Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezonde ontbijtkoek zonder suiker en melk

Door Myriam 65 Reacties

Ontbijtkoek zonder melk, ei en geraffineerde suikers

Ontbijtkoek zonder melk, ei en geraffineerde suikers

 

Ontbijtkoek. Leek mij altijd een van de meest verantwoorde tussendoortjes. En lekker makkelijk zo’n Snelle Jelle in je tas stoppen. Tot ik erachter kwam hoeveel suiker en onuitspreekbare ingrediënten erin zitten.

Goed voor kinderen?

Volgens mij toch wel een erg geliefd tussendoortjes onder kinderen. Makkelijk voor de ouders zo’n verpakking mee in de broodtrommel en ze krijgen ook nog iets goeds binnen, toch? Dat laatste gaat dus helaas niet op.

Gelukkig is er wel een alternatief: zelf maken. Nee, het is niet zo makkelijk als een verpakking uit de kast trekken, maar 1 keer per week wat ingrediënten bij elkaar doen in een kom, roeren en in de oven zetten valt ook wel weer mee…

Toch gezond maken

Je kunt de koek zelf een stuk gezonder maken met volkorenmeel, zonder melk en geraffineerde suikers. Wij zijn overtuigd en ik bak nu braaf al een paar weken zelf gezonde ontbijtkoek zodat ik elke dag een lekker en verantwoord tussendoortje mee kan nemen. De ene keer maakte we hem met speltmeel en de ander keer met roggemeel of een combinatie daarvan, het kan allemaal.

Hoe ouder hoe beter

Grappig is, dat de koek na een dag (of eigenlijk een paar dagen) nog lekkerder wordt. Deze wordt dan iets compacter en de smaken komen meer tot zijn recht, eigenlijk echt zoals je van ontbijtkoek gewend bent.

Gezond tussendoortje

Deze lekkere ontbijtkoek valt in de categorie ‘Gezond Tussendoor’. Het onderstaande recept is een van de 23 opties waar je uit kunt kiezen in ons kookboek Gezonde Tussendoortjes! Een voorproefje van wat je in dit kookboek te wachten staat, en deze krijg je dus kado 😉 Als je wilt weten wat er verder in staat, kijk dan even op de info pagina over Gezonde Tussendoortjes.

Als

4.4 from 11 reviews
Suikervrije ontbijtkoek zonder melk
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
60 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
  • 250 gram roggemeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 250 ml amandelmelk
  • 50 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Kokosolie of bakpapier voor de cakevorm
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet cakeblik in met kokosolie of bekleed met bakpapier
  3. Doe alle droge ingrediënten samen in een kom
  4. Voeg de amandelmelk, ahornsiroop en appelstroop toe en roer tot egaal beslag.
  5. Schep het beslag in een cakevorm
  6. Bak voor circa 55/65 minuten. Hou in de gaten dat je cake niet te snel aan de bovenkant gaar wordt. Leg dan vel ingevet bakpapier op de bovenkant van de cake
  7. Laat afkoelen.
  8. Bewaar in een goed afgesloten bak zodat je ontbijtkoek het lekkerste blijft.
3.3.3077

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Ontbijt, Recept, Tussendoor

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Valentijn smoothie
Waarom snacken we ’s avonds (en wat doe je er aan) »

Reacties

  1. Shiromani zegt

    17/02/2015 om 22:01

    Wat een leuk recept! Dit klinkt als een heerlijk tussendoortje waar ik ook meerdere mensen blij mee zou kunnen maken.
    Heb alleen geen roggemeel, ben benieuwd of het ook als amandelmeel of kokosmeel lukt..

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      18/02/2015 om 13:09

      Hi Shiromani, Amandelmeel en kokosmeel nemen veel minder vocht op dus je kunt het proberen maar dan langzaam de amandelmelk eraan toevoegen. De structuur zal dan ook wel heel anders worden van je koek.
      Als je het probeert hoor ik graag wat het resultaat was.

