Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Spelt scones met frambozen

Door Myriam 20 Reacties

Spelt scones

Spelt scones met frambozen. Makkelijk maar vooral heel erg lekker

Laat ik mezelf (of jou) niet voor de gek houden. Ik hou naast gezond eten, ook van minder gezond eten. Ik eet ook pizza, patat en chocolade. Ja echt! Valt dit je tegen? Of ben je stiekem blij dat ik ook gewoon een mens ben? 😉 Maar goed, de afgelopen weken kwam het (ongezonder eten) iets te vaak voor. Ik heb mezelf dus weer even tot de orde geroepen.

De keuken in!

Dit betekent niet dat ik dan helemaal niks lekker meer eet. Nee gelukkig niet. Ik maak gewoon weer veel meer zelf. En dat scheelt al een hoop. Zoals groente chips uit de oven of zelf gepofte popcorn. Toen kwam ik in een kookboek deze scones tegen. Anouk wilde ze graag proberen maar kwam de dag erna op kantoor met de mededeling dat ze mislukt waren. Ze waren veel te zacht en compleet uitgelopen in de oven. Balen, ik had me er stiekem al op verheugd…

Wegen is weten

Ik dacht het moet toch gewoon kunnen, zelf spelt scones maken. Recept leek niet ingewikkeld, ingrediënten bij elkaar doen, voorzichtig door elkaar mengen met een spatel en een kwartier de oven in. Eigenlijk heel makkelijk dus. Ik stuurde Anouk gelijk een foto met het resultaat. De volgende dag kwam de aap uit de mouw: ze had geen weegschaal ter beschikking… Dus ik geef je 1 tip: zorg dat je een weegschaal in huis hebt 🙂 Dan kunnen ze volgens mij niet mislukken.

spelt scones met frambozen

5.0 from 1 reviews
Spelt scones met frambozen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten
  • 250 gram speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 60 gram kokosolie
  • 50 ml maple siroop
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 60 ml heet water
  • Hand met frambozen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng in een kom het speltmeel, zout en bakpoeder
  3. Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop en het vanille extract toe en meng voorzichtig met een spatel
  4. Voeg het hete water toe en meng (weer met de spatel)
  5. Tot slot meng je met je spatel heel voorzichtig de frambozen door je deeg
  6. Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier
  7. Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie voor ze de oven in gaan
  8. Laat je scones in circa 15 minuten lichtbruin bakken. De buitenkant is dan lekker knapperig maar van binnen zijn ze nog zacht
  9. Wanneer de scones klaar zijn haal je ze uit de oven en giet je er een klein beetje maple siroop overheen
  10. Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!
  11. Je kunt de scones een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept, Tussendoor Tags: Cake

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Waarom amaranth niet de nieuwe quinoa moet worden
Vegan tosti zonder kaas! »

Reacties

  1. Chantal BollemanChantal Bolleman zegt

    08/10/2014 om 21:25

    Die ga ik een keer maken 🙂

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      09/10/2014 om 10:40

      Ja ze zijn echt heel lekker!!

      Beantwoorden
  2. Chantal BollemanChantal Bolleman zegt

    08/10/2014 om 21:25

    Die ga ik een keer maken 🙂

    Beantwoorden
  3. Laura E. Huberts-MeihuizenLaura E. Huberts-Meihuizen zegt

    09/10/2014 om 11:37

    Ze zien er niet zo hoog uit als scones behoren te zijn…maar dag komt mss door (het vocht uit) de frambozen?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      09/10/2014 om 12:19

      Hi Laura E. Huberts-Meihuizen, De hoogte van de scones wordt bij dit recept (zonder ei en zelfrijzend bakmeel) met name bepaald door de hoogte van het hoopje die je op de bakplaat schept. (ik heb het gewoon met een lepel gedaan) Ze rijzen natuurlijk wel nog door de bakpoeder die aan het recept is toegevoegd. Qua structuur zijn ze zeker wat ik van scones verwacht. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Hilde zegt

    30/03/2015 om 09:35

    Ik heb deze dit weekend geprobeerd met (diepvries)braambessen, ze zijn erg lekker. Het was smullen, maar we hebben er toch nog een aantal weten te bewaren voor de volgende dagen. Dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      30/03/2015 om 16:13

      Hi Hilde, Leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  5. Annick zegt

    02/04/2015 om 13:26

    Kun je de maple syrup ook vervangen door honing of agave siroop? Wil ze graag maken maar heb geen maple syrup in huis!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      02/04/2015 om 13:37

      Hi Annick, Ja hoor dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
  6. Marieke zegt

    12/04/2015 om 15:13

    Ze zijn heerlijk! Ze zien er alleen niet zo smakelijk uit als op jouw foto. Ze zijn namelijk donkerbruinig/grijs. Wat heb ik verkeerd gedaan? Of is er speltmeel in verschillenden kleuren te koop?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      13/04/2015 om 11:06

      Hi Marieke, Oh wat gek. Denk inderdaad dat door de meelsoort komt of misschien iets meer maple siroop waardoor de scones wat donkerder zijn geworden. Gelukkig zijn ze qua smaak wel lekker.
      Groetjes

      Beantwoorden
      • Marieke zegt

        23/04/2015 om 13:41

        Ik ben er inderdaad achter dat het door de maple siroop komt 😉

        Beantwoorden
  7. Tine zegt

    20/08/2015 om 21:41

    Hoi hoi!
    Ik wil graag dit recept maken, maar kan ik de maple sirup door iets vervangen? Honing bijvoorbeeld?
    Tine

    Beantwoorden
    • Tine zegt

      20/08/2015 om 21:42

      Stom van me! Ik zie het antwoord hier boven al staan!

      Beantwoorden
      • Myriam zegt

        21/08/2015 om 12:08

        Hi Tine, Maakt niet uit hoor :). Je kunt inderdaad ook een andere (vloeibare) zoetstof gebruiken. Smakelijk eten!!

        Beantwoorden
  8. Jenny zegt

    21/01/2016 om 14:44

    Hi! Deze ga ik maken Bedankt voor het recept, het klinkt alleen al super. Heb je toevallig ook een tip voor het vervangen van de kokosolie voor een andere olie?
    Door wen allergie kan ik helaas geen kokos verdragen..
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes,
    Jenny

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      21/01/2016 om 16:48

      Hi Jenny, Als je allergisch bent voor kokos kun je ook een andere olie gebruiken zoals olijfolie of (plantaardige) boter. Hoop dat ze lekker smaken 🙂

      Beantwoorden
  9. Ann zegt

    05/04/2016 om 15:04

    Hoi

    Ik heb een vraagje i.v.m. de kokosolie.
    Laten we er even vanuit gaan dat er geen domme vragen bestaan 🙂

    Als je spreekt over 60 gr kokosolie, is dit dat dan gewogen in vloeibare of in vaste vorm
    of is er geen verschil in gewicht tussen beide vormen?

    Btw. top site!! Ik heb jullie tussendoortjes en sint e-book al aangeschaft. Kan mijn zoontje met koemelkeiwit- en aardappelzetmeelallergie toch nog mee ‘verantwoord snoepen’.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      06/04/2016 om 18:08

      Hi Ann, Leuk om te horen dat je blij bent met de recepten 🙂
      Weegt inderdaad hetzelfde. Dus ik weeg het meestal af als het nog vast is en laat het smelten zodat ik het makkelijker erdoorheen kan roeren.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  10. Yanine zegt

    03/07/2017 om 22:49

    Wat een leuk recept! Ik ga deze dit weekend proberen te maken. Heb nog veel speltmeel staan (ongeveer 10 kg) wat op moet. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....