Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezonde vegan pancakes voor bij het kerstontbijt

Door Myriam 4 Reacties

vegan pancakes

Pancakes met banaan lekker in het weekend of voor tijdens het kerstontbijt

Wat eten jullie met kerst?

Onze familie vindt het stiekem een beetje lastig dat we ook met kerst graag vegan eten. Ineens kan voor ons niet meer het standaard kerstmaal, zoals de hertenbiefstuk met cranberrysaus geserveerd worden. Met kerstavond gourmetten is saai zonder vlees en ook de beroemde tiramisu eten we niet meer. Het lijkt ineens heel lastig om een lekker menu te bedenken dus is ons gevraagd of we willen helpen met het samenstellen van het menu dit jaar. Geen probleem natuurlijk, eigenlijk alleen maar hartstikke leuk is. Want echt, er zijn gerechten die kunnen tippen aan de hertenbiefstuk en ik heb al een vegan tiramisu recept op het oog.

Gezond en lekker ontbijt

Maar ik start met dit recept voor vegan pancakes die lekker zijn bij het kerstontbijt. Ze zijn lekker, gezond en ook nog eens snel te bereiden. Wat handig is al je de rest van de dag nog in de keuken moet staan om voor de familie een kerstdiner voor te bereiden. En je wilt ook nog de tijd hebben om je leuk aan te kleden :).  In plaats van ei zit er banaan in de pannenkoek wat zorgt voor de structuur en ook een zoete smaak geeft. Ik serveer ze met een beetje banaan en maple syrup.

Vegan pancake in de pan

Pancakes in de pan

 

Pancakes bruin gebakken in de pan

Ze worden al lekker bruin

 

Gezonde vegan pancakes voor bij het kerstontbijt
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Aantal personen: 12 pancakes
Ingrediënten
  • 375 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
  • 125 gram havermoutvlokken
  • 2 rijpe bananen in stukjes
  • 50 gram speltbloem
  • 1 eetlepel en 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • een beetje nootmuskaat
  • Kokosolie om in te bakken
  • Banaan en maple siroop om te serveren
Instructies
  1. Doe de rijstmelk samen met de havermoutvlokken in de blender of keukmachine en maal tot de havervlokken fijn zijn.
  2. Voeg de banaan, bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe en meng samen tot een glad beslag
  3. Zet het beslag een kleine 10 minuten apart
  4. Verwarm een pan en doe een beetje (kokos)olie in de pan
  5. Schep met een "saus"lepel beslag in de pan en bak de pancakes van ongeveer 10 cm breed in circa 3 minuten per kant goudbruin
3.2.1255

 

Vegan pancakes met banaan en maple syrup

Serveer de pancakes met stukjes banaan en maple syrop

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept Tags: Snack

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Vegan quiche, ja het kan!
Recept vegan chocoladetaart met aardbeien »

Reacties

  1. Ilse zegt

    07/04/2014 om 20:46

    Hoi Myriam,
    Wat is het verschil in smaak tussen deze en de andere pannenkoekjes, die met boekweitmeel? Wil ze allebei graag een keer proberen, maar kan niet kiezen welke ik het eerste ga maken 🙂
    Groetjes Ilse

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/04/2014 om 20:58

      Hi Ilse,

      Boekweitmeel heeft een uitgesproken smaakt. Een beetje nootachtig. Je moet hier wel van houden. Dat recept is wel geheel glutenvrij.
      Deze pancakes zijn gemaakt met speltbloem en havervlokken en zijn meer te vergelijken met ‘gewone’ pancakes.

      Ik ben benieuwd welke jij het lekkerst vindt.

      Groetjes,

      Myriam

      Beantwoorden
  2. ellen zegt

    02/01/2015 om 17:20

    heb ze met speltmelk en 275gr speltmeel gemaakt. superlekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....