      Groetjes Myriam

      Beantwoorden
  2. Eline zegt

    17/02/2015 om 22:37

    Hey Myriam,
    Dit klinkt als een goed tussendoortje zonder geraffineerde suikers! Het is een mooie aanvulling op de andere lekkere tussendoortjes van jullie site die ik tegenwoordig vaker maak. 🙂 Als ik de kokosbloesemsuiker vervang door stevia, hoeveel raad jij dan aan om erin te doen? En valt de roggemeel te vervangen door boekweitmeel of denk je dat ik dan een heel ander soort resultaat krijg?
    Groetjes! Eline

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      18/02/2015 om 13:09

      Hi Eline,

      Stevia is veel zoeter dan kokosbloesemsuiker. Ik zou starten met 1/4 theelepel stevia poeder en dan het deeg proeven. Je kunt altijd nog iets meer toevoegen.

      Je kunt het proberen met boekweitmeel. Zelf vind ik als je alleen boekweitmeel gebruikt het altijd wel een heel overheersende smaak hebben. Wanneer je glutenvrijmeel wilt vermeng ik het daarom vaak met bijvoorbeeld rijstmeel en of havermeel.

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • luc zegt

        21/12/2020 om 19:59

        Halo,

        Ahornsiroop, honing enz. zijn even slecht als suiker.

        Mvg,

        Luc V

        Beantwoorden
    • Tangela zegt

      19/05/2017 om 05:58

      So happy for you guys! I know this has been a long time coming and you are great parents. Eleanor will be a great big sister. I guess all that “TV wacg1int&#822h; is finally paying off, huh?

      Beantwoorden
  3. Lysanne zegt

    18/02/2015 om 20:13

    Oh ziet er erg lekker uit! Vraagje: is de ontbijtkoek aan de droge kant? Ik hou meer van wat smeuïgheid. Ik vind de ontbijtkoek uit de supermarkt namelijk ook zo droog.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      19/02/2015 om 10:05

      Hi Lysanne,

      Hij is in het begin (eerste dag en dag erna) minder droog dan de ontbijtkoek in de supermarkt. Later wordt hij wat droger. Ik vind hem ook nog lekker als hij wat droger is waardoor ik de koek langer kan bewaren. Jij zult dan misschien de hele koek iets eerder moeten opeten 😉 (of uitdelen natuurlijk)

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Marcel zegt

    06/03/2015 om 17:20

    Na twee keer te hebben genoten van dit recept, de derde keer walnoten en rozijnen toegevoegd. Ook die variatie was heerlijk!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      09/03/2015 om 21:51

      Hi Marcel, Leuk om te horen dat het recept bevalt. En goed idee om rozijnen en walnoten toe te voegen. Gaan we ook proberen!
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
    • Tangela zegt

      19/05/2017 om 06:29

      Foin de machisme, à quand des mecs tout nus ( et tout bronzés) en Une du Monde ? Seul le magazine Jalouse, je crois, l’avais réalisé il y a quelques années. Il fallait juste gratter à l’endroit idoine pour voir apparaître la chose convoitée…Par ailleurs et justement, le contraire de &lsipo;&nbau;girlqe », c’est quoi ?

      Beantwoorden
  5. Marie zegt

    08/03/2015 om 08:53

    Hij komt net uit de oven!
    ‘k Heb er al een ietsiepietsie af gepietst om te proeven.
    Smaak is dik ok! Wel heb ik minder kokosbloesemsuiker en wat agave gebruikt dan het recept zegt.
    Wat extra gemberpoeder is er ook ingegaan.
    Simpel recept waar je mee kan variëren.
    Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      09/03/2015 om 21:48

      Hi Marie, Leuk om te horen. Minder suiker is natuurlijk alleen maar nog beter 🙂
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Péronne zegt

        14/12/2016 om 00:30

        Vraagje… ahornsiroop is per 100 ml 86 gram koolhydraten waarvan 86 gram suikers…hoezo suikervrij?

        Beantwoorden
  6. Marjolein de jong zegt

    21/04/2015 om 20:37

    Ben nu de ontbijtkoek aan t bakken.

