Als tussendoortje eet ik graag een glutenvrije cracker met hummus of amandelpasta. Ik maak de crackers zelf. Vooral omdat deze erg lekker zijn en omdat de crackers uit de winkel vaak suiker bevatten. Ik heb deze week een nieuwe variatie geprobeerd. Door de zoete smaak van de biet zijn ze eigenlijk al heel erg lekker zonder beleg.
Ik heb rijst- en amandelmeel gebruikt dus de crackers zijn geheel glutenvrij. Wanneer je wel tegen gluten kunt kun je gerust ook een andere meelsoort gebruiken, bijvoorbeeld speltmeel.
Recept crackers met biet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 biet gesneden in blokjes
- 100 gram rijstmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 eetlepel rozemarijn
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel knoflookpoeder
- water
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de biet in kleine blokjes. Verwarm de olie in een pan en voeg de blokjes biet toe, voeg 3 eetlepels water toe en laat de biet zacht worden in 8 minuten. Indien de stukjes biet droogkoken voeg je een klein beetje extra water toe.
- Voeg de rijstmeel, amandelmeel, rozemarijn, knoflookpoeder en zout samen in de keukenmachine en meng het door elkaar. Voeg de biet (zonder het kookvocht maar bewaar het vocht wel) toe en zet de keukenmachine nog 10 seconde aan om de bietjes erdoorheen te mengen.Voeg ⅔ eetlepel kookvocht of indien je geen vocht over had water toe zodat het een kneedbaar deeg wordt.
- Rol het deeg uit (2/3 mm dik) tussen twee vellen bakpapier. Snij het deeg in vierkante stukjes voor het de oven in gaat.
- Bak de crackers met biet licht bruin in circa 15 minuten.
Hoeveel weegt jouw rode biet want had pakje gekocht en verschil tussen grootste en kleinste biet is enorm
Groetjes en bedankt voor het recept!