Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan kerstrecept: bietencarpaccio

Door Frank Beekwilder 5 Reacties

Bietencarpaccio

De Sint is het land uit en nu is er dus weer alle ruimte voor de kerst. Onze boom staat inmiddels, de Spotify Christmas playlist is af, en de afspraken met de familie zijn gemaakt, dus tijd om over het kerstdiner na te denken. Heel leuk maar het kan ook best lastig zijn. Zeker wanneer je graag plantaardig wilt eten en de rest van de familie niet per se. Dan moet je toch wel met een lekker en origineel menu komen wil iedereen er voor in zijn.

Wij helpen je een handje en delen deze week onze favoriete kerstrecepten. Ze zijn vegan, gezond, heel erg lekker en zeker kerst-waardig!

Voorgerecht

We beginnen met het koude vegan kerstrecept: een leuke variatie op de carpaccio. Met bietjes kun je namelijk meer dan je denkt. Wij maakten er dit voorgerechtje van, wat niet zal misstaan op het kerstmenu.

Bietencarpaccio

Deze bietencarpaccio is een lekker fris en licht voorgerecht door de combinatie van (bloed)sinaasappel en de dressing met gember. Met wat voorbereiding ben je het op de avond zelf zo klaar!

Bietencarpaccio met bloedsinaasappel en gemberdressing
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
45 minuten
Totaal
55 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Carpaccio
  • 4 bieten (qua kleur is het leuk als je 2 chioggia bieten en 2 gele bieten gebruikt maar rood kan ook heel goed)
  • 75 gram rucola
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 0,5 rode ui
  • Geroosterde gehakte hazelnoten
Voor de dressing:
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 mespunten kurkuma
Instructies
  1. Kook de bietjes (chioggia en gele biet apart van elkaar om verkleuring te voorkomen) 45 minuten. Wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt hoeft dit natuurlijk niet meer
  2. Koel de bietjes af in koud water en schil ze
  3. Snijd de schil van de sinaasappels. Breng dan een mesje lang de vliesjes zodat de partjes loskomen en snijd deze in stukjes. Zet apart in een bakje
  4. Schil de ui in flinterdunne ringen
  5. Voor de dressing kan je nu de gember schillen en raspen
  6. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe en meng goed door elkaar
  7. Snij de bieten in dunne plakjes. Gebruik hier een mandoline of kaasschaaf voor
  8. Verdeel de rucola over de borden
  9. Leg vervolgens de plakken biet op de rucola
  10. Verdeel de ui en sinaasappel over de bietjes
  11. Sprenkel de dressing erover en nog wat verse zwarte peper
  12. Strooi tot slot de geroosterde gehakte hazelnoten over de carpaccio en dien op
3.2.2885

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Lunch, Recept Tags: Biologisch, Glutenvrij, Groente, Salade

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« 10 vooroordelen over veganisme
Vegan kerstrecept: pastinaak wortelsoep met kaasstengels »

Reacties

  1. Hope NessHope Ness zegt

    12/12/2014 om 05:00

    How do I get this translated 🙂 this looks yummy

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      12/12/2014 om 09:53

      Hi Hope, yep Dutch can be a bit hard to understand 🙂 Thanks for trying though!

      Google Translate (translate.google.com) doesn’t do a great job, but it definitely makes it understandable, so I’d recommend using that! Just type in http://www.healthyvega.nl in GT and it will show a translated version of the site and this recipe.

      Beantwoorden
  2. Marleen zegt

    28/12/2014 om 12:34

    De bietencarpaccio was met Kerst ook bij de niet-vegetariërs een succes. Lekkere dressing!

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      29/12/2014 om 12:45

      Leuk om te horen Marleen, bedankt voor je reactie. We hebben m zelf ook gegeten met kerst 🙂 Nog andere recepten gemaakt?

      Beantwoorden
  3. Hélène zegt

    03/10/2017 om 21:36

    Vandaag heb ik de soep van zoete aardappel gemaakt, verrukkelijk, het was een grote pan waarvan mijn buren ook genoten hebben.
    Dank voor de recepten ik,ben blij dat ik jullie gevonden heb bij mijn zoektocht naar vegetarische gerechten

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....