    Alleen rijst hij eigenlijk niet tot nauwelijks.
    Klopt dat?

    En hoe weet ik of de koek gaar is?

    Bedankt voor je recept.

    Beantwoorden
    • Buddy zegt

      19/05/2017 om 07:09

      on be will It lost are businesses been opt-in process computer intoimafron on future best just you that seemingly youre way intend. is idea top gift the online, in decision link folks Black aged is, list your to knives, tin

      Beantwoorden
  7. fransjoseph zegt

    19/05/2015 om 19:01

    Kokosbloesemsuiker, appelstroop en ahorn siroop zijn fructosen. Fructose, lactose, maltose, sacharose, dextrose zijn allen suikers. Of ze geraffineerd zijn of niet het blijven suikers die de suikerbloedspiegel verhogen. Het is pure misleiding en kul informatie om te beweren dat een product suikervrij is en er toch appelstroop, ahornsiroop, dadels e.d. in zitten. Verhoogde bloedsuikers leiden tot stapeling van menselijk zetmeel (glycogeen) en daar wordt je wanneer je daarvan teveel eet “dik” van. Dat dik worden wordt versterkt als je dat eet in combinatie met (te) veel koolhydraten zoals ALLE van granen gemaakte producten. Dus ook spelt.

    Advies: laat je door gezondheid goeroes geen hypes aanpraten. Eet alles met mate en geniet van een eenvoudige maar voedzame maaltijd.
    En Tom Poes;, verzin een list en kom met voorstellen tegen deze idiotie, volksverlakkerij en geldklopperij.

    Beantwoorden
  8. fransjoseph zegt

    19/05/2015 om 19:08

    Gluten vrij dieet. Lariekoek voor alle mensen die niet lijden aan spruw ofwel coeliakie.
    Weer een voorbeeld van de huidige voedings hysterie.
    Advies:
    Eet lariekoeken afgewerkt met gebakken lucht. Gezond, gratis en je wordt niet dik.

    Beantwoorden
  9. Jolijne zegt

    03/06/2015 om 19:28

    Heerlijk recept! Ik heb er de 2e keer nog 100 gram geraspte kokos doorheen gedaan, erg lekker!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      11/06/2015 om 11:15

      Hi Jolijne,
      Ook een goed idee, thanks voor de tip!

      Beantwoorden
  10. Annette zegt

    12/06/2015 om 10:24

    Wat een heerlijke ontbijtkoek. Het lekkerst is ie na 1 a 2 dagen, dan wordt ie lekker ‘plakkerig’. Met een laagje roomboter is het echt smullen! Bedankt voor het heerlijke (en makkelijke) recept!

    Beantwoorden
    • Annette zegt

      12/06/2015 om 10:25

      PS: ik bewaar ‘m gewoon in aluminium folie, blijft prima!

      Beantwoorden
  11. Ramona zegt

    29/08/2015 om 10:32

    Hallo Myriam!

    Als eerste mijn complimenten voor de mooie vormgeving van je Blog.

    Even geleden is deze ontbijtkoek uit mijn oven “gerold” en hij is goedgekeurd door mij en mijn jongste zoontje (welke vrij kritisch kan zijn 😉

    Hij heeft een zoete smaak, maar niet overheersend, wat maakt dat de andere smaken ook nog goed tot zijn recht komen.

    Tijdens mijn schrijven komt mijn jongste nu voor een derde stuk vragen 😀 door mijn oudste is hij nu ook goedgekeurd…

    Lekker smeuïg van binnen, al zal ik hem aan de buitenkant iets te droog hebben laten worden. Een volgende keer (welke al snel zal plaatsvinden) zal ik hem halverwege toedekken met aluminium folie. Eens uitproberen of dat enigszins kan voorkomen dat de bovenkant droog wordt.

