Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Glutenvrije pannenkoeken met bramen of blauwe bessen

Door Frank Beekwilder 4 Reacties

Vegan, glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel

Vegan, glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel

Kinderen in the house

M’n neefje van 3 en nichtje van 7 kwamen dit weekend bij ons logeren. Heel leuk, we hebben lekker gekleurd, geknutseld en gerummikubd. En op Deezer staat ook Kinderen voor Kinderen, dus het muziek vlak was ook gecovered. Toen nog het eten. Met kinderen ben je al snel geneigd om te vragen wat ze willen eten. Dan krijg je natuurlijk de standaard antwoorden, waarbij pannenkoeken op de eerste plaats staan.

Wat gaan we dan eten?

Dat deden we dus niet. Natuurlijk wilde we wel dat er wat gegeten werd, dus maakten we een andere klassieker maar dan aangepast: pizza, maar dan gemaakt met speltmeel en met groente beleg. Dat ging er prima in!

Vegan en glutenvrije pannenkoeken

Ze bleven slapen dus we hadden ook een gezamenlijk ontbijt. Uit eerdere ervaring wist ik dat havermout goed gegeten wordt (zonder kaneel!), dus ons standaard ontbijt was op zich prima. Omdat het zondagochtend was vonden we het leuk om nog iets extra’s te maken. Alsnog de pannenkoeken, maar dan in aangepaste vorm, met een lekkere bramensaus. Overigens gemaakt met bramen die we in Frankrijk langs de kant van de weg hadden geplukt!

Wat vind jij?

Myriam en ik vonden de pancakes lekker. De kinderen ook, maar ze waren ook een beetje anders of misschien was het wel wat veel bij elkaar. Na eentje hadden ze in ieder geval allebei genoeg. Ik hoor graag hoe ze bij jou en andere kinderen in de smaak vallen.

Glutenvrije pannenkoeken met bramen of blauwe bessen
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten
  • 225 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 275 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 geprakte banaan
  • zout
  • (kokos)olie om in te bakken
  • Bramen of blauwen bessen voor de saus
Instructies
  1. Maak het lijnzaad fijn in de keukenmachine en voeg 3 eetlepels water toe zet in de koelkast tot het de structuur heeft van een ei. Voeg boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en het zout bij elkaar en roer dit door elkaar heen. Voeg de rijstmelk en lijnzaad met water toe. Mix dit met een garde en roer als laatste de geprakte banaan door het pannenkoeken beslag heen.
  2. De bramen verwarm je heel kort in een pan.
3.2.2807

Tip: maak ze niet te dik, dat komt de smaak en structuur ten goede.

De pannenkoekjes zijn ook lekker met stukjes banaan of maple syrup.

boekweit pannenkoeken

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Lekkerste ontbijt: Acai na Tigela
Nooit meer suiker eten »

Reacties

  1. Miranda zegt

    27/12/2013 om 13:42

    Dit recept was hier een groot succes! Helaas geen verse vruchten, maar suikervrije jam voldoet prima.

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      29/12/2013 om 12:14

      Hi Miranda, ja lekker he! Leuk dat je reageert. En goed opgelost door het met jam te doen.
      Ik gebruik zelf jam met minder suiker, in de suikervrije varianten zitten vaak weer kunstmatige zoetstoffen.

      groeten Frank

      Beantwoorden
      • Miranda zegt

        30/12/2013 om 10:41

        Hoi!

        Mijn kinderen en ik vonden ze zo lekker dat ik ze de dag erna weer heb gemaakt 😉 En na eentje hadden ze nog lang niet genoeg! Na een lange zoektocht naar ‘goede’ (lees: biologische en suikervrije) jam zijn wij uitgekomen op (sorry voor de reclame) Fior di Frutta van Rigoni di Asiago; je betaalt wat meer maar dan heb je ook wat… en ik eet eigenlijk helemaal geen jam meer, maar voor pannenkoeken maak ik graag een uitzondering!

        Grt.

        Miranda

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....