkast. De havermout kan dan wellen zodat het makkelijker te verteren is en de chiazaad neemt vocht op. Chiazaad kan meer dan 12 keer haar eigen gewicht opnemen. Er vormt zich een geleiachtig laagje om elk zaadje heen waardoor het mengels een vastere structuur krijgt. Chiazaad is een superfood; eerder beschreef ik waarom het zo gezond is om af en toe chiazaad toe te voegen aan je ontbijt.

Ik heb rijst-kokosmelk gebruikt omdat ik dit nog had staan. Wanneer je niet van kokos houdt of je toevallig andere plantaardige melk open hebt staan kun je deze natuurlijk ook heel goed gebruiken.

Suikervrij herfstontbijt: appelcompote met haver chiazaad
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Keuken: Ontbijt
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Haverchiazaad 'parfait'
  • 50 gram havermout
  • 300 ml rijstkokosmelk (of andere plantaardige melk zoals amandelmelk)
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel kaneel
Appelcompote
  • 2 appels, in stukjes gesneden
  • 100 ml appelsap (van 100% appels)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • ¾ theelepel kaneel
  • mespuntje zout
  • stukjes pecannoot voor de garnering
Instructies
  1. Meng de avond van te voren alle ingrediënten voor de haver chiazaad 'parfait' door elkaar en zet in de koelkast (minimaal 2 uur)
  2. De volgende ochtend meng je de appelsap met de stukjes appel, chiazaad, kaneel en zout
  3. Zet de pan op laag vuur en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
  4. Controleer of de appels zacht zijn en pureer de helft van de appels.
  5. Zet het appelmengsel even apart zodat het iets kan afkoelen
  6. Schep in een glas 3 eetlepels van de de havermout chiazaad mengsel en dan 3 eetlepels van de appelcompote, herhaal dit tot het glas vol is
  7. Strooi er stukjes pecannoten overheen en geniet
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Pompoensoep met pastinaak
Plantaardig eten – waarom? »

Reacties

  1. Spirit Loopt Met MaanSpirit Loopt Met Maan zegt

    25/10/2013 om 17:56

    wauw nice

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....