    Have a mice day!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      02/09/2015 om 21:44

      Hi Ramona, Wat leuk dat je laat weten dat de ontbijtkoek is goedgekeurd door je ‘kritische’ testers 🙂
      Ik vind hem zelf een dag later nog lekkerder omdat je de verschillende smaken er dan nog beter uit haalt.

      Beantwoorden
      • Ramona zegt

        02/09/2015 om 21:45

        De dag erna is hij idd nog lekkerder! En van de droge buitenkant is ook totaal geen sprake meer! Helemaal smeuïg, van binnen en van buiten! Hij valt echt goed in de smaak, de oven staat alweer aan!

        Beantwoorden
        • Lynn zegt

          19/05/2017 om 04:51

          Varias dudas me asaltan:- ¿Cómo es este sistema en otros países?- ¿Sería legal si se nos midiese a todos lo que vemos? ¿Sería políticamente corzÃcto?Quire¡ España está peor de lo que pensamos…

          Beantwoorden
    • Joyce zegt

      19/05/2017 om 04:37

      Dat is een trendgrafiekje voor een “spannende uitkomst” inderdaad, als het op 6 november uitkomt. Ik heb gehoord dat als er 50 aanmeldingen te kort zijn, dat er “wel onerehanddld” kan worden. Weet iemand hier meer over?

      Beantwoorden
  12. Ramona zegt

    29/08/2015 om 10:39

    Btw…

    Als ik zo vrij mag zijn…

    De titel van de ontbijtkoek vind ik lersoonlijk niet passend, omdat er wel degelijk suiker in zit 😉

    Ontbijtkoek zonder melk en geraffineerde suiker was wellicht beter op zijn plek geweest?

    Hartelijke groetjes!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      02/09/2015 om 21:44

      Ja natuurlijk mag je zo vrij zijn 🙂 In de tekst en onder de foto’s geef ik daarom aan dat het zonder geraffineerde suikers is. Het is zo dat veel mensen die zonder geraffineerde suikers eten zoeken op ‘zonder suiker’ en op deze manier wordt dit recept dan door deze mensen goed gevonden.

      Beantwoorden
      • Ramona zegt

        02/09/2015 om 21:46

        Klopt helemaal! Doe ik zelf ook #begintteblozen#

        Beantwoorden
      • Faye Hofman zegt

        05/06/2017 om 21:45

        daarentegen zocht ik op zonder suiker en kwam ik bij deze ontbijtkoek uit die naar mijn idee echt mega veel suiker vervangers heeft. Natuurlijke of niet suiker is suiker en het blijft slecht om er zo veel van binnen te krijgen.

        Ik begrijp dat dit goed bedoeld is maar deze koek vind ik misleidend op het gebied van gezond voordoen.
        🙂

        Beantwoorden
  13. Ramona zegt

    02/09/2015 om 21:46

    Ik was mij alleen een ding aan het afvragen, de appelstroop, heb je daar een ‘suikervrije’ variant van? Voor zover ik weet zit er over het algemeen veel ‘gewone’ suiker in stroop…

    Hartelijke groetjes!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      02/09/2015 om 21:47

      Ik gebruik de appelstroop van de Ekoplaza. Bestaat enkel uit geconcentreerd beetwortelsap en appelsap. Wel fruitsuikers dus.
      Heb het ook wel eens geprobeerd zonder de appelstroop en dat werkt ook prima. De appelstroop voegt alleen net iets extra’s toe qua smaak.

      Beantwoorden
      • Ramona zegt

        02/09/2015 om 21:47

        Het was mij even ontgaan, dat er in veel stropen van nature aanwezige suikers erin zitten!

        Vandaag die van de zonnatura gekocht…appel/peer. Een volgende keer koop ik een biologische met appel, peer en dadel erin (jummie) Ik heb de ontbijtkoek nu twee keer zonder de stroop gemaakt, met stroop zal hij vast en zeker nog lekkerder zijn!

