Je kunt er ook mee ontbijten! Na het recept van amaranth met zoete aardappel uit de oven nu ook een ontbijtrecept met amaranth. Eerder schreef ik al over amaranth. Dat het een zaad is en geen graan en dat het daarom glutenvrij is. Amaranth zit vol voedingstoffen en kan dus prima gegeten worden als gezond onbijt voor een goede start van de dag! Ik probeerde het uit en maakte er een lekkere pap van. Gevuld met fruit en aangemaakt met amandelmelk. Het heeft wel een wat korrelige structuur, even wennen. Om dit wat te verminderen is het ook een idee om het te eten met kokos- of soja yoghurt. Het is niet moeilijk te bereiden, weer eens wat anders dan havermout, gezond maar vooral lekker!
- 50 gram amaranth - bij voorkeur geweekt, hoeft niet
- 70 gram bosbessen
- 120 ml amandelmelk
- 1 eetlepl ahorn siroop
- Handje pecannoten
- 1 banaan
- Fruit voor de topping, zoals frambozen en bramen
- Eventueel kokos- of sojayoghurt ter afwisseling
- Laat de amaranth een nachtje weken. Dit is niet perse nodig het is ook prima ongeweekt te maken
- Doe de amaranth in een fijne zeef (een hele fijne zweef want het zijn kleine zaadjes!) en spoel af met water
- Giet de amandelmelk in een pan en voeg de amaranth toe. Kook het in ongeveer 10 minuten gaar, tot alle melk is opgenomen
- Voeg op het einde de blauwe bessen en de ahorn siroop toe en kook nog even door tot de blauwe bessen zacht zijn
- Snij ondertussen de banaan in plakjes en breek de pecannoten
- Pak een kom, schenk de pap in een kom, doe hier wat banaan en ander fruit op en bestrooi met de pecannoten
- Naar eigen smaak kan je er nog wat kaneel over strooien
- Geniet van je power ontbijt!
Mieke zegt
weet je ook waarom mensen de amaranth weken? ;–)
niet voor de smaak of het resultaat hoor,
het is een zaad, kijk deze maken stofjes aan en dat is niet goed voor je gezondheid.