Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Zelfgemaakte crackers met biet

Door Myriam Reageer

Glutenvrije crackers met biet en rozemarijn

Zelfgemaakte roze crackers

 

Als tussendoortje eet ik graag een glutenvrije cracker met hummus of amandelpasta. Ik maak de crackers zelf. Vooral omdat deze erg lekker zijn en omdat de crackers uit de winkel vaak suiker bevatten.  Ik heb deze week een nieuwe variatie geprobeerd. Door de zoete smaak van de biet zijn ze eigenlijk al heel erg lekker zonder beleg.

Ik heb rijst- en amandelmeel gebruikt dus de crackers zijn geheel glutenvrij. Wanneer je wel tegen gluten kunt kun je gerust ook een andere meelsoort gebruiken, bijvoorbeeld speltmeel.

Recept crackers met biet

Zelfgemaakte crackers met biet
 
Print
Prep
20 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
35 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 20
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 biet gesneden in blokjes
  • 100 gram rijstmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • water
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de biet in kleine blokjes. Verwarm de olie in een pan en voeg de blokjes biet toe, voeg 3 eetlepels water toe en laat de biet zacht worden in 8 minuten. Indien de stukjes biet droogkoken voeg je een klein beetje extra water toe.
  3. Voeg de rijstmeel, amandelmeel, rozemarijn, knoflookpoeder en zout samen in de keukenmachine en meng het door elkaar. Voeg de biet (zonder het kookvocht maar bewaar het vocht wel) toe en zet de keukenmachine nog 10 seconde aan om de bietjes erdoorheen te mengen.Voeg ⅔ eetlepel kookvocht of indien je geen vocht over had water toe zodat het een kneedbaar deeg wordt.
  4. Rol het deeg uit (2/3 mm dik) tussen twee vellen bakpapier. Snij het deeg in vierkante stukjes voor het de oven in gaat.
  5. Bak de crackers met biet licht bruin in circa 15 minuten.
3.2.2807

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recept Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Nooit meer suiker eten
Speltdeeg pizza met groente topping »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....