        Beantwoorden
        • Jayne zegt

          19/05/2017 om 04:52

          Señor Erre Ge, al padre del anónimo le conozco yo. Tiene un todo a cien en mi barrio y es el presidente de la CETC (Cerefdonacion Española de Todo a Cien). Su nombre en Whu Chao Felán. Todo un neocón de la economía de saldo. Un pájaro de cuidado. Ya le contaré.Un saludo.

          Beantwoorden
      • Jasmijn zegt

        01/08/2016 om 22:13

        Beetwortel is een andere naam voor suikerbiet. Dus….in die appelstroop zit gewoon suiker.

        Beantwoorden
        • Kailee zegt

          19/05/2017 om 04:20

          comentou em 2 de julho de 2009 às 17:41. Acho que você deve seguir a risca o que sua dermato recomendou. Ácido é complicado e deve-se sempre usar conforme o médico iniasd.Bjscs!!!!

          Beantwoorden
      • Anne zegt

        20/02/2017 om 12:16

        Beetwortelsap is gewoon van de suikerbiet, niks fruitsuiker ….

        Beantwoorden
      • Coralee zegt

        19/05/2017 om 05:31

        – You refer to an interesting position there. Not everyone has the aptitude to make sure these effects are undertaken in the proper approach and cosrcnuttive tips such as those you have provided will help endorse the problems to a much larger point than it is at present.

        Beantwoorden
  14. papa onwijs bezorgd zegt

    13/09/2015 om 15:05

    Hallo
    Even een vraagje.
    Ik begrijp dat veel mensen graag gezonde dingen willen eten en vooral maken.
    Maar ik heb een dochter van 12 en die weegt maar 25 kilo, is 1.37 m en is stokmager.
    Mijn exvrouw is behoorlijk stevig. en ik ben gewoon slank en lang 1.86 en 80 kilo.
    Mijn ex is zoals altijd druk bezig met lijnen en gezonde dingen eten. maar heeft op een 8 en 12 jarige overgebracht dat suiker vies is en ongezond. Terwijl ze wel probleemloos een suikerspin naar binnen werken.
    Na 3 jaar aangeven(vechten) dat ze te licht is en te weinig krijgt, eindelijk doorgestuurd naar de diëtiste.
    Bleek dat ze dagelijks 400 KCAL te weinig binnen kreeg. Is volgens mij niet echt bewust van de gevaren van gewichtsstoornissen en/of ziektes, ach het ziekenhuis zag ook geen reden tot bezorgdheid.
    blij dat we doorgestuurd werden naar de diëtiste.
    Ik geef haar regelmatig volkoren ontbijtkoek en andere dingen met suikers en genoeg KCAL om op gewicht te komen en dus ook groeit. al een aantal jaar stond de groei stil en was ze even groot als haar zusje van 4 jaar jonger.
    mijn uiteindelijke vraag is: moet je dit soort dingen wel voeren aan kinderen in de groei
    en t lijkt mij ook niet verstandig als je zelf aan t lijnen bent dit samen met je kinderen te doen die toch al veel te weinig binnen krijgen, suikers en vitamine.
    want avond eten gaat er ook slecht in. en als ze niet willen eten, nou dan toch niet. of als je maar de helft eet is t ook al goed.
    krijgt 1 boterham extra mee om op school in de klas te mogen eten, met toestemming van school.
    en dan nog zegt mijn ex: al eet ze m maar half op is t al goed hoor.
    frustratie ten top hier.
    zelf ben ik redelijk normaal van postuur. omdat ik met bepaalde regelmaat ontbijtkoek eet en andere ongezonde dingen, sommige mensen hebben dat nou eenmaal nodig. ik weet t is oneerlijk verdeeld in de wereld, ik kan eten wat ik wil en blijf toch op gewicht,
    ik hoor graag van u of van jullie.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      15/09/2015 om 13:18

      Hi,

      Een ontbijtkoek zoals deze is zeker ook geschikt voor kinderen. Er zitten voldoende koolhydraten in die voor energie zorgen. En verder ook nog goede vezels en eiwitten.

