Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Simpele glutenvrije vegan crackers

Door Myriam 7 Reacties

glutenvrije vegan crackers met rozemarijn

In minder dan 30 minuten zelfgemaakte vegan, glutenvrije crackers voor bij de borrel

 

Deze lekkere, glutenvrije en vegan crackers zonder suiker of merkwaardige toevoegingen maak je in no-time zelf klaar. Ik ben echt gek op borrelen, het liefst met een lekkere snack erbij :). Deze crackers zijn echt heerlijk met bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus of als tussendoortje met amandelpasta.

Je kunt eindeloos variëren met verschillende toppings. Deze crackers zijn met rozemarijn en zout maar je kunt ook tijm of pompoenpitten gebruiken.

Ze zijn ook nog eens erg voedzaam vanwege de verschillende zaden en de voedingsgist. Voedingsgist bevat van nature verschillende vitamine B. Vitamine B2 en B3 dragen bij aan een goede werking van het zenuwstelsel en de instandhouding van de huid.  Vitamine B5 en B6 gaan tezamen vermoeidheid tegen.

Voedingsgist is vanwege dit hoge gehalte vitamine B een goede aanvulling wanneer je plantaardig eet.

Simpele glutenvrije vegan crackers
 
Print
Prep
7 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
27 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 25
Ingrediënten
  • 125 gram rijstmeel
  • 55 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel voedingsgist
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • zout afhankelijk van je smaak en hoeveel je ook als topping gebruikt.
  • 125 ml water
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Voeg water toe en roer goed door.
  4. Kneep het deeg hierna met je handen en maak er een bal van.
  5. Indien het deeg te nat aanvoelt en je er geen mooie bal van kunt maken, voeg dan een beetje extra rijstmeel toe.
  6. Gebruik om handig te kunnen werken 2 vellen bakpapier waartussen je het deeg uitrolt, tot een dikte van circa 3 mm.
  7. Strooi er een topping naar keuze overeen.
  8. Snij het deeg in gelijke vierkante stukjes voor het de oven ingaat.
  9. Bak het deeg in de oven circa 20 minuten en laat de crackers 10 minuten afkoelen voor je ze eet.
3.2.2807

Topping variatie:

– rozemarijn
– tijm
– pompoenpitten
– grof zout

Je kunt deze vegan crackers prima een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje. (als je tenminste iets over houdt) Ze zijn overigens wel het lekkerst als ze net gebakken zijn.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recept Tags: Glutenvrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Meest en minst bespoten groente en fruit
Gezond tussendoortje – suikervrije mueslirepen »

Reacties

  1. Marije zegt

    19/01/2014 om 16:31

    Kan dit ook zonder voedingsgist? Bij de bietencrackers zit het niet!

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      19/01/2014 om 23:38

      Hee Marije, Kan zeker ook zonder voedingsgist. Ik heb het toegevoegd voor de smaak en de voedingsstoffen maar mocht je het niet in huis hebben, geen probleem.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Marije zegt

        20/01/2014 om 15:15

        Ah, fijn, dank. Ik kan beter geen gist eten, vandaar…

        Dank weer voor de snelle reactie!

        Beantwoorden
  2. Marije zegt

    22/01/2014 om 12:03

    Ha, Ik heb ze precies volgens t recept gemaakt…maar ze zijn heel zacht gebleven! Of verwachtte ik ten onrechte harde, krakende crackers?

    Als ze wel krakend horen, waar kan het an liggen? Langer in de oven? Heter? Nog dunner?

    Hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      22/01/2014 om 13:46

      Hi Marije,

      Het moeten echt lekkere harde knapperige crackers worden. 🙂
      Het is het belangrijkste dat je het deeg zo dun mogelijk uitrolt. Het handigst is om het tussen twee bakpapiertjes te doen.

      Als je het dun genoeg uitrolt moet het zeker lukken.

      Groetjes,
      Myriam

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....