Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Amandelpasta – vegetarisch broodbeleg

Door Myriam 8 Reacties

Amandelpasta vegetarisch broodbeleg

Een rijstwafel is erg lekker met amandelpasta, een paar schijfjes komkommer en chilivlokken

 

Wanneer je beperkt of geen vlees, vis, kaas en suiker wilt eten kom je er achter hoeveel producten er afvallen als beleg voor op brood, rijstwafel of cracker. Dit leek mij in het begin echt een uitdaging maar ben er nu achter dat er veel lekkere en gezonde alternatieven zijn.

Ik zal de komende tijd mijn favoriete vegetarische broodbeleg soorten met jullie delen.

Exit pindakaas, enter amandelpasta

Amandelpasta is het gezonde alternatief voor pindakaas. Pinda’s kunnen aflatoxine bevatten, een natuurlijke gifstof dat wordt gemaakt door schimmels.

Amandelen zijn rijk aan vitamine B1, B2, B6 en E. Daarnaast bevat het onder andere een hoog gehalte aan calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Het is een bron van goede vetten en eiwitten. Hierdoor heb je langer een voldaan gevoel. Dit is ook de reden dat er wordt gezegd dat je er mee kunt afvallen omdat je langer een voldaan gevoel hebt en dus minder snel iets anders eet.

Je het witte en en bruine amandelpasta. Het verschil is dat voor de witte amandelpasta het vliesje is verwijderd door het kort te blancheren. Het heeft hierdoor een iets zachtere smaak.

Amandelpasta - vegetarisch broodbeleg
 
Print
Prep
Koken
10 minuten
Totaal
10 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • 2 kopjes ongeroosterde amandelen
  • ½ theelepel zout
  • eventueel beetje kokosolie
Instructies
  1. Neem circa 2 kopjes ongeroosterde amandelen.
  2. Rooster deze zelf 10 minuten in de oven voor een wat knapperige smaak.
  3. Hak de amandelen en een beetje zout fijn in de keukenmachine.
  4. Je zult zien dat het eerst een soort meel wordt maar de olieen uit de amandelen komen vanzelf vrij waardoor het een pasta wordt.
  5. Voeg eventueel een eetlepel kokosolie toe om het gladder te maken.
3.2.2925

Ik vind zelf amandelpasta extra lekker op een rijstwafel met een paar plakjes komkommer en chili vlokken. Tip als tussendoortje: dip een stuk komkommer of bleekselderij in de amandelpasta.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Recept

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Nepalese Dal Bath met linzen
Glutenvrije chocolade muffins zonder melk, ei of boter »

Reacties

  1. bas zegt

    05/01/2014 om 14:05

    Wat voor kekenmachine gebruik je hiervoor? Bij mij plakt alles aan de kant en maalt het mesje als een dwaas in de rondte in een leeg gat in het midden. Pas als het meer vloeibaar wordt gaat het goed.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      05/01/2014 om 14:17

      Hee Bas, Ik heb een keukenmachine van Kenwood. Maar ik weet wat je bedoelt. Wat helpt is door te pulseren in plaats van de machine gewoon aan te zetten. Dus de machine steeds heel kort aan te zetten zodat daarna de noten weer naar beneden kunnen zakken dan weer aanzetten en dit blijven herhalen.
      Groetjes,
      Myriam

      Beantwoorden
  2. Marije zegt

    12/01/2014 om 16:46

    Bij de biologische winkel zie ik veel notenpasta’s (mn van merk Monki). Bijvoorbeeld hazelnoot-rozijn, of een pure varia notenspread. Heeft die minder jullie voorkeur, en zo ja waarom?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      12/01/2014 om 21:53

      Nee hoor deze heeft zeker ook onze voorkeur. Zelf hebben we ook vaak de gemengde noten pasta in huis. Maar ik vind zelf vooral de amandelpasta erg lekker. 🙂

      Beantwoorden
  3. laura zegt

    15/01/2014 om 20:38

    Hoe lang en waar kan ik de amandelpasta het beste bewaren? Ik zou t graag eens maken 🙂

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      15/01/2014 om 22:25

      Hi Laura, Je kunt het zeker enkele weken bewaren. Het beste is op een droog en donkere plek anders kan het ranzig worden. Ik zou het zeker een keer proberen.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Clarinda zegt

    24/09/2015 om 11:33

    Hoi,

    Ik kwam laatst een Amerikaans recept tegen met amandelpasta erin.. Zeker 225gr, erg duur als je dat moet kopen uit pot. Kan ik deze zelfgemaakte ook voor in een cake gebruiken of is zo’n pot echt iets anders?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....