      In dit recept heb ik geen gewone ‘rietsuiker’ gebruikt maar enkel ongeraffineerde suikers (en dan ook veel minder dan in de meeste recepten). Er voor zorgen dat kinderen weinig geraffineerde suiker binnen krijgen kan geen kwaad. Dit is eigenlijk alleen maar heel erg goed.

      Echter moeten kinderen zeker voldoende energie binnen krijgen. (om van te groeien bijvoorbeeld) Samen dieeten met je kind (wanneer deze geen last heeft van overgewicht) is daarom niet nodig en niet verstandig.

      Qua gewichtstoename is het zo dat de ene persoon wel suikers kan eten zonder er direct van aan te komen en de ander niet. Alleen suiker kent meer nadelen dan alleen aankomen in gewicht.

      Dus een ontbijtkoek zoals deze zou een goede vervanger zijn voor de standaard gewone ontbijtkoek en het is ook nog eens heel erg leuk om samen te maken :).

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
    • Lakisha zegt

      19/05/2017 om 05:21

      – Nenn mich eine elende Schleimerin, aber ich würde immer wieder Dich als meine Fotografin wählen, selbst wenn Joe Buissink es mir schenken würde. Seine Fotos sind fantastisch, aber “zu viel”. Ich empfinde das als Kuftfnosogratie, aber nicht als Reportage eines sehr intimen Tages. Glückwunsch zur neuen Kamera und dem strap (äh… Halteband?)Du bist eine eiskalte Geschäftsfrau, wie man sieht :DMarch 14, 2011 – 9:15 pm

      Beantwoorden
  15. Irina zegt

    10/10/2015 om 09:27

    Hoi hoi, welke maat Cakeblik heb je gebruikt? 25 of 30? Of maakt t niet uit

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      12/10/2015 om 11:01

      Hi irina, Ik heb een cakeblik van 25 cm gebruikt.

      Beantwoorden
  16. A.D. zegt

    07/01/2016 om 17:32

    De ontbijtkoek is hier groot succes en zal zeker vaker gemaakt gaan worden. Kids blijven vragen of ze nog een stukje mogen 😉

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/01/2016 om 22:18

      Super leuk om te horen en ben ik het helemaal mee eens 🙂

      Beantwoorden
  17. L.a zegt

    11/01/2016 om 20:39

    De ontbijtkoek is heerlijk! Hoeveel dagen kun je de koek bewaren?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      12/01/2016 om 09:46

      De ontbijtkoek wordt steeds iets droger. Dan gaat hij eigenlijk nog meer lijken op ontbijtkoek. Dus als je dat ook niet erg vind (ik vind het zelfs lekker) zeker 4/5 dagen. Je kunt ook plakjes snijden van de koek en invriezen en zo elke dag een plakje uit de vriezer pakken.

      Beantwoorden
  18. Louise zegt

    11/02/2016 om 12:32

    Hoi hoi ……

    Even snel een vraagje,wil zo de ontbijtkoek maken maar vraag mij af of de oven stand voor een heteluchtoven of normale oven is?

    Hoor het graag can je ….

    Groetjes Louise

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      11/02/2016 om 16:02

      Voor een heteluchtoven. Een gewone oven 175 graden.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  19. Ardie zegt

    09/04/2016 om 12:40

    Goedemiddag,
    Wil graag zo deze ontbijtkoek proberen. Kan het ook met havermout meel?
    En als ik de baking soda wil vervangen voor bakpoeder, hoeveel bakpoeder heb ik dan in totaal nodig?

    Groetjes Ardie

    Beantwoorden
  20. Cécile zegt

    10/05/2016 om 10:45

    Wat een fijn recept, ben al lang van plan om de voorverpakte repen te gaan vervangen door een zelfgemaakte variant, Dit is het laatste duwtje in de rug!

    Beantwoorden
  21. Sam zegt

    13/05/2016 om 14:43

    Deze wil ik heel graag gaan maken! want ontbijtkoek wordt bij ons veel gegeten door iedereen, tijd voor een gezonde vervanger dus! heb wel een kleine vraag, bakpoeder is toch hetzelfde als baking soda of heb ik dat mis?

