Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: vegan, glutenvrije pancakes met perensap

Door Myriam 2 Reacties

glutenvrije pancakes met perensap

Glutenvrije pancakes met perensap

Geen melk in huis, geen probleem

Ik werd vanochtend wakker en had geen zin in ons standaard ontbijt, havermout maar ik had zin in pannenkoeken. Ik naar beneden, kijk in de koelkast. Balen, geen melk meer. Wat ik wel zie staan is perensap. En ik dacht ‘wie weet, laat ik het is proberen’.

Ik was zelf echt blij verrast met het resultaat. Ze hebben een lekkere zoete smaak en zijn luchtig. Bij het omkeren in de pan moet je het wel iets meer met beleid doen, maar eenmaal aan beide kanten gebakken zijn ze goed stevig.

Xanthaangom

De eerste pancake ging de pan in maar hij was naar mijn zin niet luchtig en dik genoeg. Het werd meer een gewone dunne pannenkoek en had zin in echte amerikaanse pancakes. Normaal zou ik er dan een banaan doorheen mixen maar ook die had ik niet in huis.

Wel xanthaangom. Xanthaangom wordt gebruikt als verdikkingsmiddel om een hogere viscositeit te krijgen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als emulgator en als vervanger van gluten. Perfect dus voor mijn nu nog te slappe, glutenvrij pancakes.

Heb jij geen xanthaangom in huis voeg dan 1 banaan toe en mix het beslag, nog niet dik genoeg naar je zin voeg dan nog een halve of een hele banaan toe.

glutenvrije pancakes

Lekker met stukjes appel en serveer er bijvoorbeeld mapple syrup bij

 

Recept: vegan, glutenvrije pancakes met perensap
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
25 minuten
 
Keuken: ontbijt of lunch
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
pancakes
  • 140 gram rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 ml perensap
  • 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap (of water kan ook)
  • (kokos)olie om in te bakken
Appel met kaneel
  • ⅔ gesneden appels
  • 1 theelepel kaneel
  • maple syrup om mee te serveren
Instructies
  1. Maal 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap of water en zet apart
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom
  3. Voeg de perensap, en de lijnzaad toe
  4. Verwarm (kokos)olie in de pan en schep met een lepel beslag in de pan zodat je pancakes krijgt van circa 10 cm.
  5. Bak ze circa 3 minuten per kant op laag vuur
  6. Schil ondertussen de appels en snij ze in plakjes voeg kaneel toe en bak ze kort ⅔ minuten in de pan.
  7. Serveer de pancakes met de appel met kaneel en maple syrup
3.2.1269

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Fruit, Glutenvrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Restaurant Day wintereditie: ProeveRijk goes Koek en Zopie
Recept: Zoete aardappelsoep »

Reacties

  1. Valentine DekkerValentine Dekker zegt

    01/02/2014 om 15:22

    Monika Blazevic Wha!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....