Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Havermout pannenkoeken zonder ei

Door Charlotte 34 Reacties

Vega pannenkoek met banaan

Havermout pannenkoeken. Top als ontbijt maar ik eet ze ook graag bij de lunch!

 

Ken jij iemand die geen pannenkoeken lust? Ik niet! Het liefst heb ik ze knapperig, dun en zit er een flinke (en dan bedoel ik ook echt een hele flinke) laag chocopasta op (oops…). Ik kan ze eigenlijk op elk moment van de dag eten en ook als tussendoortje voor het avondeten zijn ze lekker. Jammer is alleen dat de pannenkoeken die uit de winkel komen veel vetten en suikers bevatten. En ze bevatten meestal ei en hetzelfde geldt voor de meeste recepten. Maar dat hoeft de pret niet te bederven. Nee! Met deze havermout pannenkoeken zonder ei kun je er zoveel eten als je wilt. En die laag chocopasta dan? Die vervangen we gewoon door een gezondere variant!

Naast het feit dat ze heel makkelijk zijn om te maken (valt wat mij betreft in de spreekwoordelijke categorie ‘ei bakken’), hebben deze havermout pannenkoeken zelfs veel gezondheidsvoordelen. Ja echt. Ik zet ze even op een rijtje, kun je zo beginnen met bakken…

Voordelen van havermout

  • Verlaagt het cholesterolgehalte
  • Zorgt voor een lang verzadigingsgevoel  (niet snel weer een knorrende maag)
  • Van nature glutenvrij
  • Bevat weinig calorieën
  • Bevat anti-oxidanten
  • Zit vol met magnesium

Genoeg redenen om aan de slag te gaan toch? Schenk voor het serveren een beetje ahornsiroop over je pannenkoek. Ben je helemaal in een healthy bui? Gebruik dan fruit (zoals banaan, warme frambozen of blauwe bessen) om je pannenkoek mee te beleggen.

3.8 from 6 reviews
Vega pannenkoeken
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
20 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 90 gram gemalen havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 240 ml amandelmelk
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • (kokos) olie om in te bakken
  • ahorn siroop, of fruit zoals stukjes banaan of frambozen om de pannenkoeken mee te beleggen
Instructies
  1. Mix de havermout samen met het bakpoeder, zout en kaneel in een kom
  2. Voeg vervolgens de amandelmelk en de siroop toe (of banaan) en mix het tot een glad geheel
  3. Bak de pannenkoeken in kleine aantallen in een pan met een beetje (kokos)olie. Afhankelijk van de grootte van jouw pan 2 a 3 pannenkoeken per keer
  4. Zorg ervoor dat de pan goed heet is en schenk met een (soep)lepel een beetje beslag in de pan
  5. Wanneer je ziet dat er bubbeltjes in de pannenkoeken verschijnen, draai je ze om en laat je ze nog voor een paar minuten in de pan liggen zodat de andere kant ook goudbruin kan bakken.
3.3.3077

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recept

« Waarom gember zo gezond voor je is
Healthy Vega naar de finale van de Happy Bites Challenge »

Reacties

  1. Karin zegt

    23/10/2014 om 09:12

    Deze zijn heerlijk! We hebben ze met zn tweeën gegeten als ontbijt! Het ei mis je niet. Die ga ik vaker maken! Bedankt voor alle fijne recepten op deze site!

    Beantwoorden
  2. Mara zegt

    10/11/2014 om 08:26

    Je pannenkoeken zien er heerlijk uit!
    Ik had alleen een kleine remark bij je “havermout is van nature glutenvrij'” waarmee de suggestie gewekt wordt dat havermout een veilig glutenvrij product is. Dit is helaas niet het geval

    “In Nederland is namelijk alleen haver te koop dat is gemengd met tarwe of niet zuiver gescheiden is gebleven van glutenbevattende granen. Haver en haverproducten waarbij op de verpakking de garantie gegeven wordt dat het product niet is gecontamineerd zijn wel glutenvrij. ” bron voedingscentrum

    Voor mensen met coeliakie of een glutenintolerantie kan het eten van haver dus wel degelijk problemen opleveren.

    Ik ga je pannenkoeken zeker een keer proberen maar wel met veilige havermout 😉

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      10/11/2014 om 10:54

      Hi Mara, Dank je voor je reactie. Goed dat dat nog even noemt.