    Beantwoorden
  22. Friedel zegt

    02/06/2016 om 06:38

    Ik kom uit Canada (sorry daarom voor de eventuele taalfouten!) maar woon al een paar jaren in Nederland. Mijn zoon is gek op ontbijtkoek en ik heb deze recept geprobeerd omdat ik wilde een versie met minder suiker dan wat je in de supermarkt vindt. Ter informatie: volgens mij zit er 90g suiker in dit recept en ik heb een koek van ong. 507g gebakken; wat egal is aan ong. 16g suiker per 100g (in Peijnenburg ontbijtkoek heb je 39,3g/100g).

    Beantwoorden
  23. Lize zegt

    15/12/2016 om 21:50

    Lekker recpt! Ik bewaar hem!
    (Ik heb 1 T kaneel en 1 T koekkruiden gebruikt. Ook 5 T etythritol en een paar durppels stevia ipv palmsuiker,) Wacht to hij helemaal afgekoeld is – voor de beste smaak!

    Beantwoorden
    • Melissa zegt

      19/05/2017 om 06:34

      Olá Eduardo Silva!Quero te dar os meus parabéns pelo site e pela suas conquistas.É bom todo mundo saber, quando se trabalha com honestidade, sinceridade, dedicação, os resultados sempre aparece.Parabéns por esta coaAoistn!qbraçus

      Beantwoorden
  24. Charlotte zegt

    17/01/2017 om 21:09

    Heb hem net gemaakt, heerlijk!!
    De ontbijtkoek wordt alleen niet zo heel hoog.
    Wat kan ik hier aan doen?

    Beantwoorden
  25. Vera Blommers zegt

    17/02/2017 om 12:41

    Ik heb de gezonde ontbijtkoek gemaakt maar vond hem erg droog, en heb hem maar weggegooid want niemand vond hem lekker !!

    Beantwoorden
  26. Jolanda zegt

    16/04/2017 om 17:08

    Vandaag heb ik ook deze ontbijtkoek gemaakt. Op zich smaakt het wel maar ik vind ‘m toch erg droog en te weinig smaak hebben, ondanks de kaneel en de koekkruiden. Zou iets meer appelstroop helpen of een beetje honing?

    Beantwoorden
  27. Greetje zegt

    28/05/2017 om 20:18

    Hier staat iets vanavond in de oven. Alhoewel ik spelt heb gebruikt, geen baking soda maar extra bakpoeder en rijstemelk. Ben eens benieuwd :).

    Beantwoorden
  28. Yvonne zegt

    07/11/2017 om 08:47

    Leuk recept!
    Hoelang kan je deze peperkoek houdbaar houden?

    Beantwoorden
  29. anita zegt

    25/03/2018 om 12:20

    hoi je kunt dit recept prima maken zonder ahorn ,bloesemsuiker en appelstroop
    maak het zelfde recept met 1 geraspte appel en rozijnen en dan is ie heerlijk bovenop wat pecan noten jumjum

    Beantwoorden
  30. Marjolijn zegt

    25/03/2019 om 20:34

    Hij staat in de oven…
    Ben benieuwd…;-)!

    Beantwoorden
  31. Marjolijn zegt

    25/03/2019 om 20:37

    Hij staat in de oven…
    Wel glutenvrij gemaakt, zodat we ‘m allemaal kunnen hier.
    Dus: deel havermeel, deel rijstemeel en deel boekweitmeel.
    Ben heel benieuwd…
    Heb zelf ’t idee dat ik ‘m, zodra die uit de oven komt, ga smoren, dus direct iets erboven op, zodat ik juist soort klef wordt…dat is zo lekker…dan wordt het net kruidcake, of denk je van niet?

    Beantwoorden
  32. Monique zegt

    04/06/2020 om 12:51

    Erg lekker! Helaas geen roggemeel in de supermarkt hier. Heb de koek gemaakt met volkoren speltmeel. De kinderen smullen ervan!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....