Kinderen in the house
M’n neefje van 3 en nichtje van 7 kwamen dit weekend bij ons logeren. Heel leuk, we hebben lekker gekleurd, geknutseld en gerummikubd. En op Deezer staat ook Kinderen voor Kinderen, dus het muziek vlak was ook gecovered. Toen nog het eten. Met kinderen ben je al snel geneigd om te vragen wat ze willen eten. Dan krijg je natuurlijk de standaard antwoorden, waarbij pannenkoeken op de eerste plaats staan.
Wat gaan we dan eten?
Dat deden we dus niet. Natuurlijk wilde we wel dat er wat gegeten werd, dus maakten we een andere klassieker maar dan aangepast: pizza, maar dan gemaakt met speltmeel en met groente beleg. Dat ging er prima in!
Vegan en glutenvrije pannenkoeken
Ze bleven slapen dus we hadden ook een gezamenlijk ontbijt. Uit eerdere ervaring wist ik dat havermout goed gegeten wordt (zonder kaneel!), dus ons standaard ontbijt was op zich prima. Omdat het zondagochtend was vonden we het leuk om nog iets extra’s te maken. Alsnog de pannenkoeken, maar dan in aangepaste vorm, met een lekkere bramensaus. Overigens gemaakt met bramen die we in Frankrijk langs de kant van de weg hadden geplukt!
Wat vind jij?
Myriam en ik vonden de pancakes lekker. De kinderen ook, maar ze waren ook een beetje anders of misschien was het wel wat veel bij elkaar. Na eentje hadden ze in ieder geval allebei genoeg. Ik hoor graag hoe ze bij jou en andere kinderen in de smaak vallen.
- 225 gram boekweitmeel
- 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 275 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
- 1 geprakte banaan
- zout
- (kokos)olie om in te bakken
- Bramen of blauwen bessen voor de saus
- Maak het lijnzaad fijn in de keukenmachine en voeg 3 eetlepels water toe zet in de koelkast tot het de structuur heeft van een ei. Voeg boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en het zout bij elkaar en roer dit door elkaar heen. Voeg de rijstmelk en lijnzaad met water toe. Mix dit met een garde en roer als laatste de geprakte banaan door het pannenkoeken beslag heen.
- De bramen verwarm je heel kort in een pan.
Tip: maak ze niet te dik, dat komt de smaak en structuur ten goede.
De pannenkoekjes zijn ook lekker met stukjes banaan of maple syrup.
Dit recept was hier een groot succes! Helaas geen verse vruchten, maar suikervrije jam voldoet prima.
Hi Miranda, ja lekker he! Leuk dat je reageert. En goed opgelost door het met jam te doen.
Ik gebruik zelf jam met minder suiker, in de suikervrije varianten zitten vaak weer kunstmatige zoetstoffen.
groeten Frank
Hoi!
Mijn kinderen en ik vonden ze zo lekker dat ik ze de dag erna weer heb gemaakt 😉 En na eentje hadden ze nog lang niet genoeg! Na een lange zoektocht naar ‘goede’ (lees: biologische en suikervrije) jam zijn wij uitgekomen op (sorry voor de reclame) Fior di Frutta van Rigoni di Asiago; je betaalt wat meer maar dan heb je ook wat… en ik eet eigenlijk helemaal geen jam meer, maar voor pannenkoeken maak ik graag een uitzondering!
Grt.
Miranda