      Klopt helemaal, dus voor mensen met coeliakie is het inderdaad van belang om te kiezen voor een ECHT glutenvrije havermout.

      Beantwoorden
      • Jennifer zegt

        01/10/2021 om 09:06

        Goedemorgen helaas lukken de pannenkoeken steeds niet bij mij. Snap dat wat er fout gaat, ik pak precies dezelfde hoeveelheden. Groetjes Jennifer

        Beantwoorden
  3. Gpetra zegt

    17/11/2014 om 07:56

    Heerlijk recept, zeker als je de gluten moet laten staan.
    Ik doe ook graag wat gebroken lijnzaad door het beslag.
    Dank jullie wel voor het delen!

    Beantwoorden
  4. Britt zegt

    25/11/2014 om 18:35

    Hallo,
    Voor hoeveel pannenkoekjes is dit recept?
    Ik ga ze morgen zeker maken

    Beantwoorden
    • Charlotte zegt

      27/11/2014 om 09:47

      Uit het recept kun je 10 pannenkoeken halen. Alvast eetsmakelijk voor strakjes!

      Beantwoorden
  5. Wendy zegt

    18/02/2015 om 20:04

    Het lag niet aan je recept… wel aan degene die ‘m uitvoerde: http://www.wendyborst.nl/blog/psyche/ik-ben-een-foodie-dat-zie-je-zo/

    Beantwoorden
    • Charlotte zegt

      19/02/2015 om 10:17

      Jammer dat je pannenkoeken mislukt zijn! Om eerlijk te zijn moet ik toegeven dat hier ook het een en ander af en toe mislukt 😉 Veel oefenen, proeven en gewoon doen dan komt het helemaal goed! (of af en toe nog steeds niet) En bakpoeder aanschaffen voor in de keukenla 😉

      Beantwoorden
  6. Sarah zegt

    19/02/2015 om 13:54

    Wat een heerlijke pannenkoeken!!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/02/2015 om 17:35

      Hi Sarah, Thanks.. Vind ik ook 😉

      Beantwoorden
  7. Minda zegt

    22/03/2015 om 11:49

    Ze zijn lekker! Alleen lastig omdraaien. Hebben jullie misschien een trucje daarvoor?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      26/03/2015 om 15:48

      Hi Minda, Paar tips die misschien kunnen helpen.
      – Lang genoeg wachten dat de ene kant echt gaar is
      – Grote spatel gebruiken. Ik heb zo’n platte. Of de pannenkoekjes wat kleiner maken
      – Groot bord op de pan, pan omdraaien en het pannenkoekje er weer in schuiven

      Hoop dat je er zo iets aan hebt!

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  8. lisanne zegt

    20/04/2015 om 16:22

    hoeveel kcal zitten er in 1 pannenkoekje?

    Beantwoorden
  9. Lisa zegt

    04/05/2015 om 22:02

    Eindelijk een recept zonder ei! Dit ga ik morgen proberen

    Hoeveel pannekoeken eet je ongeveer voor een ontbijt? Dan weet ik hoeveel gram ik moet gebruiken
    10 pannenkoeken is het beetje teveel van het goede natuurlijk haha

    Beantwoorden
    • Rose zegt

      14/07/2016 om 09:41

      Ik eet er meestal 3-4, ben wel een wat grotere eter. En hoeveel hangt natuurlijk af van hoe groot je ze maakt. Ik bewaar ze altijd voor de dag erna, koud ook prima te eten en hoef je niet iedere dag in de keuken te staan!
      Je kan ze ook 3-4 dagen bewaren, smaak wordt wel wat minder maar als je haast hebt is het prima. Met rozijnen of banaan erdoor ook geen beleg nodig.

      Beantwoorden
  10. lizzy zegt

    21/11/2015 om 10:26

    Aaaa helllup…..totaal mislukt! Dat gebeurt me eigenlijk nauwelijks….Waarom wil het beslag niet binden/opdrogen?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      03/12/2015 om 12:35

      Hi Lizzy, Wat jammer zeg 🙁 Zou het kunnen dat je er teveel vocht aan had toegevoegd? Ook is het belangrijk om lang genoeg de ene kant te bakken voor je ze gaat omdraaien.

