Heb je het recept van gister, de vegetarische ovenschotel toevallig al gemaakt? Dan heb je waarschijnlijk nog een halve pompoen over. Ik heb er een hummus van pompoen meegemaakt.
Hummus zonder peulvrucht
Hummus is ons favoriete beleg voor op brood, of als dip met wat groente als tussendoortje. We maken traditionele hummus, hummus met zwarte bonen of met linzen. Met pompoen heb ik het nog nooit eerder geprobeerd. Frank en ik waren dit weekend uiteten en daar stond het op de kaart. Toevallig had ik zelf een stuk pompoen over. Het recept heb ik gemaakt zonder kikkererwten dus dit is een goed alternatief wanneer je allergisch bent voor peulvruchten.
- halve pompoen
- 3 eetlepels tahin
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kaneel
- 1 teentje knoflook
- sap van halve citroen
- 8 eetlepels water
- peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rooster de halve pompoen voor circa 40 minuten in de oven. (In zijn geheel of in 4 stukken)
- Haal de schil eraf en doe de pompoen samen met de overige ingredienten in de keukenmachine of mix met een staafmixer.
- Is je hummus nog te dik dan kun je er wat extra water aan toevoegen tot het de juiste structuur heeft.
Jeannette Zeestraten zegt
Ook lekkah
Jeannette Zeestraten zegt
Ook lekkah
Claudia zegt
Heerlijk!! Net gemaakt, straks eten. Hoe lang kun je het bewaren? Moet er een beetje olie bij als je het in de koelkast zet?
Myriam zegt
Hi Claudia, Leuk om te horen dat je de hummus gemaakt hebt. Je kunt het makkelijk 4 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
Het is niet nodig om er wat olie aan toe te voegen.
Groetjes, Myriam
Paolin zegt
Hi! Maakt het uit wat voor pompoen je hiervoor gebruikt?
Myriam zegt
Nee hoor maakt niks uit. Welke je het lekkerste vindt qua smaak. Groetjes, Myriam
Esther zegt
Hoi Myriam en Frank,
Hoeveel gram kikkererwten voeg je toe als je deze wel gebruikt?