Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept hummus van pompoen

Door Myriam 7 Reacties

Hummus van pompoen

Hummus zonder kikkererwten maar met pompoen

Heb je het recept van gister, de vegetarische ovenschotel toevallig al gemaakt? Dan heb je waarschijnlijk nog een halve pompoen over. Ik heb er een hummus van pompoen meegemaakt.

Hummus zonder peulvrucht

Hummus is ons favoriete beleg voor op brood, of als dip met wat groente als tussendoortje. We maken traditionele hummus, hummus met zwarte bonen of met linzen. Met pompoen heb ik het nog nooit eerder geprobeerd. Frank en ik waren dit weekend uiteten en daar stond het op de kaart. Toevallig had ik zelf een stuk pompoen over. Het recept heb ik gemaakt zonder kikkererwten dus dit is een goed alternatief wanneer je allergisch bent voor peulvruchten.

5.0 from 2 reviews
Hummus van pompoen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
40 minuten
Totaal
50 minuten
 
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • halve pompoen
  • 3 eetlepels tahin
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • sap van halve citroen
  • 8 eetlepels water
  • peper naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rooster de halve pompoen voor circa 40 minuten in de oven. (In zijn geheel of in 4 stukken)
  3. Haal de schil eraf en doe de pompoen samen met de overige ingredienten in de keukenmachine of mix met een staafmixer.
  4. Is je hummus nog te dik dan kun je er wat extra water aan toevoegen tot het de juiste structuur heeft.
3.2.1311

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Ontbijt, Recept Tags: Biologisch, Groente, Kruiden, Snack

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Zoete vegetarische ovenschotel met pompoen
Zelf kruidige jam maken met pruimen »

Reacties

  1. Jeannette ZeestratenJeannette Zeestraten zegt

    30/07/2014 om 20:23

    Ook lekkah

    Beantwoorden
  2. Jeannette ZeestratenJeannette Zeestraten zegt

    30/07/2014 om 20:23

    Ook lekkah

    Beantwoorden
  3. Claudia zegt

    24/08/2015 om 17:44

    Heerlijk!! Net gemaakt, straks eten. Hoe lang kun je het bewaren? Moet er een beetje olie bij als je het in de koelkast zet?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/08/2015 om 17:46

      Hi Claudia, Leuk om te horen dat je de hummus gemaakt hebt. Je kunt het makkelijk 4 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
      Het is niet nodig om er wat olie aan toe te voegen.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Paolin zegt

    06/04/2016 om 11:36

    Hi! Maakt het uit wat voor pompoen je hiervoor gebruikt?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      06/04/2016 om 18:08

      Nee hoor maakt niks uit. Welke je het lekkerste vindt qua smaak. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  5. Esther zegt

    22/12/2016 om 14:49

    Hoi Myriam en Frank,

    Hoeveel gram kikkererwten voeg je toe als je deze wel gebruikt?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....