      Beantwoorden
  11. AC zegt

    23/03/2016 om 17:31

    Ik heb fijne havermoutvlokken gebruikt en ze niet gemalen. Wel er na het bakken een beetje honing op gedaan. Ze waren echt heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      31/03/2016 om 14:35

      Ja de fijne vlokken hoef je inderdaad niet perse te malen. Leuk om te horen dat ze lekker waren 🙂

      Beantwoorden
  12. Valerie zegt

    22/05/2016 om 17:02

    Help!
    Het lukte mij niet 🙁
    Heb gewone melk gebruikt, Zou dat het probleem kunnen zijn?
    Ipv siroop gebruikte ik een banaan voor de binding (dacht ik).
    Kan je mij helpen dit de volgende keer te laten lukken?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • An zegt

      30/06/2016 om 10:46

      Deze ochtend heb ik de pannenkoekjes voor het eerst gemaakt. Ze zijn perfect gelukt, met gewone melk en fijne havervlokken van Quaker, die ik niet verder heb gemalen. Zoetstoffen heb ik niet gebruikt. Aangezien ik nooit bakpoeder op voorraad heb, heb ik gewoon wat maagzout toegevoegd.
      Voor de binding heb ik het deeg een tijd laten rusten.
      Heerlijk als ontbijt !

      Beantwoorden
  13. Rose zegt

    14/07/2016 om 09:45

    Ik maak ze normaal met ei, gewone melk, met een beetje meel erdoor en de havermout niet gemalen.
    Echter waren de eieren op en kwam ik op deze versie. Heb wel gewone melk gebruikt en banaan erdoorheen gedaan. Echter was het deeg plakkerig en niet om te draaien in de pan. Het bleef zelf toen het gaar was aan de pan plakken!
    Voor mij voortaan toch mijn vertrouwde recept

    Beantwoorden
  14. Maaike zegt

    11/08/2017 om 16:48

    Favoriet bij kids! Super eindelijk weer pannenkoeken ondanks firponil schandaal!

    Beantwoorden
  15. Mathilde zegt

    12/09/2017 om 11:40

    Werd ondanks dat er geen ei inzit wel de look van een roerei. Helaas niet om te draaien ook niet na lang genoeg wachten!

    Beantwoorden
  16. Eva zegt

    16/12/2017 om 16:35

    Fantastisch goed recept!!! Ik heb pas vernomen dat ik glutenintolerant ben en geen eieren meer mag eten, dus ben wat nieuwe receptjes aan het proberen en dit is het allerbeste tot nu!! Ook heel snel klaar, TOP gewoonweg!!! Dankjewel!! Groetjes, Eva

    Beantwoorden
  17. Salima zegt

    18/12/2017 om 20:45

    Kun je dit beslag ook ‘s avonds maken om ze de volgende ochtend pas te bakken?

    Beantwoorden
  18. Irene zegt

    18/06/2018 om 10:27

    Verrukkelijk! Bedankt

    Beantwoorden
  19. Deen zegt

    27/06/2018 om 09:27

    Ik heb een tsp bakpoeder gebruikt en dat is echt veel te veel. Gewoon even ter info!

    Beantwoorden
    • Gwenda Philips zegt

      08/10/2020 om 10:35

      We hebben dit recept 2x geprobeerd maar telkens mislukt. Echt jammer!

      Beantwoorden
  20. Caroline zegt

    07/04/2019 om 10:57

    Ik heb er toch een ei in gedaan. Super gelukt. Wel iets langer wachten met omdraaien dan bij een normale pannenkoek. En dan aan de andere kant een beetje kaas in reepjes, laten smelten en Italiaanse kruiden erover.

    Beantwoorden
  21. Wies zegt

    11/07/2020 om 08:35

    Gaan deze pannenkoekjes ook zonder kaneel? ze zien er heeel lekker uit!

    Beantwoorden
  22. Gina zegt

    06/09/2020 om 12:51

    Recept exact gevolgd maar totaal mislukt

    Beantwoorden
  23. Lynn zegt

    26/08/2021 om 21:49

    Hoi!

    Ik ben van plan dit recept binnenkort te maken, maar ik vraag me af ik het best gezoete (original) of ongezoete amandelmelk gebruik?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....