Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Snel, voedzaam en glutenvrij ontbijt met boekweitvlokken

Door Myriam 5 Reacties

glutenvrij en suikervrij ontbijt met boekweitvlokken

Lijnzaad en sesamzaad, geroosterde pompoen en zonnebloempitten, boekweitvlokken en blauwe bessen

 

Veel mensen denken dat boekweit een graan is maar dit is het niet. Boekweit is een kruidachtige plant en dus glutenvrij. Het heeft wel veel overeenkomsten met graan en wordt daarom ook op dezelfde manier verwerkt. Zoals in pannenkoeken, koek crackers en zoals hier in de pap.

Boekweitvlokken bevatten veel mangaan, magnesium, ijzer, zink, koper en vitamine B. Het heeft een lage glycemische index hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel in balans. Je hebt langer energie en bent langer verzadigd. Omdat het veel eiwitten bevat is het een goede aanvulling voor wie geen vlees eet.

5.0 from 1 reviews
Snel, voedzaam en glutenvrij ontbijt met boekweitvlokken
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 75 gram boekweitvlokken
  • 0,5 liter water, sojamelk of rijstemelk
Instructies
  1. Zet een pap op het vuur en doe de boekweitvlokken in de pan.
  2. Roer goed door tot je de vlokken begint te ruiken.
  3. Voeg dan de melk of het water toe en laat dit 10 minuten koken.
  4. Voeg eventueel extra melk of water toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.
3.2.2807

 

Je kunt eindeloos variëren met wat je aan je pap toevoegt.
Ik zelf kies vaak voor
–       lijnzaad en sesamzaad
–       pompoen en zonnebloempitten
–       kiwi of blauwe bessen
–       kaneel

Ik varieer verder met hennepzaad, noten (zoals amandelen) en chiazaad.

Wij maken onze  boekweitvlokken pap altijd met water. Doordat ik veel kaneel toevoeg merkte ik dat ik de (zoete) smaak van de sojamelk overbodig vond.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

Zondags ontbijt met kokosmelk en chiazaad »

Reacties

  1. Suuz zegt

    24/09/2013 om 22:09

    Vraagje;
    Moet je de boekweitvlokken altijd koken? Of kunnen ze ook gewoon als overnight gebruikt worden?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/09/2013 om 23:58

      Hi Suuz,
      Je kunt de vlokken inderdaad ook een nacht laten weken. Dit bevordert ook de verteerbaarheid. Wij maken ook vaak een mix. Dan laat ik de havermout een nacht weken en voeg ik de boekweit, gierst of quinoavlokken ‘s ochtends toe en laat het dan een kleine 10 minuten koken.

      Beantwoorden
      • valerie zegt

        23/02/2014 om 16:29

        als je deze een nacht laat inwerken moet het dan in de frigo staan? ik eet ze het liefst met sojamelk maar het lijkt me niet goed om dat een nacht buiten de frigo te laten?

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          23/02/2014 om 23:35

          Hi Valerie, Wanneer je het laat weken in sojamelk ik het wel verstandiger om het te laten weken in de koelkast.
          Groetjes,
          Myriam

          Beantwoorden
  2. vlaeminck marc zegt

    01/09/2017 om 20:50

    dag valetie ,
    ik eet drie maal in een week een redelijke porsie boekweit in vervanging van een middagmaal, nu ik lees dat er fytinezuur in zit is dat dan niet gevaarlijk om driemaal in de week een middagmaal te vervangen .
    ik eet zuivere boekweit (ongeweek) met een 250 ml melk gemengt .
    mvg marc

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....